Arkadaslar yaptırdığım kan tahlilinde tsh değeri 6.14 çıktı. Doktorum dahiliye uzmanına gözükmem gerektiğini söyledi. Üzerinden 1 hafta geçti şu anda 8 haftalık hamileyim. Acaba bebeğe bir sıkıntı olurmu? Zeka geriliği, gelişim problemi, erken doğum gibi riskleri varmış.2 gün sonra dahiliye uzmanına göstericem bebeği çok çabuk etkiler, doğumdan sonra normal değerlerine döner mi? Benim gibi tiroidi yükselen var mı?
Arkadaslar yaptırdığım kan tahlilinde tsh değeri 6.14 çıktı. Doktorum dahiliye uzmanına gözükmem gerektiğini söyledi. Üzerinden 1 hafta geçti şu anda 8 haftalık hamileyim. Acaba bebeğe bir sıkıntı olurmu? Zeka geriliği, gelişim problemi, erken doğum gibi riskleri varmış.2 gün sonra dahiliye uzmanına göstericem bebeği çok çabuk etkiler, doğumdan sonra normal değerlerine döner mi? Benim gibi tiroidi yükselen var mı?
canım ben de 1 ay önce bebek 2 aylıkken yaptırdıgım testlerde 5küsür çıkmıstı.doktorum hemen dahiliyecıye git dedı. o da bana ilaç verdi. kullandım bir ay sonra da test yapıldı tekrar. bu sefer de normalin altına düşmüş. kadın dogumcu yine dahiliyecıye git dedı. tekrar dahiliyeciye gittim.adam da 15 gun ilaç içme tekrar gel ölçelim dedı. yanı duzgun bi degerde tutmak icin süreklı kontrol edilecek sanırım. ama ihmal etme hemen git derim. ben doktora gidince içim rahat etti.
benim de 7. haftadan itibaren tsh düşüktü. ankaradaki doktorum düşük olması gayet normal hamilelikten kaynaklanıyor dedi. bir ay sonra antalyada yine düşük çıktı. oradaki doktor da normal dedi. ben de sordum peki düşük olması iyi değil diyorlar neden normal kabul ediyorsunuz diye. serbest t3 ile serbest t4 normal değerlerde ise tsh düşüklüğünü normal kabul ediyoruz dedi. zaten 4. aydan itibaren tsh yükselmeye başlarmış. benim 0.04 tü 2 hafta sonra 0.25 olmuş. eskiden 0.02den 0.04 e çıkıncaya kadar 1.5 ay geçmişti.
Arkadaşlar cevaplarınıza çok çok teşekkür ederim. Bende endorfin uzmanına gittim. Tekrar geniş kapsamlı bir tahlil istedi ve sonuç çok sıkıntı verici değil, fakat hamilelikte değerleri yükesk tutmak gerek diyerek en düşük dozdaki ilacı verdi. Bir ay sonra tekrar tahlille kontrol edelim, belki bu sefer hormon fazla gelir sıkıntı olur dedi. Yani bende hamilelik sonuna kadar kontrollerle idare edicem. Ama benimkisi hamilelikten önce olan tiroit değil, hamilelikte oluşmuş bir durummuş. İnşallah başka sıkıntı olmadan sağlık, sıhhatle, hayırlısıyla kucağımıza alabiliriz...