Hamilelikte troid yukselmesi

sevill61

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2023
8
2
6
33
Merhabalar 10 haftalik hamileyim. 4. Haftamda troidimin 9 a ciktigini ogrendik.İlac kullandim euthrox 25 mg. 1 ay sonra tekrar tahlil yaptirdik dusmemis deger yine 9 du.ilac 50 mg cikarildi.9. hafta gittigimde 4 lere dusmustu ama doktor bebekte zeka geriligi olusmus olabilir dedi.Bu durumu yasayan var mi benim gibi.Gunlerdir atresten uyuyamiyorum😞

Merhabalar 10 haftalik hamileyim. 4. Haftamda troidimin 9 a ciktigini ogrendik.İlac kullandim euthrox 25 mg. 1 ay sonra tekrar tahlil yaptirdik dusmemis deger yine 9 du.ilac 50 mg cikarildi.9. hafta gittigimde 4 lere dusmustu ama doktor bebekte zeka geriligi olusmus olabilir dedi.Bu durumu yasayan var mi benim gibi.Gunlerdir atresten uyuyamiyorum😞
Canım kendini hiç sıkma benim kadın doğum doktorum ben troidin o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum dedi birkaç prof videosu izledim önemsemeyenler var benim de 4 e çıkmıştı kadın doğum doktorum ilaç vermedi istersen dahiliyeye git dedi. Burada troidi 65 i bulan bebeğine bir şey olmayan çok insan okudum lütfen kendini üzme

Merhaba 2 hafta önce tsh yüksekliği nedeniyle euthrox 50 mg başladılar. Şuan ne durumdayız bilmiyorum. Mayısın başında kontrole gideceğim. Hamileliğim boyunca da ilacı kullanacağım. Doktora geç kalmadık umarım dedim çünkü 8. haftada başlamıştım. Hayır problem olmaz dedi ve rahatlattı beni. Stres yapmayın bebeğinizi doğrudan etkiliyorsunuz.

Canım kendini hiç sıkma benim kadın doğum doktorum ben troidin o kadar etkili olduğunu düşünmüyorum dedi birkaç prof videosu izledim önemsemeyenler var benim de 4 e çıkmıştı kadın doğum doktorum ilaç vermedi istersen dahiliyeye git dedi. Burada troidi 65 i bulan bebeğine bir şey olmayan çok insan okudum lütfen kendini üzme
Desteginiz icin cok tesekkur ederim.🙏Biz de gebeligi devam ettirme karari aldik.

Bugun perinatologa gittim.Gebeligi sonlandirma karari tamamen senin dedi.Ben sorun olusmus olacagini dusunmuyorum ama sen bilirsin dedi 😞 Ama desteginiz icin cok tesekkur ederim.🙏
Bebeğinizi aldırmayın bence benim dahiliye doktorum troid hormonu bazen hamilelik hormanlarini taklit eder demişti kendinizi üzmeyin bebeğinize kıymayın

Kendinizi üzmeyin hiç. Bende tiroit çıktı gebelikte bende de o haftalarda belli olmuştu hatta doğumdan sonra da kalıcı olarak haşimato hastası oldum ama sorun yok sonuçta ilaç kullanıyorsunuz. Ve başladığınız hafta daha erken. Benim doktorum 3 aydan fazla farkedilmeyip ilaç tedavisi olmayan gebelerde sıkıntı olur demişti. Üzülmeyin inş bebeğiniz sağlıkla doğsun 🧡

Allah razi olsun sizden ya icimi rahatlattiniz 🙏
Sizden de şunu da unutmayın hiçbirimizin garantisi yok Benim kayınvalidem ben bakamam edemem diye 2 tane bebeğini aldırmış onları aldirdiktan sonra kaynimda ateşli hastalık olmuş 5 yaşında zekasinin gelişim hızı düşmüş zekası 6 yıl falan geriden gelor demiş doktor kayınvalidem karnımdaki bebeklerime bakamam edemem diye aldırdım Allah elimdekini 3 çocuğun ilgisine muhtac etti der ağlar hep

Kendinizi üzmeyin hiç. Bende tiroit çıktı gebelikte bende de o haftalarda belli olmuştu hatta doğumdan sonra da kalıcı olarak haşimato hastası oldum ama sorun yok sonuçta ilaç kullanıyorsunuz. Ve başladığınız hafta daha erken. Benim doktorum 3 aydan fazla farkedilmeyip ilaç tedavisi olmayan gebelerde sıkıntı olur demişti. Üzülmeyin inş bebeğiniz sağlıkla doğsun 🧡
Cok tesekkur ederim 🙏

Merhaba benim ilk gebeliğimde 6 küsürdü tiroitim ilaca başlamıştım 25mg lık. Ama maalesef bebeğim düştü kese gözükmedi. Şimdi tekrar hamileyim ve bu sefer 11 e çıkmıştı dün doktor ilacımı 50 mg a yükseltti ve değerim bugün 6 küsüre düştü. Bende buna benzer olarak bebeğe etkisi nedir dedim. Bebeğe tiroitten önce o kadar zarar veren şey var ki bilseniz bu hiç bişey rahat olun tiroit ilaçları bunları düzeltebilecek bir ilaç dedi hamilelikte tiroit tedavisi %90 cevap verirmiş inşallah sağlıklı olur canım strese sokma kendini

Bugun gittigimiz endokrin doktoru icimizi cok rahatlatti sukur 🙏Siz de saglikla alirsiniz umarim bebenizi 😊Desteginiz icin tesekkur ederim.

Back
X