Hamileyim ama göğüslerimin ucu yok bebeğimi nasıl emzircem??

deryaevren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2010
342
7
46
37
İzmir
33 haftalık hamileyim ama bir türlü çıkmadı uçları sütüm çok ama bebeğimi emziremeyeceğimmm sizinde benim gibi olan varmıı

Canım ben bekarım ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla

doğumdan sonra bebek emmeye baladğında mem uçlarında gözle görülecek şeklde büyümeler oluyormuş

ve süt sağma pompası kullandığuında da çıkıyormuş mem uçları

ama evdeyken südyen kullanmamamaya bak

Canım ben bekarım ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla

doğumdan sonra bebek emmeye baladğında mem uçlarında gözle görülecek şeklde büyümeler oluyormuş

ve süt sağma pompası kullandığuında da çıkıyormuş mem uçları

ama evdeyken südyen kullanmamamaya bak

sütyen takmamaya çalışıorum ama bu seferde sütüm gelior mecburen takmak zorunda kalıorum cnm

hamilelikte süt geldiğini bilmiyordum o yüzden şaşırdım. Doğumdan sonra süt gelmeye başlıyor zannediyordum. Bu doğum belirtisi falan olmasın

arkadaşım benim de öyleydi.ilk önce silikon meme ucu diye bir sey var.onunla emzirdim. bu arada meme ucu belirginleşti ve 15 gün sonra onları kullanmadan emzirmeye devam ettim.sorun olmadı.

benimde alt komsum öyledi cok ugrastı emzirebilmek için hastanade kaldı günlerce sırf hemsirelr yardımcı olsun diye ama olmadı cıkmadı meme ucu ve sonunda hazır mamalrla büyüttü bebegini

kızlar benim de ucum yok:(((((çok üzülüyorum 6 aylık hamileyim ama bebeğim nasıl emcek beni yaa:(((resmen ucu yok yaniii....

Moralinizi bozmayayım ama bnim de göğüs ucum yoktu.Sağdık sağdık hiç belirginleşmedi.Silikon uçlar aldık gene ağzına verdik yok yok..
En sonundada sağarak 6 aya kadar getirdim ben.Sütümd maşallah vardı ama sağmaya dayanmadı.:gitme:

benim yakın bi arkadaşımda aynı durum oldu. hatta doğum yaptığında ben hastanedeydim. bebeği ilk olarak hemşireyle beraber biz tutturmaya çalıştık. tabi çok zorlandı ama bebeği bi görseydiniz... yavrum ucu bulacağım diye hızlı hızlı bütün memişi gezdiii :ecrin_bebek:
1 buçuk yaşına kadar emdi hatta zor ayırdı annesi .. olmaz demeyin.. inşaallah güzel mevlam yardım edecek.. :lepi:

Son düzenleme:
Merhabalar,

bahsettiginiz meme ucu gözüküyor mu yoksa tamamen böyle çukur bir $ekilde içerde mi? Eger öyleyse benim bildigim cerrahi bir operasyon olmadan düzeltilemiyor.

Ama yok normal ucu gözûküyor ama böyle bebegin agzina alabilcegi cinsten degil diyorsaniz (ki benimki de öyleydi, $uan hamileyim ve ara ara ucu baya böle sert bir $ekilde sizlayarak kiyafetin di$indan gözükecek derecede di$ari firliyorlar :D)
korkmayin o mutlaka çikacaktir.

Du$ alirken elinizle meme ucunuzu ovalayin ve onu di$ari dogru sündürün acitmayin tabi... bunu aralikli olarak yapin. Yatarken felanda oynayin...

Hatta ürünler var, bunu dogum öncesi kullanmaya ba$layabiliyorsunuz:
Chicco ve Avent ürünleri var meme ucuna takiyorsun sonunda bir $iringaya bagli olcak siz onu çekceksiniz pompa gibi dü$ünün. Dogum öncesi egzersiz gibi bir$ey yani...

" niplette " diye GOOGLE da taratirsan resimlerine bakabilirsiniz.

=> Bi sonraki doktor muayeninizde mutlaka doktora bir gösterin ve ne önerecek bir sorun bakalim.:CüvCüv:

göğüs uçları ile oynamak rahim kasılmasına yani erken doğuma neden olabiliyor. ben pek dokunmamak taraftarıyım.

canım hiç üzülme benim hiç yoktu dümdüzdü
ilk zaman avent silikon göğüs ucu ile emzirdim çok rahat emdi kızım ve canım hiç acımadı
sonra normal emdi bebekler göğsü tutmakta usta canım
kimi dudaklarıyla emer benimki de diliyle yakalıyor ve üst dudağı ve diliyle emiyor gören şaşıyor emişine
inşallah emzirirsin sen hazırla kendini
olmadı medela ya da lansinohun manuel pompasını alabilirsin
maddi sıkıntın yoksa medela elektrikli en iyisi tabii ki

üzülmeyin bukadar
benimde göğüs uclarım çok büyük sayılmazdı
kızım emdikçe maf etti, paramparça oldu
dr. silikon göğüs ucu ile emzir dedi
ama kızım bitürlü almadı
kaç tane denedik
en sonunda dr.un birtanesi medela yi önerdi onu kızım aldı çok şükür
ve ben 14 ay emzirdim kızımı
dahada emmerdi, kendliğinden bıraktı
bu süre içinde hep silikon uc ile emzirdim
tek sıkkıntım onsuz emmemesiydi
yani biyere gidiceğim zaman ilk önce onu koyardım çantama, hata bikaç tanede yedek koyardım bikere unutunca çok zor anlar yaşamıştık çünkü
birde devamlı kaynatmak strelize etmek gerekiyordu işte başka bir zorluğu yoktu

Son düzenleme:
ilk gebeliğimdede yoktu, gene yok. allah vermedimi vermiyo işte. silikon emzirme ucu ve pompaya devam anlaşılan. bu arada evet gerçektende gebelikte göğüs uçları ile oynanması rahim kasılması yapar ve erken doğum sebebidir. ama göğüs ucu egzersizi diye bir şey hiç duymadım. ayrıca çokta saçma geldi.çünkü göğüs ucunda kas yoktur ve egzersiz yapılmaz.

Bende de gogus ucu var ama sutum gelmedı,34. haftamdayım herkes sutun geldımı dıye soruyor.Hayır dıyorum e nasıl emzırceksın sen dıyorlar. Emzıremıcemıyım o anlama mı gelıyor bu ?

Back
X