Hamilemiyim değilmiyim kafam karıştı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi aysegul25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

aysegul25

Ziyaretçi
Kızlar belki içinizde bilen vardır bundan 1,5 ay önce düşük yaptım. Son 10 gündür karımda hafif kasılmalar ve igne batar gibi belirtiler var ayrıca gaz sancılarım var bir önceki hamileliğimde oldugu gibi. Bende 2 gün önce idrar testi yaptım silik 2 .ci çizgi çıktı. Bugün yine idrar testi yaptım ama bu sefer negatif çıktı . Sonra gidip kan testi yaptırdım kanda HCG 5.65 çıktı. Doktorum tatilde oldugu için ona gösteremedim sonucu ama ordaki bir doktor baktı ve sonuç pozitif gibi ama olamayada bilir.. 2 gün sonra tekrar kan testi yaptırın dedi. Şimdi ben hamilemiyim değilmiyim anlayamadım :( Kafam iyice karıştı 2 gün nasıl sabredeceğim bilmiyorum.. İçinizde böyle birşey yaşayan var mı? Lütfen bir fikriniz varsa yazın.. Cevaplar için şimdiden teşekkür. Allah çocuk isteyen kimsenin kucagını boş bırakmasınn..

Canım emin değilim ama kan testinde 0-5 arası negatif deniyor. Senin sonucun 5 in çok az üzerinde belki geç döllenme olmuş olabilir. Ama bildiğim bişey daha var kan testini 2-3 gün sonra tekrarlayınca eğer gebelik varsa sayı 2'ye 3'e katlanıyormuş. İnşallah herşey gönlüne göre olur...

senin yaşadığını yaşamadım ama bende düşük yaptım canım bence hamilelik olasılığın yüksek gibi inşallah hamşsindir yaaa ayyy ne güzeel

Canım emin değilim ama kan testinde 0-5 arası negatif deniyor. Senin sonucun 5 in çok az üzerinde belki geç döllenme olmuş olabilir. Ama bildiğim bişey daha var kan testini 2-3 gün sonra tekrarlayınca eğer gebelik varsa sayı 2'ye 3'e katlanıyormuş. İnşallah herşey gönlüne göre olur...

canım 0-5 arası değil...Doktor 0.5 ve onun altı ne negatif dedi.. Yani benim 0.5 in üstünde 5.65 çıktı canım.. Cevap için teşekkür ederim. Aminn isteyen herkese versin rabbim.

allah gonlune gore versın inşallah bebiş vardır sen bı sakın ol rahatla oyle bekle canım yoksada bebiş üzülme olur elbet dualarım senınle:1hug:

canim insallah hayirlisi olur.acaba erkende kanda bü yüzdenmi be deger cikti ama 5i de gecmis baksana beklemekten baska bir sey yapamazsin gönlünce olsun

canım bende sabredemeyip günüme 1 gün kala eczaneden test aldım dediğin gibi ikinci çizgi silik çıktı 2 gün geçince kan testi yaptım 6.bilmem kaç çıktı sonra kanamam oldu hastaneye gittim kan testi yaptılar kanda beta hcg hormonu düşük ama muhtamelen hamilesin dedi doktor muayene yoluyla ultrasona girdim keseyi göremedik yani baya karışık işler 15 gün sonra biraz gecikmeylede olsa muayene yoluyla kese gözüktü normalde 5.5 haftalık hamile olman gerek ultrason için tecrübeme göre yüksek oranda hamilesin yinede bi kaç gün bekle istersen sonucu öğrenincede burdan haber ver ok

Normal Değerler
5-50 0-1 Hafta
50-500 1-2 Hafta
100-5000 2-3 Hafta

Bende Dün Yaptirdim 0-5 çikti Negatif Ama Sen Bu Değerlere Göre Bence Hamilesin

yaaaa arkadaşlar hcg değeri 5,65 ise ben nasıl 113 hcg değeriyle hamile olmuyorum anlamadım .1 hafta sonra 7,20 ye düştü.bu iki test arasında regl oldum.değer 113ken vajinal ve karından yapılan ultrasonda bişey görünmedi.doktorda doğru dürüst bi açıklama yapmadı nedeni hakkında.öfffffff ya noldu şimdi bişey anlamadım.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Yarın tekrar kan testi yaptıracagım. Umarım hamileyimdir.

insallah gonlune gore olur.
Bu degerler iki sekilde aliniyor. Ne nedir tam bilmiyorum ama, degerler cok degisiyor haftasina gore. Hormon iceren ilac kullandiysan o da oranlari maalesef yukseltmis olabilir. insallah degildir tabi. Guzel haberlerini bekliyoruz.

canım ya umarım hamilesindir çok merak ettim umarım hayırlı haberin alcaz canım benim...

inşallah hamilesindir.rabbim isteyn kucakları boş birakmasın..haber ver mutlaka bizlerede........

Kızlar az önce geldim. Kan testi verdim ama malesef hamile değilim. İki katına çıkması gerekirken sonuç. 5.13 :( Doktor kimyasal gebelik olabilir.. Adet olana kadar bu deger düşer dedi. Ama umudumu asla kaybetmeyeceğim. Hepimize cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kızlar az önce geldim. Kan testi verdim ama malesef hamile değilim. İki katına çıkması gerekirken sonuç. 5.13 :( Doktor kimyasal gebelik olabilir.. Adet olana kadar bu deger düşer dedi. Ama umudumu asla kaybetmeyeceğim. Hepimize cevaplarınız için teşekkür ederim.

senin adına üzüldüm ama elden ne gelir sen canını sıkma herşey neticede olacağına varır herşeyin hayırlısı

senin adına üzüldüm ama elden ne gelir sen canını sıkma herşey neticede olacağına varır herşeyin hayırlısı

Haklısın canım herşeyin hayırlısı. 10 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. 2 hamileliğimde hüsranla sonuçlandı. Ama yinede umudumu kaybetmiyorum. Herşey olacagına varır.

canım benim Allahın izniyle olacak...bütün dualarımız seninle ve bebek isteyen herkesle....

merhaba aranıza yeni katıldım ve bende şu an çok karmaşığım.
adetim 3 gün gecikti. önce eczaneden aldığım testi yaptım hemde 3 tane :utangac: hapsinde 2. çizgi çıktı biraz silikti ama çıktı. bu beni kesmedi gittim kan testi yaptırdım. sonuç 88.76 çıktı. oradaki byan bana %90 hamilesin dedi. ama şimdi sizleri okuyorumda paniğ*e kapıldım. pazartesi doktorumdan randevu aldım. ama içim içimi yiyiyor acaba ben ya hamile değilsem bu ne..? inşallah hamileyimdir.:teytey:

selam zeynebin, yaşegül 25 in geçirmiş olduğu kimyasal gebelik,çünkü kimyasal gebelikte idrarda gebelik çıkmaz kanda çıkar, bende geçen yıl eylül ayında yaşadım bunu değerlerim önce yüksekti daha sonra değerlerim düştü ve 10 gün sonra regli oldum genelde çoğu kadında bu olurmuş ama farkında olmazlarmış ve adet kanamasıyla beraber gidermiş.O yüzden sen içini ferah tut hamilesin çünkü

Canım bende buna benzer bir durum yaşadım. Bende bir forum açıp bunu arkadaşlarımla paylaştım. Ama araştırdıklarımla şunlara ulaştım;

Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000

Değerler 5'in üzerinde ise ham,le belirtisinin daha yüksekte olduğunu öğrendim. Benim değerlerim 11.10 çıktı mesela ama ben tam sınırdayım mesela canım. Öyle dedi doktor...

Herhangibir sitede bir forum açmış hastalardan birisi ve soru şuydu;

Merhabalar Esra hanım ben 5 ayı geckın bır suredır 2.bebeğini ısteyen ama reglıde fos cıkan 28 yasında bır bayanım bu aya mahsus 23,gunumde lekelenme tarzında cok mınık bır kanamam oldugunu ve muthıs bır meme agrısının varlıgından bende hormonal bırtakım degısıklıklerın oldugunu anladım.2 -3 gun de reglım gecıkmıstı bende hamılemıyım dıye beta hcg me baktırdım 8.78 gıbı bır rakam cıktı fakat bu ne anlama gelıyor anlayamadım benım bu 8.78 neyı ıfade edıyor gebelık baslamıs mı benı aydınlatırsanız sevınırım...doktorum 3-4 gun sonra tekrar betaya baktırmamı soyledı ..bu arada gogus ve bel agrısı var

Dr. Esra Tuştaş diyorki;

beta HCG 5'in üstü pozitif anlamına gelir ancak sizin değeriniz çok düşük. Dolayısıyla ya çok erken bir gebelik yada biyokimyasal gebelik denilen kendiliğinden bir süre sonra gerileyen gebelik olabilir. Bunu anlamak için doktorunuzun dediği gibi 4 gün sonra tekrar test yaptırmakta fayda var. Değer artıyorsa takiplere de devam etmek gerekir. Ta ki rahim içinde normal gebeliği görene kadar. Beta HCG değeri yükseliyorr ve 1500-2000 lerde rahim içinde kese görülür ise normal bir gebelikten bahsedebiliriz. Değerin düşük olması ile bebekte zeka yada yapısal bir sorun olması arasında hiçbir bağ yoktur. Geç yumurtlama ile geç bir gebeliğin oluştuğu anlamına gelir.

Back
X