Hamilelikte Türk Kahvesi İçmek - Fayda / Zarar??

masal2014

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
2.490
388
398
Hamişler merhabalar...

Acaba hamilelikte türk kahvesi içmek ne kadar zararılı?

Siz içiyor musunuz?

Faydası = Bebek zeki olur diyorlar

Zararı = Bebeğin kilosunu düşürüyormuş

Benim doktorum günde 1 fincan içebilirsin dedi. Fayda ve zararı da etrafımdan duyduklarım. Doktoruma da sormadım tabi. Ama çok zararlı olsa tamamen yasaklardı diye düşünüyorum

Evet siz ne düşünüyorsunuz?

ya bana da doktorum icmemende fayda var ama gunde 1 bardakla yetinebiliosan ic demisti. zarari kafeinli iceceklerde hep aynidir kafein vucuttan suyu uzaklastirir hamilelik zaten odem yapio su uzaklastirdikca odem artar dolayisiyla tavsiye edilmio

ya bana da doktorum icmemende fayda var ama gunde 1 bardakla yetinebiliosan ic demisti. zarari kafeinli iceceklerde hep aynidir kafein vucuttan suyu uzaklastirir hamilelik zaten odem yapio su uzaklastirdikca odem artar dolayisiyla tavsiye edilmio

Hımmm pei arkasından bol bol su içilsede mi türk kahvesi tavsiye edilmiyor??

Kafeinin fazlası bize de zararlı dolayısıyla bebeğe de. En azından az tüketilmeli bence.

2 gunde 1 kere 1 fıncan turk kahvesınden zarar olmaz

Ben kızıma hamile iken içiyordum 2 günde 1 ne kilosunda düşme oldu ne bişi gayet toparlak bir bebek dünyaya getirdim.

bol su zaten icilmeli o ayri ama ben en fazla gunde 2 bardagi gecmemeye calisiorm ama ilk 3 ayimda nerdeyse hic icmedim diebilirim haftada 1 belki

ewet bende ilk 3 ayımda hiç içmedim.sonrasında arkadaşlar arasında içtim ara sora... kafein zararlı die içmiyordum.

Sonra işyerinde içmeye başladım. bikaç gündür hergn 1 fncan içiodum ama vicdanen rahat edemedim kafama takıldı doktorum izin versede... amaan ne bileyim öyle çok şey söylüyorki etrafımdakiler bende ne yiyip içecgmi şaşaırdım.. Allahtan hamur işi hiç yemiyorum sağlıklı besleniyorum normalde.. ama kahve konusu kafamı karıştrdı. En iyisi hiç içmemek ya da çok istersek hftada 1 olmalı sanırım....

yani dikkatli olmakta fayda var tabiki ama günde 3 4 bardak kahve aşeren arkadaşımda vardı. abartmadıktan sonra problem yaşanmaz gibime gelio sanırım :)

yani dikkatli olmakta fayda var tabiki ama günde 3 4 bardak kahve aşeren arkadaşımda vardı. abartmadıktan sonra problem yaşanmaz gibime gelio sanırım :)

evet öyleleri de var gerçekten yaa...

İnternette okumuştum bi yazıda türk kahvesi içen hamilelerin bebekleri doğduğunda kalp ve solunum darlığı oluşuyormuş.. doğru olabilirde belki bilemiyorum ama insan da tedirgin oluo hakkaten...

ya valla arkadasımın bebegı oldukca saglıklı nazar degmesin kuzuya ama yine de bu riske atılacak bişi diil tabiki dikkatli olmakta fayda var

uzmanlara gore:
Hamilelikte; kahve ve asiri miktarda icilen cayi kesin. Eger caniniz cok cekiyorsa kafeinsiz kahve veya acik cayi tercih edin (Kafein, hamilelikte ve öncesinde 200 mg'dan daha fazla alınmaması gereken bir maddedir. Bir kerede vazgeçebileceğinize inanmıyorsanız yavaş yavaş miktarı azaltın.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…