Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm kızlar 7 haftalık hamileyim ve tahlil sonuçlarımda tsh degerim 6.77 cıktı..bunun bebegıme bir zararı olur mu? benımle aynı durumda olanlar varmıı?
canım öncelikle tebrikler.
tsh'ın yüksek olması pek iyi değil canım, ilaç kullanman gerekir, hamilelik boyunca da devam etmelisin ilaca (hatta ömür boyu kullanman gerekebilir, tiroidlerin yavaş çalışıyor demektir tsh'ın yüksek çıkması). bu söylediklerim korkutmasın seni ama, ben bir dönem kullandım çok değil biraz yüksekti dr.um hamile kalırsan da devam ediceksin mutlaka dedi çünkü bebeğe zarar verebilir. euthyrox 50 mg vermişti dr. bana, sabah aç karna kahvaltıdan yarım saat önce. (hhata sonra 25 mg a düştük, sonra da kestik. geçenlerde kontrole gittim çok şükür problem yoktu)
mutlaka dr.unla görüş, önemli çünkü bu konu , atlama sakın![]()
Hic korkma cnm. Ben dd gebeligim boyunca kulandim. Hala da iciyrm..sukur oglum cok saglikli. Onlemini almis dr.un. o nedenle icin rahat olsun..korkup da gebeligini zehir etme kendine.
Cnm. Ben hasimato hastasiyim. Zaten 25mg lik iciyrdum. Gebe kaldigim ay ilaca ragmen 5.85ti. Ilac 50mg a cikarildi. Sonraki ay 4 kusur olunca 75mg a yukseltildi. Her ay duzenli kan vereceksin cnm. Hic korkma. Bence gec kalmamissindir. Aklinda olsun tsh ilk 3 ay 2nin; sonraki 6ay 3 un altinda olmali. Allah sifa versin. Ilac cok cabuk etki edip tsh i duzenliyr. Kalbini ferah tut.sagol canim yaa boyle seyler duyunca rahatliyorum ogrendigimden beri icim icimi yiyo...Sen gebeliginin kacinci haftasinda basladin?ben 7.haftamin icindeyken basladim 1haftadan beride iciyorum gec kalmis sayilirmiyim acaba?
Cnm. Ben hasimato hastasiyim. Zaten 25mg lik iciyrdum. Gebe kaldigim ay ilaca ragmen 5.85ti. Ilac 50mg a cikarildi. Sonraki ay 4 kusur olunca 75mg a yukseltildi. Her ay duzenli kan vereceksin cnm. Hic korkma. Bence gec kalmamissindir. Aklinda olsun tsh ilk 3 ay 2nin; sonraki 6ay 3 un altinda olmali. Allah sifa versin. Ilac cok cabuk etki edip tsh i duzenliyr. Kalbini ferah tut.
Ben kendi istegimle hicbir tarama testini yaptirmadim cnm. Detayli ultrasona girdim ama 19+3te.sagolasinn cnm benim..Insallah hic bi sorun olmaz onumuzdeki sali gitcem doktora insallah.. merak ettiklerimi soramamistim dokttora tsh degerim yuksek cikinca uzulmustum bu sefer sorcam..verdigin bilgiler icinde Tsk ederim cnm bide Sen 2li yada 3lu tarama testi yaptirmismiydin?
Ben kendi istegimle hicbir tarama testini yaptirmadim cnm. Detayli ultrasona girdim ama 19+3te.
Onun haricinde hersey rutin yapilan ultrasonlardi.
Ben yuksek riskli gebeydim..hep yattim mecburen. Cok sukur saglikla kavustum..darisi sana.
Ben kendi istegimle hicbir tarama testini yaptirmadim cnm. Detayli ultrasona girdim ama 19+3te.
Onun haricinde hersey rutin yapilan ultrasonlardi.
Ben yuksek riskli gebeydim..hep yattim mecburen. Cok sukur saglikla kavustum..darisi sana.
Canım öncelikle bebişin hayırlı olsun. Sağlıkla kucağına al inşallah. Benim de daha önceki hamileliğimde tam da senin kadarken yani 7 haftalıkken yapılan testte tsh 15 çıkmıştı. Doktor bu değerlerle senin hamile kalman ingiltere kraliçesi olmandan daha zor nasıl oldu ac aba demişti. :) neyse.... İlk 3 ayda tedaviye başlanmazsa bebekte zeka geriliğine neden oluyormuş. Senin bu haftada ortaya çıkması bu bakımdan avantaj. Doktorun tedaviye başlar ve sıkıntı ortadan kalkar merak etme. Ben de tedavi oldum kısa zamanda normale döndü değerim ve oğlumda bırak zeka geriliğini biraz fazla ileri zekalı oldu sıpa..... :) sapasağlam doğdu çok şükür. Hiç endişelenme..... Şimdi de ikinci bebeğimde tsh dengelenmeye çalışılıyor bende de. 2 den biraz yüksek çıktı çünkü.
Ben de aynısını kullanıyorum canım. Ve ben hayatım boyunca kullanacağım. Haşimato cinsi çıktı benimki. Hiç endişe etme ilaçlarını düzenli kullanıp iki üç ayda bir tahlil yaptırdığın sürece sıkıntı yok. :) hayırlı olsun canımsagolasinn canimm Insallah benim bebisimdede bi sorun olmaz..sende suan hamilesin yani hayirli bebisler olur Insallah ...valla Boyle seyler duydukca rahatliyorum cunku benim etrefimda Boyle hastaligi olupta hamilelik geciren olmadi o yuzden etrafimda ornek olmiyincada endiselendim...Sen hangi ilaci kullaniyosun suanda ben levotiron diye bi Ilac iciyorum
Ben de aynısını kullanıyorum canım. Ve ben hayatım boyunca kullanacağım. Haşimato cinsi çıktı benimki. Hiç endişe etme ilaçlarını düzenli kullanıp iki üç ayda bir tahlil yaptırdığın sürece sıkıntı yok. :) hayırlı olsun canım