- 13 Ocak 2016
- 287
- 158
- 33
- 40
İlk 3 ay bu halsizlik, bitkinlik ve depresyon hali çok normal. Nerdeyse her hamile kadın yaşıyor bunları, yani illa ki eşinize ya da erken hamile kaldığınız için psikolojinizin iyi olmamasına bağlamayın. Tam bir hormon sirki yaşanıyor şu anda içinizde. O yüzden rahatlamaya ve değiştirebileceğiniz şeylere odaklanmaya bakın. Eşinizi değiştirmeye çalışmayın, insanlar değişmez; siz değişin. Moralinizi yükseltecek, sevdiğiniz aktiviteleri yapın. Bebeğinize odaklanın, kıyafetlerine, odasına, doktoruna, tahlillerinize, yemeniz gereken sağlıklı yiyeceklere vs. Tamamen kendinizi bebeğinize adayın. Bol bol kitap okuyun, film izleyin, kafanızı meşgul edin. Evet çok zor ilk aylar, biliyorum, yaşadım ben de, 3. ayı devirince daha da güzelleşiyor her şey merak etmeyin. Stresi ve üzüntüyü bebek hissediyor, o yüzden hiç değilse o masum bebeniz için iyi olmaya gayret edin. Eşiniz de zamanla hamile olduğunuzu daha iyi idrak edecektir, buna eminim. Sadece o değil, siz de daha hamile olduğunu anlayacak durumda değilsiniz ki. 20. haftadan sonra bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız, göbeğiniz anca çıkmış olacak. Azıcık sıkın dişinizi.. moral bozmak yok :)