• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, akciğer sönmesi şüphesiyle röntgen çekilmesi bebeğime zarar verir mi?

MephisTo

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2021
301
240
18
Arakdaslar lutfen acil biseyler söyleyin
Covid ağır geçirdim üstüne bronşit dendi
Sağ kaburga tarafı dayanılmaz acı ile acile gittim akciğer sonmesi şüphesi ile röntgen çekilecek
Pnömotoraks olabilir miş.
Düşük doz da röntgen verilcek yine de beebgim için korkuyrum
Dger yandan akciğer sonmesi bunu duyan eden var mı durum acilmiş

Şöyle düşün, allah korusun bebegimiz hatsa dogsa bir sekilde ve daha yrni dogmus haliyle kendisi rontgen vs cekilmek durumunda kalsa?? Yani o kadar da korkunc ölümcül gelmiyor kulaga di mi? Ne tetkiklerden geçiyor el kadar bebekler, onlara bisey olmuyor. 3 aydan sonra organlari tamamen olustuktan sonra karnındaki bebekle, dogmus bir bebegin rontgenden göreceği zarar acisindan cok bir farki yok. Ben de gelecek ay belimdeki rahatsızlık icin giricem rontgen, Mr vs Sorun olacağını sanmıyorum

Gebeliğin bu aylarında sankı benım normal kaburga agrım oluyordu . Yanı ben normal sanıyordum.
Diğer goruntulemelere göre bildiğim kadarıyla Röntgen daha radyasyon dozu düşük . Ve bebek ilk aylarda daha çok etkılenıyor şuan şekillenmiş organları . Yanı daha az etkılenır hatta minicik veya hiç diye düşünüyorum.
Karnınıza kurşun radyasyon geçirmeyen plaka koyup çekiliyor yuksek radyasyonlu cekımler. Ne gerekıyorsa yaparlar güvenın inşallah

Benim tıp bilgim yok ama 2 gebeliğimde de iyi doktorlara gittim.Bir gebe herhangi bir hastalığa yakalandığında o hastalığin doktoru kimse jinekologu ile beraber işleri yurutuyorlar.Benim böbrek taşım vardı çok büyük iki doktorum irtibatlı olurlardı.En iyisini doktorlar bilir

Akciğer sönmesi sıkıntılı bir durum diye biliyorum.
Bende doktorlara güven.
Allah yardımcın olsun.

Geçmiş olsun benim arkadaşım ilk benrgini kaybetmişti gelişme problemi vardı.Daha sonra kaza geçirdi ayağı kırıldı röntgen ilaçkullandi derken hamileymiş o sırada.Cok şükür sağlıklı su an delikanlı oldu bile.Sizin sağlığınız sekteye uğrarsa Malesef bebeğinizde de sıkıntı çıkarabilir bir de böyle düşünun

Rabbim acil şifa versin. Gelmiş geçmiş olsun. Doktorlar bebeği riske atacak bişey yapmazlar. En basit soğuk algınlığı da bile gebemisin diye sorup ona göre müdahale ediyorlar. Bence ayarında ışın verirler

Sağ kaburga tarafı dayanılmaz acı ile acile gittim akciğer sonmesi şüphesi ile röntgen çekilecek
Evet duydum. Durum acil. Mutlaka çektirin lütfen

Kaburga ağrısı hamileyken bende yaşadım. Diğerleri için birşey diyemeyeceğim. Geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun, doktorlar kar zarar hesabı yaparlr. Ben bu gibi ciddi durumlarda tek doktorla yetinmeyip 2 hatta 3. Doktora gidiyorum. Emin olduktan sonra içime sinem doktora tedavimi başlatıyorum.
Bende hamile iken fetal emar cektirmiştim keza kızım da rahatsız oldugundan doğumununun ilk anından itibaren röntgen vs ne varsa çekiliyor

Öncelikle çok geçmiş olsun acil sifa diliyorum.
Hamileliğiniz cok şükür ki epey ilerlemiş. Erken doğum olması gerekse bile bebeğiniz için sevindirici bu.
Akciğer sönmesi kavramını bebeğimle tanıdım ben ne yazık ki.
Gebelik zehirlenmesi nedeniyle 30 haftalık doğum yaptım. Bebegim kuvozde iken akciğer sönmesi nedeniyle müdahale yapıldı göğsünden küçük bir kesi ile hemen. Önemli durummuş elbette. Iyi bir hekim ve hastane kontrolünde ilerleyin.

Doktorlar ilk önce annenin durumunu önemser her zaman.
Konu hakkında doktor ne diyorsa güvenmelisin ki zaten başka seçeneğin de yok.

Çok acil çekilip diren deniyor sanırım sönme varsa takılması gerekiyor ciddi bir durum çok geçmiş olsun

Gördüğüm kadarıyla gebeliğin son dönemlerindesiniz. Bebeğinizin akciğer gelişimi tamamlandıysa sezeryan ile alınıp sonrasında gerekli işlemleri yapın bence eğer doktorunuz önerirse.

Gördüğüm kadarıyla gebeliğin son dönemlerindesiniz. Bebeğinizin akciğer gelişimi tamamlandıysa sezeryan ile alınıp sonrasında gerekli işlemleri yapın bence eğer doktorunuz önerirse.
Evet röntgen çekilmek zorunda kaldım.fakat durum ilerleyince tomografi istendi onay vermedim başka yöntemler ile tedavi oldum .yeni toparlandim diyebilirim.

Back
X