Hamilelikten ne kadar önce doktora gidilmeli?

ilkbahar_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
735
225
103
İzmir
Merhaba kızlar. kısmet olursa yaz başı bebek düşünüyoruz haziran gibi ilk denemelere başlıycaz. önce doktora gidip herşey yolunda mı diye kontrolden geçmek istiyorum. tecrübeli bayanlar sizce ne zaman gitmeliyim ilk kontrole?

bence 2-3 ay evvelden git cnm folik asit e başlaman gerek ben 3 aydır kullanıyorum folik asit bu ay denemeye başladık :)

hayırlısı olsun inş beklemeden sağlıkla hamile kalırsın. eşimin de gelmesi gerekiyo mu acaba yoksa sadece ben muayene olsam yeterli mi

hayırlısı olsun inş beklemeden sağlıkla hamile kalırsın. eşimin de gelmesi gerekiyo mu acaba yoksa sadece ben muayene olsam yeterli mi

canım ben tek gittim bende bişey yokmuş bebeğiniz olmazsa eğer tabiki problem nedir diye eşinide araştırırlar ama rabbim inş en kısa zamanda sağlıklı sıhatli bir evlat nasip etsin cnm

canım ben ilk çocuğumda gitmemiştim cahilliğimden dolayı, hamileyken antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım. Çünkü idrar yollarımda iltihaplanma varmış.2. de mutlaka gitmeyi düşünüyorum. korunmaya geçmeden en az 3 ay önce uygun geliyor bana..

Sevgili "tales_and_legends" arkadaşım....
Ben şahsen yaklaşık 6-7 ay öncesinden gitmiştim doktora...Bekar bir bayan olarak evlendikten sonra hormonal değişimlerden ve bebek istememizden dolayı,tüm tetkiklerimizin yapılmasını istemiştim doktorumdan...Esasında rutin bir kontroldür bu...Yani myom var mı? Kist var mı? Rahimde hamile kalmama engel herhangi bir problem var mı? ...vs gibi soruların cevabını almak istemiştim...Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi vajinal muayene,kan tahlili,idrar tahlili gibi tetkiklerden geçmen gerekli...Ben eşimle birlikte gitmiştim...Onun da tetkikleri yapıldı...Yani işin açıkcası biz olumlu ya da olumsuz herhangi bir sonuç almadan işimizi garanti altına almak istedik ve tüm tetkiklerimizi yaptırdık...Aldığımız olumlu sonuçlar bizi ziyadesiyle sevindirdi zaten...Umarım sende olumlu sonuçlarla dönersin evine...Kolay gelsin..:)

3 ay önce gitmeniz yeterli aslında. Şimdi genel bir kontrol için gidin, 3 ay sonra da bebek için gidersiniz. Eşiniz için şimdi gerek yok, son ay o da gidebilir.

Back
X