Hamilelikte yüksek tansiyon

gelincik204

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
460
2
96
Ankara
merhaba arkadaşlar 2 gün önce tansiyonum 15-9 çıktı şuan normal seyrediyor ama sürekli baş ağrısı çekiyorum şuan 19+4 günlük hamileyim ama bu tansiyon yüksekliği beni çok tedirgin ediyor benim gibi bu sorunu yaşayan veya yaşamış olanlar lütfen yardımcı olsun bebek gelişimi olmazmış tansiyon yüksekliğinde doktorum şuan tahlillerim normal çıktığı için 1 hafta evde tansiyon takibi yapılacak dedi ama moralim bozuluyor çünkü erken bir dönemmiş tansiyon için..............

Canım hamileliğimin başından beri düşük seyrerden tansiyonum son dokor kontrolünde 19-9 çıktı idrar mikroskopisi yaptırdım albüm çıkarsa probemdi çıkmadı şükür albümde çıksaydı gebelik zehirlenmesi belirtisi sayıyorlar şuanda normal seyrediyo ama mide bulantısı kusma baş ağrısı olursa hemen gel dedi doktor istersen bi görüş doktorunla

Ben 17. haftadan sonra yaşadım o güne kadar herşey normaldi bebeğim günü ile tam tutuyodu 17. haftadan sonra çok üzüldüm bazı şeylere ve bebeğim kontrolde 10 gün geri kalmıştı hafif preaklemsi geçirdim tansiyonum senin gibiydi idrarımda protein çıkmadı ilk başlarda ama bebeğimin boyu kilosu hep geriden geldi son kontrole gittiğimde dr. yarın alcaz dedi planlanandan 5 gün önce alındı idrarımda protein artmştı hem benim için hemde kızım için riskliydi çünkü. Kızım 2320 sağlıklı doğdu şuan 3 aylık olduk büyüyoruz. sana tavsiyem eğer öyle bir durum çıkarsa hiç yorulma sürekli sol tarafna yat bol bol dinlen kesinlikle ve kesinlikle hiç yorulma.tuzu kes çok su iç

ben 17. Haftadan sonra yaşadım o güne kadar herşey normaldi bebeğim günü ile tam tutuyodu 17. Haftadan sonra çok üzüldüm bazı şeylere ve bebeğim kontrolde 10 gün geri kalmıştı hafif preaklemsi geçirdim tansiyonum senin gibiydi idrarımda protein çıkmadı ilk başlarda ama bebeğimin boyu kilosu hep geriden geldi son kontrole gittiğimde dr. Yarın alcaz dedi planlanandan 5 gün önce alındı idrarımda protein artmştı hem benim için hemde kızım için riskliydi çünkü. Kızım 2320 sağlıklı doğdu şuan 3 aylık olduk büyüyoruz. Sana tavsiyem eğer öyle bir durum çıkarsa hiç yorulma sürekli sol tarafna yat bol bol dinlen kesinlikle ve kesinlikle hiç yorulma.tuzu kes çok su iç

canım çok geçmiş olsun ve allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebişini ben zaten bebeğime bişi olacak diye korkuyorum daha çok çıkıyo tansiyonum kilosu çok normal allaha şükür ama kilo alımı bu ay yavaşladı yani hep alması gerekenden fazla alırken bu ay 100 gr eksik almış ne kadar dikkat etsemde inşallah bi sorun çıkmaz sağlıkla dünyaya gelir benim bebeğimde

cevaplarınız için ayrı ayrı tşk ederim benim hamileliğim baştan beri sorunlu hiperemezis (aşırı kusma) ile uğraşıyorum hala kusmalarım devam ediyor bebeğimin beyninde kist var :(( onada çok üzülüyorum çok aşırı kilolu değilim ama kilo alımım biraz fazla şimdi üstüne tansiyon çıkınca tuzu biberi oldu ileriki haftalarda olurmuş ama bende erken olmuş doktorum herhangibir olumsuzlukta haber vermemi istedi hastaneye yatışım olcaktı ama idrar ve kan tahlillerim normal çıktı hastanede bi kaç saat müşade altında kaldım tansiyonda normal olunca eve gönderdi doktorum ben zaten aşırı tuzlu yiyen birisi değilim 12 tansiyon bile bana yüksek geliyor başım ağrıyor rabbim hakkımızda hayırlısını versin sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip eylesin...amin...............

canim gecmis olsun oncelikle sakin canini slkma moralini yuksek tut...benimde 19+2de doktor kontrolumde 15/9 cikmisti tansiyonum doktorumda korkmustu gebelik zehirlenmesinden hemen idrar tahlillerim yapildi protein varmi die sukur yoktu tuzu kestirdi bol su ve gunde bi tane bebek aspirinine baslatti 2 aydir devam ediyorum sanirim 38.haftaya kadarda devam edicem aspirine ama ogun bugundur tansiyonum hep normal sukur....moral cok onemli sakin moralini bozma hep olumlu ol bebisin seni uzmez annesi:emir_bebek::Saruboceq::nazar:

canim gecmis olsun oncelikle sakin canini slkma moralini yuksek tut...benimde 19+2de doktor kontrolumde 15/9 cikmisti tansiyonum doktorumda korkmustu gebelik zehirlenmesinden hemen idrar tahlillerim yapildi protein varmi die sukur yoktu tuzu kestirdi bol su ve gunde bi tane bebek aspirinine baslatti 2 aydir devam ediyorum sanirim 38.haftaya kadarda devam edicem aspirine ama ogun bugundur tansiyonum hep normal sukur....moral cok onemli sakin moralini bozma hep olumlu ol bebisin seni uzmez annesi:emir_bebek::Saruboceq::nazar:

geçmiş olsun sanada canım bende tuza dikkat ediyorum ablamda ödem oluşmuştu o yüzden baştan beri dikkatliyim ama oldu işte acaba ogüne mahsusmu oldu diye düşünüyorum şuan çünkü sıcakta dışarı çıkmıştım ve akşamda tansiyonum yükseldi ne biliyim hastanede hemşire yaşımı sordu çok gençsin dedi tansiyon için inş yükselmez dedi rabbime sığındım o herşeyin en iyisini bilir bol su içmeye dikkat ediyorum inş bebişim üzmez beni hayırlısıyla sağlıkla bi dünyaya getirseydim Allahın izniyle................

canım çok geçmiş olsun ve allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebişini ben zaten bebeğime bişi olacak diye korkuyorum daha çok çıkıyo tansiyonum kilosu çok normal allaha şükür ama kilo alımı bu ay yavaşladı yani hep alması gerekenden fazla alırken bu ay 100 gr eksik almış ne kadar dikkat etsemde inşallah bi sorun çıkmaz sağlıkla dünyaya gelir benim bebeğimde

Amin canım sende inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına. Tansiyonun o yükseklikte seyrederse tahminime göre 30. haftadan sonra idrarında protein çıkabilir. İnşallah hiç birşey olmaz geçicidir bu tansiyon yüksekliği olsada hiçbirşey olmuyo sakın moralini bozma olsa bana olurdu o kadar çok şişdimki davul gibi olmuştm. sabahları yüzün ellerin ayakların ve bacakların şişiyomu dikkat et buda bir belirti.

geçmiş olsun canım valla benim tansiyonum çok heyecanlanınca 13-9 a çıkıyor genelde çok düşük 10-6 çok sıcaklarda 9-5 düştü az daha bayılıyordum falan. çok oynuyor tansiyon hamilelikte gerçekten

merhaba arkadaşlar 2 gün önce tansiyonum 15-9 çıktı şuan normal seyrediyor ama sürekli baş ağrısı çekiyorum şuan 19+4 günlük hamileyim ama bu tansiyon yüksekliği beni çok tedirgin ediyor benim gibi bu sorunu yaşayan veya yaşamış olanlar lütfen yardımcı olsun bebek gelişimi olmazmış tansiyon yüksekliğinde doktorum şuan tahlillerim normal çıktığı için 1 hafta evde tansiyon takibi yapılacak dedi ama moralim bozuluyor çünkü erken bir dönemmiş tansiyon için..............

Back
X