hamilelikteki uyku pozisyonu önemlimi kızlar_?

melegimgel

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
39
0
16
İstanbul
Kızlar ben 10 haftaya giriyorum ve yüz üstü yatıyorum çevremdeki her kez sakıncalı diyor Sizce yanlış mı yapıyorum

Bende 12 haftamı yeni bitirdim. En güzel uyku pozisyonu yüz üstü yatmaktı ama ben bundan hamile olduğumu öğrendiğim an vazgeçtim. Gerçi ilk 5-6 haftaya kadar çok önemli değil ama ondan sonra önemli olduğunu biliyorum. Yan yatıp yastık kullanmayı deneyebilirsiniz. Yüz üstü yatmak bebeğe baskı yapabilir.

Erken gebelik döneminde yani ilk 3 ay icinde istedigin pozisyonda yatabilirsin. ilk 3 aydan sonra ise canim benim sol tarafina dizlerini karnina dogru cekerek yatmalisin...cünkü bu sekilde yatista bebege maksimum kan akisi gider seninde böbrek fonksiyonun artar vede karacigerede baskida olmaz...hamileligin hayirli olsun yavrunu hayirlisiyla kucagina alirsin insaallah...

bilgiler ve güzel dileklerin için çok teşekkürler canım

Canim ilk 3 aydan sonra sirtustu ve yuzustu yatis onerilmiyor.Diger arkadaslarinda belirttigi gibi sirtustu yatis toplar damara baski yapiyor ve kirli kan yine kalbe pompalaniyor.Yuzustu yatista bebege baski yapabiliyor.Aslinda en uygunu simdiden sol tarafimiza uzanarak yatmaya kendimizi alistirmamiz.Bende genelde yuzustu ve sirtustu yatardim fakat son zamanlarda sol tarafima uzanip, dizlerimi bukup, dizlerimin arasini da yorganla destekliyorum:) Misil misil, huzurlu, rahat uykular dilerim, sevgiler:)

bende yüzüstü yatmayı çok seven biriyim.ne kadar çabalasam uyanıkken solda kalmaya çalışsamda uyandığımda bi bakıyorum ki yüzüstüyüm:26:hemde 36.haftamdayımyani elimden bişey gelmiyor gayriihtiyari.birde kiloluyumki sormayın 100 üstü.korkuyorum ama Rabbim korur inşallah:birde özledimki yüzüstü yatmayı:doğumdan sonra bebeğim izin verirse doya doya yatarım artık:

kızlar lütfen yüz üstü yatmayın çok zararlı ben hamile oldugumu öğrendiğimden beri hiç uyumadım evet zorlanıyorum ama alışmam gerekiyordu.. hatta eşimi bil ikaz ettim beni yüz üstü görürsen uyandır diye sağolsun oda uyandırıyo yada kendisi düzeltiyo şu an 22 haftanın içindeyim v gerçekten yatış pozisyonu almak çok zor bazen sabaha kadar yatmadıgım oluyor çok zor ama napalım herşey bebişler için

inan bende uyuyamıyorum uykuya daldıktan bıraz sonra yüz üstü pozisyona geçiyorum alışmak çok zor olucak ama meleklerimiz için değer :)

ben sola yatıp arkama yastık koyuyorum ki dönmemi engellesin diye,hafif sırt üstüne döner gibide olsam yastık sayesinde tam sırtüstü yatmış sayılmıyorum..zaten eşimde hemen uyandırıyor sağolsun yan dön aşkım diye sanki benim dönüşlere kurulu saat :))

Valla açıkçası bende bazen gece uyandığımda hemen hemen yüzüstüne yakın pozisyonda buluyorum kendimi ilk 3 önemli değil sonrası sakıncalı.
Ben hala doğru pozisyou bulamadım sağa sola döne döne kad-famın altında ek yastık bacak aramda bir yastık öyle dolana dolana sızıp kalıyorum.

merhaba anne adayları;
bende 9. hafta içindeyim ama 5. haftadan itibaren alıştırdım kendimi yüzüstü yatmamaya.yastık çok faydalı oluyor bu konuda..sabah uyandığımda istediğim gibi yatmadığımdan biraz rahatsız oluyorum ama bebişler için değer

Kızlar ben 10 haftaya giriyorum ve yüz üstü yatıyorum çevremdeki her kez sakıncalı diyor Sizce yanlış mı yapıyorum

tatlım bende hamileyken ne kadar arastırdım.hatta sonradan kendim tecrübe ettim ve gercekten doğru.hamilelikte doktorlar sola yatısı öneriyor.sebebine gelince sağ tarafımızda ana toplar damar bulunmaktadır,bebeğe kan akışıda bu damardan olmaktadır.sağ tarafa yattığımızda vücut bu damara baskı yaparak kan akışını yavaslatıyor.hatta anne karnındaki zayıf bebeklerin gelişiminin daha iyi olması için,(kan akısı fazla olunca bebek daha iyi beslenecek)sola yatın der doktorlar.benim doktorum son aylarda sırt üstü yatmamamı söylemişti sebebini sormadım çünkü zaten bebeğim izin vermiyordu sırt üstü yattığım an sancılanıyordum.kimisi sacma eskiler sanki solamı yatmış biz büyümedikmi diyor ama bence sizde kendinizi alıştırın sola yatmaya.hatta uzman tvde kaan kocatepe anlatıyor detaylı

kizlar ben 11 haftayi bitirdim 1 hafta sonra uc aylik olucak ama hala yuzustu yatiyorum simdilik kendimi ilk 3ay sakincasi yok diye avutuyorum ama surda 1 haftam kaldi .hamilelikte uyku oyle tatli geliyoki bana hic sormayin.. ilk hamileligimde oldugu icin oglene kadar yatiyorum esim benimle dalga geciyor bunun icin .ama uykupozisyonumu acilen duzeltmem lazim bebekler saglikli olsunda bunlara katlanicaz artik .hamilelik yastigi kullanan var mi aranizda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…