hamileyim ama birazda olsa üzüldüğüm konu var

benim kaynanam yok ama görümcemin doğumun daha ilk gecesinde bana neler yaptığı anlatsam nutkun tutulur.sadece doğumda mı düğünümde vs. yani zaten aileller düğünde kalan hırslarını hep doğumda bir araya geliyorlar ya o zaman çıkarıyorlar acısını. Sen bunları düşünüp strese sokma kendini. bu enerjini kandil gecesi dua ederek harca. Doğumumda yüzyüze getirme de. Ne diliyorsan neyden korkuyorsan onun için dua et. olacakla öleceğe çare yok. Bak eşinle tam bir aile olma fırsatı. artık sorumlulukların artacak. Salla başını herşeye. tamam de geç...

herkese yorumları için teşekkür ederim nete girme fırsatı bulamadığım için şimdi oluyabildim.bu konuyu açtıktan sonra eşimin annesi aradı eşim içindekileri söyledi ama ne fayda yine aynı insanlar.babsını aradı bir kere bile tebrik etmedin ben hergün baba olmuyorum dedi ve baya bir tartıştılar eşim çok kızdı ama inanır mısınız yine aynı o yüzden bende dediklerinizi uyguluyorum bebeğim için takmamaya çalışıyorum ve sadece dua ediyorum..

ben 1 aylık hamileyim.aslında beklmediğimiz bir şeydi ama nasip ve alışmaya çalıştık.tek endişelendiğim konu benim daha iş bulmam yani çalışırken yapmak istiyordum maddi olarak rahatlamak için.ama şimdi alıştık bebeğimize ve kısmetiyle geleceğine inanıyorum.benim sorunum eşimin ailesiyle ilgili.tam 9 aydır eşimin ailesiyle hiç bir şekilde görüşmüyorum 3 senelik evliyim ve ozamandan bu zaman eşimle ne zaman zor durumda olsak kendilerini kenara çekiyorlar evlenirken eltimle kıyaslamalar,ayrım yapmalar,verdikleri sözü tutmamamlar,biz evimizi taşırken benim annemin herşeyimize gelip eşimin ailesinin telefon bile etmemesi,eşimin kardeşine ve karısına vı çocuklarına düşkün olmaları vs vs.dahada uzun ama sinir olmak istemiyorum.benim hamile olduğumuzu öğrendiğimizde eşimle ben aileme odaannesine haber verdi.benim ailem çok sevindi annnem babam kardeşim.ama eşimin babası tlf bile etmedi eşimi tebrik etmek için.dünde eşimin annesi yolda gördük nasılsın dedin iyiyim sen nasılsın dedim o kadar ne bir tebrik etmek ne sormak.eşimde bende çok kzıyoruz ve içerliyoruz.hiç tanımadığımız ve samimi olmadığımız insanlar bile tebrik edrken ailesinin terbrik etmemesi bizi çok kırdı.bir tek kardeşi etti oda beni değil eşimi.eltimden zaten beklemiyorum ama ailesinden beklerdim.eşimin kardeşinin karısına doğumundan itibareb bu zamana kadar herşeylerine koştular ve aldılr.şimdi benim annem bababm üzerime titriyor sadece onların torunu değil ki bu?eşimin ailesi böyle sorumluluk alacakları zaman kenidlerini kenara çekiyorlar öğrendim artık ama eğlence düğün gibi şeylerde hemen ararlar.şimdi bziim iş sıkıntımız olduğu için ve eltimede karıştıkları için isticeğimizi biliyorlar.eşim ailesiyle problem yaşadığında beni her akşam aramayın dediği helde annesi her akşam arardı öylesine önemsiz konular için eşim de çok kızardı şimdi annesi aramıyor bile.eşimin ailesinden nefret ediyorum o kadar soğudum ki anlatamam eşim baskı yapmıyor benim tarafımı tutuyor ama ben içten içe çok kızıyorum yüzleini bile görmek istemiyorum.çok üzüldüm ağladım ama annem kendini düşün bebeğini düşün kafana takma siz aile oluyorsunuz diyor eşimde arkamda ama ben yine kötüyüm.sizce ne yapmalıyım.eşim tlf ediyim söyliyim kızayım diyor ama ben zamanı gelince diyorum.siz olsanız ne yapardınız.benim bu hakszlığa kızmam normal değil mi?

canım ben de yaşadım o sorunları ama boşver bak 3 yıllık evliymişsin. ben 1 yıl üzdüm harap ettim kendimi ama 6-7 aydır kızıyorum kendime neden üzdüm diye. nasıl olsa size bi faydaları olmayacak. o zaman kendini onlar için üzmene ne gerek var değer mi sağlığın ve bebğin daha önemli.
bak bizim durumumuz da iyi ama bebeğimiz yok bence Allaha verdiği nimetinden dolayı şükret ve bebeğin olmasının tadını çıkar ve bizler için de dua et...:26:

benim kaynanam yok ama görümcemin doğumun daha ilk gecesinde bana neler yaptığı anlatsam nutkun tutulur.sadece doğumda mı düğünümde vs. yani zaten aileller düğünde kalan hırslarını hep doğumda bir araya geliyorlar ya o zaman çıkarıyorlar acısını. Sen bunları düşünüp strese sokma kendini. bu enerjini kandil gecesi dua ederek harca. Doğumumda yüzyüze getirme de. Ne diliyorsan neyden korkuyorsan onun için dua et. olacakla öleceğe çare yok. Bak eşinle tam bir aile olma fırsatı. artık sorumlulukların artacak. Salla başını herşeye. tamam de geç...

ayy öyle söyledin de korktum şimdi. benim de evleneli 1,5 yıl oldu eşimle çok mutluyuz annemgile gideriz onlarınkine gideriz ama bizimkiler birbirlerini görmezler. şu an korkum eğer allahım bana da bebek verirse doğumumda bir araya gelmeleri. İnşallah bebeğim olur ve bi problem çıkmaz.

Hamile kalan sizsiniz, neden kayınvalideniz sorumluluk alacak ki anlamadım? Tam sorumluluk alacakları zamanda böyle oldu demişsiniz de.

Hamile kalan sizsiniz, neden kayınvalideniz sorumluluk alacak ki anlamadım? Tam sorumluluk alacakları zamanda böyle oldu demişsiniz de.
genel olarak dedim ve ayrıca eşimin kardeşine yardım ettikleri ve bütün sorumluluklarını aldıkları için bizimde şu an iş sıkıntımız maddi açıdan zorluğumuz olduğu için bende sorumluluk almalarını ve eşit davranmalarını beklerdim ama eşimin ailesi hamile olmadan öncede sorumluluk almayıp kendilerini kenara çekip benim kendiailem bize destek olduğu için bu insanlara alışkın olmam lazım ama işte...

eşiniz yanınızda ya gerisi hiç önemli değil takmayın bile onları görmemezlikten gelin daha rahat edeceksiniz

kardes sen basina bela mi ariyorsun yahu
birak ne yardimlarini al ne de sevgilerini
kocani kendine cekmissin daha ne
hem insanlardan haz etmiyorsun hemde iyilik bekliyorsun

Canım eşininde şimdi içerlediğine bakma
Benim eşimde aynıydı ne oldu ailesiyle bi görüşmeye başladı şimdi onların yüzüne her gün bana bağırıyor tartışıyoruz.Şimdi onlardan iyisi yok..erkekler çabuk unutuyor
Beni, de 9 ay kimse aramadı torunları oldu ellerinden gelse yine aramayacaklarda mecburen ara sıra uğramak zorunda kalıyor

onlardan birşey bekleme derim. zaten 9 aydır görüşmüyormuşsun seninle samimi olmalarını bekleyemezsinki. diğer gelinleri belki daha içli dışlıdır ondan yardım etmişlerdir. kaldıki belki yardım ederler nerden biliyorsun daha bismillah zaten yeni öğrenmişsin hamile olduğunu. ben bizimkilere 3. ayıma yakın söyledimde kaynanam bir hayırlı olsun nasıl gidiyor demeye bile gocundu ki alt katımda oturuyor düşün annem geldi o dedi artık bebek geliyor diye o zaman dedi güya yeni duymuş. eltiminde hergün çocukları onun tepesinde. hamileliğinde ona hergün yemekler yapmış yedirmiş bana hiiç uğradığı bile yok. beşiklerini kıyafetlerini flnda hep bu almış, bana yaparmı bilmem ama birşeyde beklemiyorum işin aslı. hiçbir lafım saygısızlığım kavga dövüşümüzde yoktur yani. ama umurumda değil biz eşimle kendimize yeteriz. bari ileride şunu yaptım bunu yaptım diye başıma kakamaz:9:

Back
X