Benim oğlum şimdi 4 yaşında ve çok sağlıklı çok şükür o dönemler benim hem igg hem igm yüksek değerlerle pozitif idi hemen antibiyotik tedavisi baslandı gunde 3 kez kullaniyordum yaklaşık 8 haftalikken avidite yaptirdim avidite dusuk cikti yani enfeksiyonu hamile iken geciriyordum 18 haftada ,amniyosentez yaptırdım sonuçları temiz çıktı doğuma kadar da ilaçlarımı tedbiren kullandım elhamdülillah çok sağlıklı oğlum.
Şimdi ikinciye hamileyim 7 haftalık benimki de hamile kalmadan önce tekrar bu enfeksiyon için kan verdim tekrar avidite bakıldı yüksek çıktı avidite sonra hamile kaldım yani bilinçli idim bu kez ama bu enfeksiyon yıllarca pozitif kalabiliyor kanda enfeksiyon aktif olmasa bile benim de şu an igg ve igm düşük değerlerle pozitif doktorum tekrar avidite istedi ama zaten bir kez yukselen avidite tekrar düşmez o yüzden içim rahat senin de için rahat olsun değerin yüksek değil bence önceden geçirdin ben çok korktum çok ağladım o kadar olumsuz durumun içinde böylesi sağlıklı akıllı bir oğlum var sende hiç üzme kendini