hamilelikte ultrasona girmek

fatma4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
10
2
1
29
merhaba kizlar sizce ultrasona cok sik girmek bebegin sağliğini etkilermi boyle bir bilgi duydunuz mu ?

Hastanede kayitlarimi alan hemsire benden onceki hastaya
baska yerede gidiyormusun ultrasona fazla girmek iyi degil demisti
fazladan kasti ne bilmiyorum
ayda 1 degil tabi

hmm bende cok iyi degil diye duydum
Bazilari bebegi merak edip 2 hastanede kayit actiriyor ve ayda 2 3 kez girmis oluyorlar .Evet iyi degilmis .Ozellikle kalp dinleme isine bizim dr hic sicak bakmiyor .Gelisimini inceleyip hemen sonlandiriyor muayeneyi ve gorduklerini sonra anlatiyor .

o zaman bende cok sik girmeyeyim canim sagol

4+3 de keseyi gördüm 6+3 de kalp atışını 8+6 da kalp atışını duymak için gidicem 1 ayda 3 kez olmuş oluyo. Çok mu zararlı

Valla zararlımı bilmem ama ingterede yaşayan akrabalarım hiç girmediklerini yasak olduğunu söylüyolar sadece bi aletle karına koyup kalp atışını dinliyolarmış

4+3 de keseyi gördüm 6+3 de kalp atışını 8+6 da kalp atışını duymak için gidicem 1 ayda 3 kez olmuş oluyo. Çok mu zararlı
bence cok zararli mecmur kalmasam ben girmek istemiyorum ama olmuyor iste kuzum yaa ozellikle kalpine cok sorun yaratiyormus diyolar

4+3de kese gözükür mu ya ben geçen hafta beta verdim 104 du ve suan 4+4 oluyor doktora erken diye gitmek istemedim simdu yazini okuyunca acabami dedim

Valla zararlımı bilmem ama ingterede yaşayan akrabalarım hiç girmediklerini yasak olduğunu söylüyolar sadece bi aletle karına koyup kalp atışını dinliyolarmış
Benim de ablam ingilterede doğum yaptı iki çpcuğunda da. Onun yaptığı yerde sınır 6 ama son 1-2 tanesini tedbir için saklıyorlar Ablam ilk cocupında 5 ikinci de 4 kez ultrosona girdi. Üstelik ikinci bebeğinde sürekli kamaması vardı gene de bakmadılar. İlk bakmaları zaten haftalık. Ama ben daha 6 haftalık olmadan iki kere baktırdım bile :/// inşallah bebişlerimizin sağlığına dokunmaz. Çünkü dr diyince biz mecbur kalıyoruz Türkiye de

Benim riskli bir gebeliğim var ve 15 günde bir gidiyorum. Ki 22.haftamda iki günde bir giriyordum.
Allah’a emanetler. Zararlı değil diye biliyorum ben.

Arkadaşlar benim ailemde medikal işleten tıbbi araç satışıyla ilgilenen bi çok insan var hepsinin söylediği şey ultrason ses dalgasıyla kullanılıyor telefondan daha az radyasyon var o zaman telefon hiç elimize almayalım. Sadece kalp atışını uygun bulmuyor hiç kimse cihaz direk kalbe odaklandığı için kalbi yoruyor ama hepsi bu yani başka hiçbir etkisi yok. Ne yani bebeğimiz karnimizda ölse haberimiz olmaz ben açıkçası yararlı buluyorum. Kanamam olsa neden kaynaklanıyor haberleri bile olmaz görmeseler

Bende hastane de çalışıyordum doktorumla samimiydik başta her hafta gidiyordum heyecanla:) hiçte geri çevirmiyordu sağolsun.
sormuştum Zararı var mı diye arkadaşın dediği cevabı verdi bana da ses dalgalarıyla çalışıyormuş radyasyon çok çok az. Ama kalbi dinlemek iyi değil demişti bana da

Fikrime ortak çıktığın için çok saol bazen ikna etmek zor oluyor :)

4+3de kese gözükür mu ya ben geçen hafta beta verdim 104 du ve suan 4+4 oluyor doktora erken diye gitmek istemedim simdu yazini okuyunca acabami dedim
Ben 4+3 de keseyi gördüm. 6+3 de iki hafta sonra tam tarihi öğrendim.

bence cok zararli mecmur kalmasam ben girmek istemiyorum ama olmuyor iste kuzum yaa ozellikle kalpine cok sorun yaratiyormus diyolar
Bende çok merak ediyorum gidiyorum haftaya yine kontrole gideceğim sonra uzun bir süre gitmem heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…