Canım bende buna benzer bir durum yaşadım. Bende bir forum açıp bunu arkadaşlarımla paylaştım. Ama araştırdıklarımla şunlara ulaştım;
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
Değerler 5'in üzerinde ise ham,le belirtisinin daha yüksekte olduğunu öğrendim. Benim değerlerim 11.10 çıktı mesela ama ben tam sınırdayım mesela canım. Öyle dedi doktor...
Herhangibir sitede bir forum açmış hastalardan birisi ve soru şuydu;
Merhabalar Esra hanım ben 5 ayı geckın bır suredır 2.bebeğini ısteyen ama reglıde fos cıkan 28 yasında bır bayanım bu aya mahsus 23,gunumde lekelenme tarzında cok mınık bır kanamam oldugunu ve muthıs bır meme agrısının varlıgından bende hormonal bırtakım degısıklıklerın oldugunu anladım.2 -3 gun de reglım gecıkmıstı bende hamılemıyım dıye beta hcg me baktırdım 8.78 gıbı bır rakam cıktı fakat bu ne anlama gelıyor anlayamadım benım bu 8.78 neyı ıfade edıyor gebelık baslamıs mı benı aydınlatırsanız sevınırım...doktorum 3-4 gun sonra tekrar betaya baktırmamı soyledı ..bu arada gogus ve bel agrısı var
Dr. Esra Tuştaş diyorki;
beta HCG 5'in üstü pozitif anlamına gelir ancak sizin değeriniz çok düşük. Dolayısıyla ya çok erken bir gebelik yada biyokimyasal gebelik denilen kendiliğinden bir süre sonra gerileyen gebelik olabilir. Bunu anlamak için doktorunuzun dediği gibi 4 gün sonra tekrar test yaptırmakta fayda var. Değer artıyorsa takiplere de devam etmek gerekir. Ta ki rahim içinde normal gebeliği görene kadar. Beta HCG değeri yükseliyorr ve 1500-2000 lerde rahim içinde kese görülür ise normal bir gebelikten bahsedebiliriz. Değerin düşük olması ile bebekte zeka yada yapısal bir sorun olması arasında hiçbir bağ yoktur. Geç yumurtlama ile geç bir gebeliğin oluştuğu anlamına gelir.