• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama galiba kendime itiraf edemediğim şeyler var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.248
25.556
548
Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Klasik bir cümle olacak ama süpriz bir bebek oldu kendisi.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.
Ne zaman geçer meraklardayım.

2020 haziran edit: o hamileliğim düşükle sonuçlandı, yeniden hamile kalıp yavrumu kucağıma aldım ve görür görmez aşık oldum mu denir sanırım öyle bir şey, varlığına binlerce şükür

Son düzenleme:
Ay maşaallah.sadece geçici bi durum merak etme sen onu karnında taşıyıp sevmemen mümkün mü :) aşık olacaksın ona aklın yüreğin daima onunla olacak❤️O aşk aşk ❤️İnşallah sağlıkla kucağına alırsın ama bu düşünceler geçici eşinle de aran asla bozulmaz tam tersi dağ çok bağlanırsın eşine

Annelik kalbinin dışarda atmasına alışmak demek.ve asla alışamamak..

Çok normal kaygılar.
Bundan sonra çeşitli de olsa "kaygı" hep olacak hayatınızda.
Alışırsınız,yakında cinsiyet merakı,sağlıklı olması endişesi,tekmeler,şişen göbek derken benimsersiniz,elbetteki çook da seversiniz.

Sağlıkla gelsin,neşe getirsin.

Kokusunu içine çekince,o minicik parmaklarını görünce,hele o gülümsemesi yok mu dünyaya bedel... Şaka şaka :KK70:
Seversin,ağlamaya da,karmaşık eve de alışırsın.
Ortalığa saçılmış oyuncaklardan kurtulabilmek sek sek oynayarak çıkarsınız odadan:confused:
Dağınık biriyim zaten dağınıklıktan bunalacağımı sanmıyorum. Eşimi çok seviyorum onu ihmal etmekten korkuyorum. Bilmiyorum belki tekmelerini hissedince daha farklılaşır olaya bakışım. Dualar ediyorum hayırlı sağlıklı olması için. Ne bilim kafam karışık duygusalım :)))

Annelik kalbinin dışarda atmasına alışmak demek.ve asla alışamamak..

Çok normal kaygılar.
Bundan sonra çeşitli de olsa "kaygı" hep olacak hayatınızda.
Alışırsınız,yakında cinsiyet merakı,sağlıklı olması endişesi,tekmeler,şişen göbek derken benimsersiniz,elbetteki çook da seversiniz.

Sağlıkla gelsin,neşe getirsin.
Amin inşallah teşekkürler tatlış duanız için.

Kokusunu içine çekince,o minicik parmaklarını görünce,hele o gülümsemesi yok mu dünyaya bedel... Şaka şaka :KK70:
Seversin,ağlamaya da,karmaşık eve de alışırsın.
Ortalığa saçılmış oyuncaklardan kurtulabilmek sek sek oynayarak çıkarsınız odadan:confused:
Hep de tersi yorum yapanlar geldi kiz simdi iyice bunalima girecek :D bi an once gelir insallah cocugu olana kadar yasamayan anneler de rahatlatirlar :27:

Ayy bu cümle nasıl iyi geldi bana :KK200:

Çok doğal bence kaygı duymak. Kolay bir şey değil ki bir insanın tüm sorumluluğunu yükleniyorsun. Hayat bildiğimizden çok farklı bir yöne gidebilir. Biz de eşimle sakin bi hayat sürüyoruz. Kalabalığa, gürültüye gelemeyiz. Bebek çok ağlarsa, susturamazsak, bıkarsak diye korkularımız var elbette :) ama onların da çözümü vardır. Olumlu düşünmek lazım ;)
Sağlıklı ve kolay bir hamilelik geçirmeni dilerim. Ve özellikle bulantısız :)
İmza: 5 haftadır mahvolmuş spizella.

cocugum olmuyor...bende anne olmak ıstıyorum...psıkolojım bozuldu....artık dayanamıyorum diye baslıkta atabılırdınız....cok sukur...eşimi ıhmal edersem demişssiniz aklı basında bir baba esının ıhmalını degil eşime ve cocuguma ne yapaiblirim derdine duser...eşlerinde kolesi degiliz ..ıhmal olacak ne var...ben calışan olmasam birde yasım ılerı yas olmasa eşimin hamıleyken benı şımartması ıcın bir daha cocuk ısterdım:))))bırakın eşleriniz sizi hamıleyken şımartsın...ıtına etsın...bundan guzel şeymı var ...

cocugum olmuyor...bende anne olmak ıstıyorum...psıkolojım bozuldu....artık dayanamıyorum diye baslıkta atabılırdınız....cok sukur...eşimi ıhmal edersem demişssiniz aklı basında bir baba esının ıhmalını degil eşime ve cocuguma ne yapaiblirim derdine duser...eşlerinde kolesi degiliz ..ıhmal olacak ne var...ben calışan olmasam birde yasım ılerı yas olmasa eşimin hamıleyken benı şımartması ıcın bir daha cocuk ısterdım:))))bırakın eşleriniz sizi hamıleyken şımartsın...ıtına etsın...bundan guzel şeymı var ...
Sadece eş değil bebeği yeterince sevememekten korkuyorum, hani şu meşhur tasviri vardır ya anneliğin. Kucağına alınca kalbinin çarpması kokusuyla büyülenme filan. Böyle yüksek dozlu yaşayamayıp miniğe haksızlık etmekten de korkuyorum.

Kızıma hamileyken ki planlı bir gebelikti bende aynı şekilde hissediyordum. Sonuçta hiç bilmediğim bir şeyi yaşayacaktım. İki kişiyken olduğu gibi canımız isteyince istediği şekilde davranamayacaktık herşey bebeğe endeksli olacaktı vs derken rahatsız kapana kısılmış hissettiğim oluyordu yalan yok. Ha dibine kadar da yaşadım korkularımı. Bazen keşke işte olsaydım diyordum bunalınca çünkü kahve molası bile veremiyordum. Ama kızım şu an neredeyse 6 yaşında. Tuvalet alışkanlığı,emzirme sorunları,uykusuzluk vs hepsini aştık iki arkadaş gibi gezebiliyoruz. Evde masa hazırlamama yardım ediyor falan. Çok tatlı minik bir hayat arkadaşım oldu.
Şimdi başa sarıyorum ki tam oh be ne rahatım dediğim dönemde hemde ama biliyorum ki,2-3 sene zorlanacağım en fazla,sonrasında herşey oturacak,birbirimize alışacağız,birbirimizi tanıyıp huyumuzu suyumuzu bilip idare eder hale geleceğiz. Tabiki yorucu olacak biliyorum ama sağlık yerinde olduktan sonra halledilmeyecek,atlatılmayacak bir süreç değil. Yeter ki sağlığımız elversin,su akıp yolunu buluyor. Alışıyor insan emin olun.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Kızıma hamileyken ki planlı bir gebelikti bende aynı şekilde hissediyordum. Sonuçta hiç bilmediğim bir şeyi yaşayacaktım. İki kişiyken olduğu gibi canımız isteyince istediği şekilde davranamayacaktık herşey bebeğe endeksli olacaktı vs derken rahatsız kapana kısılmış hissettiğim oluyordu yalan yok. Ha dibine kadar da yaşadım korkularımı. Bazen keşke işte olsaydım diyordum bunalınca çünkü kahve molası bile veremiyordum. Ama kızım şu an neredeyse 6 yaşında. Tuvalet alışkanlığı,emzirme sorunları,uykusuzluk vs hepsini aştık iki arkadaş gibi gezebiliyoruz. Evde masa hazırlamama yardım ediyor falan. Çok tatlı minik bir hayat arkadaşım oldu.
Şimdi başa sarıyorum ki tam oh be ne rahatım dediğim dönemde hemde ama biliyorum ki,2-3 sene zorlanacağım en fazla,sonrasında herşey oturacak,birbirimize alışacağız,birbirimizi tanıyıp huyumuzu suyumuzu bilip idare eder hale geleceğiz. Tabiki yorucu olacak biliyorum ama sağlık yerinde olduktan sonra halledilmeyecek,atlatılmayacak bir süreç değil. Yeter ki sağlığımız elversin,su akıp yolunu buluyor. Alışıyor insan emin olun.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi
İçimi rahatlattınız. Benim klasik motivasyonumdur kendim gibilerini görüp rahatlamak :)
Duanıza amin, teşekkürler.

Sadece eş değil bebeği yeterince sevememekten korkuyorum, hani şu meşhur tasviri vardır ya anneliğin. Kucağına alınca kalbinin çarpması kokusuyla büyülenme filan. Böyle yüksek dozlu yaşayamayıp miniğe haksızlık etmekten de korkuyorum.
ay ya cok tatlısınız...:))))uzulme :.ben oglumu okadar zor sartlarda dogum yaptımkı...sizi korkutmak ıstemem yanı dogum kısıye gore ..benımkı cok zor oldu....o masallardakı gibi aaa cocugu kocagıma bır verdiler herşeyı unuttum...yok biyle bir dunya....yada bana olmadı...hatta kendim sag cıktım..once ona sevindim....sonra oglum aglardı...bır bebek aglıyor ya felan derdimm....ınsan ogluyuz yenı bır durum..anne olmak...herkesın duygulrı hisssetme seklı farklı...bunun ıcın kendinizi suclamayın ılerde...sosyal medya annelerı gibi yuzde gulucuk kafamda kurdelam olmadı:))))ama hala anneligi ogrenıyorum...oglum 17 yasında oldugu halde...annelık hissedilir sonrada ogrenılır...oyle filmlerde gibi olsaydı bu sokaga bırakanlara ne dıyecektık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X