Hamilelikte yolculuk

Ekilemranipulu

MelikeAhmet
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
60
12
38
33
kızlar şu an 33+2 hamileyim. 26 Mart'ta kuzenimin düğünü var bir dört saatlik yola gitmem gerekiyor kendi aracımız ama ben yoldan değil orada Doğum başlar kendi doktoruma gidemem falan diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım gitmeli miyim gitmemeli miyim ? Veya o güne gelince halim nasıl olur yolculuk çekilir mi ? Birde birşey daha merak ediyorum bebeğimin kafası biraz iri olduğu için doktor Doğum kanalına girmesi zor olabilir Dedi bende Zaten normal Doğumdan korktuğumu söyledim konuşuruz demişti eğer sezeryana karar verirsek kaçıncı haftalarda sezeryana alıyorlar genel de neye göre belirliyor tarihi 40 ı doldurmayı mı bekliyor yoksa sancılara göre normal Doğumun olacağını tahmin ettiği tarihin öncesine. Mi veriyor ilk gebeliğim hiç bu konularda bilgim Yok mesela sezeryan tarih verdi ama ondan önce su gelir açılma olursa falan ne yapılıyor o o durumda ? Teşekkürler kızlar

Canım seyehat konusunda doktorundan izin almalısın. İzin verirse sık molalar verip her molada yürüyüş yaparak yolculuğu tamamlamalısın. Doğuma gelince. Sezaryen kararı verildiğinde bebeğin durumuna göre veriliyor. Senin sancılanman falan hep karar etken. 40ı beklemek zorunda değil elbette ama bebekte bir doğum durumu yoksa onu da doktor bilir. Diyelim gün verdi ama öncesinde sancın oldu suyun geldi diyelim bebek için erkense sana ciğer geliştirici vurup bekletip sezaryen yapabilir. Bu o an ki duruma bağlı.

Canım seyehat konusunda doktorundan izin almalısın. İzin verirse sık molalar verip her molada yürüyüş yaparak yolculuğu tamamlamalısın. Doğuma gelince. Sezaryen kararı verildiğinde bebeğin durumuna göre veriliyor. Senin sancılanman falan hep karar etken. 40ı beklemek zorunda değil elbette ama bebekte bir doğum durumu yoksa onu da doktor bilir. Diyelim gün verdi ama öncesinde sancın oldu suyun geldi diyelim bebek için erkense sana ciğer geliştirici vurup bekletip sezaryen yapabilir. Bu o an ki duruma bağlı.
Canım cevabın için teşekkürler ağrısız Doğum hakkında bilgi sahibi misin peki ? Sezeryan ameliyat olduğu için aslında isteğe bağlı yaptırmak istemiyorum ama normal Doğumdan da korkuyorum anlatılanlardan dolayı ve panik bir insanım normal Doğum da kendimi bebeği doktorları strese sokarım diye korkuyorum doktor durup benm nazımla uğraşır mı kimseye off dedirtmek istemiyorum ama sezeryan da ameliyat iyileşmem zor olabilir postacıyım çok yürüycm ağır çanta taşıycm bunlar ileride sezeryan dan sonra bana sıkıntı olr mu bilmiyorum

Günaydın canım ... Seyahat konusunda doktoruna danış o sana bilgi versin hamile iken bende 6 saatlik yola gittim hiçbir sorun çıkmadı yorulmak dışında ... Sezaryen genelde 38. Haftada yapılıyor .. sezaryen kesisine gelirsek bu senin tamamen vücudunun direncine bağlı ama ağır kaldırmadığın ve kendini usutmedigin sürece orası ağrı yapmaz

Canım cevabın için teşekkürler ağrısız Doğum hakkında bilgi sahibi misin peki ? Sezeryan ameliyat olduğu için aslında isteğe bağlı yaptırmak istemiyorum ama normal Doğumdan da korkuyorum anlatılanlardan dolayı ve panik bir insanım normal Doğum da kendimi bebeği doktorları strese sokarım diye korkuyorum doktor durup benm nazımla uğraşır mı kimseye off dedirtmek istemiyorum ama sezeryan da ameliyat iyileşmem zor olabilir postacıyım çok yürüycm ağır çanta taşıycm bunlar ileride sezeryan dan sonra bana sıkıntı olr mu bilmiyorum

Canım epidural normal doğum yapanlar var. Ben spinal sezaryen oldum. Zaten süt iznin doğum iznin vardır mutlaka. Ağır kaldırmamaya dikkat etmek lazım sezaryende. Ben ameliyatımı rahat geçirdim bir sorunum olmadı çok şükür. İyileşme süreci kişiye göre değişiyor. Ben 10 günlükken bebek arabası ile markete falan gezmeye çıktım. Herkes bir değil elbette. Ben yürüdüm de merdiven de çıktım 40ı çıktıktan sonra bana zararı olmadı çok şükür. Bu da sezaryen benim doğal olarak :) oğlumu okula götür getir yapacağım. Tabii bebekle.. Yanında bakacak olan biri var mı sana peki doğumda? Normal de olsan sezaryende olsan yardım eden olursa daha kolay atlatırsın. Ayrıca nazımla mı uğraşacak diye düşünme o an naz falan yapamazsın zaten bir an önce doğsun diye uğraşırsın :) yani düşünme illa ki senle uğraşmak zorunda doktor. Sonuçta seni ne kadar rahatlatırsa doğum o kadar kolay olur ;)

Canım epidural normal doğum yapanlar var. Ben spinal sezaryen oldum. Zaten süt iznin doğum iznin vardır mutlaka. Ağır kaldırmamaya dikkat etmek lazım sezaryende. Ben ameliyatımı rahat geçirdim bir sorunum olmadı çok şükür. İyileşme süreci kişiye göre değişiyor. Ben 10 günlükken bebek arabası ile markete falan gezmeye çıktım. Herkes bir değil elbette. Ben yürüdüm de merdiven de çıktım 40ı çıktıktan sonra bana zararı olmadı çok şükür. Bu da sezaryen benim doğal olarak :) oğlumu okula götür getir yapacağım. Tabii bebekle.. Yanında bakacak olan biri var mı sana peki doğumda? Normal de olsan sezaryende olsan yardım eden olursa daha kolay atlatırsın. Ayrıca nazımla mı uğraşacak diye düşünme o an naz falan yapamazsın zaten bir an önce doğsun diye uğraşırsın :) yani düşünme illa ki senle uğraşmak zorunda doktor. Sonuçta seni ne kadar rahatlatırsa doğum o kadar kolay olur :KK66:
dem

Canım epidural normal doğum yapanlar var. Ben spinal sezaryen oldum. Zaten süt iznin doğum iznin vardır mutlaka. Ağır kaldırmamaya dikkat etmek lazım sezaryende. Ben ameliyatımı rahat geçirdim bir sorunum olmadı çok şükür. İyileşme süreci kişiye göre değişiyor. Ben 10 günlükken bebek arabası ile markete falan gezmeye çıktım. Herkes bir değil elbette. Ben yürüdüm de merdiven de çıktım 40ı çıktıktan sonra bana zararı olmadı çok şükür. Bu da sezaryen benim doğal olarak :) oğlumu okula götür getir yapacağım. Tabii bebekle.. Yanında bakacak olan biri var mı sana peki doğumda? Normal de olsan sezaryende olsan yardım eden olursa daha kolay atlatırsın. Ayrıca nazımla mı uğraşacak diye düşünme o an naz falan yapamazsın zaten bir an önce doğsun diye uğraşırsın :) yani düşünme illa ki senle uğraşmak zorunda doktor. Sonuçta seni ne kadar rahatlatırsa doğum o kadar kolay olur :KK66:
Canım annem ve kayınvalidem olacaklar yanımda. Canım çok tatlıdır utanarak söylüyorum Bir ara kafama taş geldi okulda dikiş atılacaktı doktor bağırmıştı senle mi uğraşacaz sen doğumu nasıl yaptırcan iki dikiş ayıramıyorsn deyip haha şimdi düşünüyorum kadın bana ay acır mı acıycak mı ay oh ıh kadın off yeter be der mi diyorum durup benle mi uğraşacak ben nasıl stres olmıycm bilmiyorum ben lazerde ağda da bile hüngür hüngür ağlıyordum ayyy ne zor şeyler

Canım annem ve kayınvalidem olacaklar yanımda. Canım çok tatlıdır utanarak söylüyorum Bir ara kafama taş geldi okulda dikiş atılacaktı doktor bağırmıştı senle mi uğraşacaz sen doğumu nasıl yaptırcan iki dikiş ayıramıyorsn deyip haha şimdi düşünüyorum kadın bana ay acır mı acıycak mı ay oh ıh kadın off yeter be der mi diyorum durup benle mi uğraşacak ben nasıl stres olmıycm bilmiyorum ben lazerde ağda da bile hüngür hüngür ağlıyordum ayyy ne zor şeyler

Canım yanında birilerinin olması çok iyi.. Mecbur senle uğraşacak yoksa nasıl doğurcan? Sezaryen bile olsan anestezi doktoru senle sohbet ederek sakinleştiriyor.merak etme o konuda daha farklılar sana o dikişte canı sıkkın doktor denk gelmiş

Ben bebeğim 26 haftalıkken en son ucak yolculuğu yapmıştım ben olsaydım sizin yerinizde gitmezdim son haftalar. zaten hamilelik kolay bir sürec degil bence zorlandım. 38 olunca hemen alıyorlar sezeryanda. ben normal dogum yaptım. Benimde bebeğimin kafası büyüktü.

Back
X