Hamilelikte Toksoplazma ve Sitomegalovirüs(CVM) tedavisi

Suan ben bu iki viruse karsida bagisikligim var cok sukur 🤲
Ba
Yani tedavimi yazicam dediii ozaman bagisiklik degilki bu. Tedavi yazilmazki bagisiklik var iken. Ya kahretsin ne bicim doktor. Canim sen bir an once gittt. Antibiyotik veriyorlar. Acil baslaman lazim
niye bağışıklık varken de tedavi yazılır yoksa niye igm bakılsın şu an geçirmen de önemli igg pozitif bile olsa yani bağışık bile olsan igm pozitifse avidite bakılır o negatifse eğer mecbur tedavi yani bağışık olmak tedavi olmayı engellemiyor.

bu arada nacizade bilgilendireyim igg :bağışık demek igm:şu an da ya da çok yakın zamanda (1 yıl içinde)geçirildi demek
diyelim igg pozitif yani bağışıksın süper
diyelim igm pozitif yani ya geçiriyorsun ya da geçirdin çok yakın zamanda demek
işte tam burada şu an mı yoksa 1 yıl içindemi geçirdin ayrımını igg avidite ile yapıyorlar
igg adivite pozitif demek yakın zamanda geçirdin şu an yok (olumlu)
igg adivite negatif demek şu an da geçiriyorsun demek (olumsuz)
bundan sonra dr amniyoya gitmek isteyebilir bebeğe geçti mi diye
bu yazdıklarım cmv için geçerli genel bir bilgilendirme yapayım dedim kızlar bu arada benim cmv igm ve igg de pozitif ve 7 haftalık hamileyim avidite test sonucumu bekliyorum.Ve dr amniyoya giderim dedi bana ayrıca da tabi antibiyotik tedavisi başlanacak avidite negatif çıkarsa eğer durumum bu şimdilik.
ve işin ilginç tarafı daha önceki hamileliğimde sadece igg bakıldı dedim ya almanyadaki arkadaşım bağışık diye hiç bakılmamış hiçbirşey anlamıyorum.

Back
X