hamilelikte tetenoz aşısı

pembe_patik

annişinin kuzusu
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
4.287
2
116
Tekirdağ
kızlar tetenoz aşısı olucam sağlık ocağına gittimm tarih belirlendi kart çıkardılar fakat lise de aşı vuruldunmu diye soru sordular hatırlamıyorum bende olduğumu 1980 tarıhınden sonra olanlara yapılmıştır denildi ve tek doz vurulacağını söylendi bi bilginiz varmı bu konuda

hayır canım sadece tetenoz aşısı yapıcaz dedi?? aslında geçen perşembe gitmem gerekiyodu ama ben bu perşembe gidicem.

ben aşımı oldum bir ay sonra tekrar olacağım nette baktımda sağlık ocakları yapılmasını istiyormuş uzman doktorlar çokda gerekli görmüyormuş..
ama olmaktan ne çıkar..
bebişler sağlıklı olsunda..:ecrin_bebek:

tamam ama bu aşı 5 senden 5 seneye vurulan bi aşı lise dönemindeki aşının etkisi çoooktan geçmiştir.Sen kaç sene önce mezun oldun liseden ben liseden sonra bile vuruldum tetonoz aşısı işe başlarken o yüzden banada tek doz vurdular ama seninde olmuştır baya ki 1980 doğumluyum diyosun ben 87 doğumlu olmama rağmen ben bile liseden sonra ikinciye vuruldum o aşıdan .sen doktoruna sor bence kaç doz vurulman gerektiğini hatırlamadığna göre 5 senden fazla olmuştur.

cnm ben 84 doğumluyum yok görevliler 80 yılından sonra doğanlara tek doz vuruyoruz dediler onu belirtmek istedim benn ben lisede vurulduğumu hatırlamıyorumm lise bittkten sonrada vurulmadım hiç

geçmiş olsn cnm şifa olsnn sağlık ocağı istiyo evett ben olma taraftarayımmm zaten olucamda tek dozda iki keredemi onu bilemıyom

ay ben hiç hatırlamıyorum yaaa gerçi 8 9 sene oldu ben liseden ayrılalıı hatırlamamamda normal gibi balık hafızalıyım galiba

cnm ben 84 doğumluyum yok görevliler 80 yılından sonra doğanlara tek doz vuruyoruz dediler onu belirtmek istedim benn ben lisede vurulduğumu hatırlamıyorumm lise bittkten sonrada vurulmadım hiç

hımmm anladımmm canım ben hatırladığım hep tek doz vuruldum zaten hiç iki doz vurulduğumu hatırlamıyorum bilmiyorumkismile bir hamilelikte iki doz gerekiyormıuş onuda yeni öğrendim hamile kalınca ama dediğim gibi en son 3 sene önce bir doz olduğumiçin tek doz vurdular neyse ben senin kafanı daha fazla karıştırmayım kaydirigubbakcemile3 geçmiş olsun .

sağol hayatımmmm sanada şifa olsunnnn sağlıklaa bebişin gelsinnn

iyiakşamlar kızlar ben tetenoz aşımı vuruldum.2 doz olarak vuruluyor.uzman doktorlar öneriyor,özellikle sezeryan olucak arkadaşlar kesinlikle vurulması lazım.sonuçta ameliyathane şartlarının ne kadar iyi olduğunu bilemiyoruz.bebeğe hiçbir yan etkisi yok,tabi sizlerede.sadece kolunuzda ağrı olabilir bikaç gün,korkmanıza gerek yok.hepinize iyi hamilelikler geçirmeniz dileğiyle.

sağol cnmm

arkadaşlar benim 15 aylık oğlum var. hamiliğimde sağlık ocağı ısrarla yaptırmamı istemişti ancak dr. uma sormadan olmak istememiştim. Dr.um normal doğum yapacağım için gerekli görmemişti. kendisi trkiyenin çok iyi profesörlerinden. isim vemek doğrumu bilemiyorum o nedenle veremiyorum ismini. sonuç olarak ben olmadım ve bebeğimde ben de çok sağlıklıyız çok şükür. eğer dr unuz gerek görmüyorsa bence de olmayın. aşı da vücuda giren bir mikrop sonuçta...

Ben doktorumun onerisiyle tetanoz asısını yaptırdım. Gecen sene bizim isyerinde asılama yapılmıstı. Ben de lisede ası olup olmadıgmı hatırlayamadıgımdan 1. dozu yaptırmıstım, daha sonra 2. dozu yaptırmayı unutmustum. Bu sene, gecen seneki 1 dozuma ragmen 2 doz tetanoz asısı yaptılar bizim saglık servisinde.

kızlar yapmayın allahaskına bende gecen hafta yaptırdım 1ay sobra ıkıncı dozunu vurulacagım, ıster normal dogum ıster sezeryan olsun hıc farketmez sartlar nekadar sterıl olursa olsun mutlaka tetanoz rıskı vardır sız bılınclı annneler olarak bebegınızı ve kendınızı rıske atmayın gıdın saglık ocagına ve vurulun asınızı benım doktorumda ıstedı saglık ocagındanda aradılar gelın asınızı vurulun dıe boyle bıseyı es gecmeyın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…