HAMİLELİKTE YAPILAN TESTLER

dlnn44

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
543
120
18
26
Arkadaşlar sorum şu son zamanlarda çıkan ikili tarama dörtlü tarama fetal dna gibi testleri yaptırdınız mı ve öneriyor musunuz? Detaylı ultrasonu tüm doktorlar ve herkes öneriyor ona kesin bakılıyor zaten. Ama ikili tarama vs tarz testlerde yanılgı payı çok yüksek çıkıyormuş. Fetal dna için de strese girmek istemediğim için yaptırmayı düşünmüyorum. Sonrasında pişman olur muyum acaba? Tüm bu testler sanki tam bir stres topu gibi

Hatta şunu da sormak istiyorum burada da sanırım yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız vardı. Yurtdışında bu testler yapılıyor mu acaba ? Geçen bir video ve yorumlarına denk gelmiştim. Hamilelik boyunca ultrasona bile 3-4 kere en gazla giriliyormuş. Gelişmiş tüm ülkeler ultrasonun vs çocuğa zararlı olduğunu savunuyorlarmış. Hatta cinsiyeti bile çok geç öğrendik yazmışlardı yurtdışında yaşayan arkadaşlarımız bu testleri yapıyorlar mı hastaneler?

Ben feta DNA testi yaptırdım.

Doktor bir şey sonucu mu yönlendirdi peki canım yoksa siz kendiniz mi yaptırmak istediniz
Benim tüp bebek embriyom genetiğe gitmedi o yüzden doktorum önerdi yaştan dolayı da tabii ki sınırda olduğum için pişman değilim iyi ki de yaptırmışım pişman değilim iyi ki de yaptırmışım

Son zamanlarda değil uzun zamandır yapılan testler bunlar. Eğer bir sorun varsa aldırmayacaksanız yaptırmayın boşuna strese girmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…