Hamileyim ama sigarayı bırakamadım diyen anneler

gebelikte içilen sigara bebekte küçük yaşlarda çeşitli kanserlere yol açıyor.bu bilgi bırakmana yardımcı olur.ama profesyonel yardım için psikiyati polikliniklerinin madde bağımlılığı merkezleriyle görüşmelisin.sonuçta bu , DSM-4 denilen dünya psikiyatrik hastalıklar tanımlamasında belirtilen bir HASTALIK.gebelikte nikotin bantlarının güvenli? olabileceğini düşünüyorum.en azından çocukluk kanserine yol açmıyor.
sigarada kansere yol açan şey nikotin değil,polisiklik aromatik hidrokarbon türevleri..
size kolay gelsin.

Çook tşk ederim aslında gitmeden bile yapılabilecek bişey ama iradem çok zayıf

bebek düşünmeden 6 ay önce sigarayı bırakmak lazımmış kan anca temizlenıyormuşş :14: :14: önceden 8 dal içerdim şimdi 1 paket oldu....bian önce bırakmam lazımmmm annemlerı felan kandırıyorum azalttım diye ama kendimi kandıramamkiii ağzımda o acılık saçıma sinen pis koku offff ben onceden bebek gibi kokardım yaaa (23 yaşında başladım şuan 26 yaşındayım) bırakmam lazım sağlıklı bebek içinnnnn :14: :14:

kızlar bebeğiniz için hiçbir zaman geç değil bence hemen bırakın sigarayı. ben hamile kalmadan önce 1 buçuk pakete yakın içiyordum. hamile kaldığımı öğrendiğimde bırakıcam dedim ve bıraktım. çünkü anne karnında belgeselini tekrar izledim hamile kalınca daha önce dikkatimi çekmeyen bir detay beni fena etkiledi o an. bebeklerimiz anne karnında kötü maddelerden korunmaya çalışıyor plesenta kabul etmiyor ama alkol ve sigara molekülleri hariç. o belgeselde hamile olan kadının yanında birisi sigara içtiği halde bebek okadar kötü bir hal alıyor ki oan anne karnında izleyip etkilenmemek mümkün değil. youtube da bile var bu belgesel bölümler halinde mutlaka izleyin derim. bir de bebeğin suyu 4 saatte bir yenileniyor bunu da düşünün sizin içtiğiniz her sigara sonucu bebek 4 saat o sigara dumanı içinde kaçacak yeri de yok. yapmayın lütfen hem sizin için hem bebeğiniz için. geç diye de düşünmeyin hiç bir zaman ve ertelemeyin hemen bırakın hatta şuan sigaraya gittiyse eliniz atın çöpe gitsin. ancak böyle bırakılıyor çünkü

bende aynı 5-6 dal içerdim hamilellkten önce sonra bıraktım hatta iğrendm ama 7.aydan sonra çok kötü oluordum stresten ona sarıordum ama daynmaya oyalanmaya çalışıordum arada kaçamk oldu ama çook çook az .. şimdi süt veriorum 5.5 aylık kızım bende başllk açmiştım dayanmak zor oluor heleki bebekten sonra baştan sıkı tutun ki sonradan da zor olmasın sağlıklı günler için uzak durmak en iisi ...başkası içince çok okadar iğreniyorum kı kendım içince öyle olmuor ama sonrdan çok fazla iğrendiorum kendimden bile ve bebeğime güzel kokum varken kötü koku vermek istemiyorum...

merhaba arkadaşlar

bende hamleyim 10-15 senedir günde 1 paket kadar sigara içiyordum. 14+5 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğrendim. 1 hafta filan günde 3-4 tane içiyordum. Sonra bi tiksindim. Şuanda 2 ayfilan oldu hiç içmedim. O sigara kokusu nası geliyo varya kusacak gibi oluyorum. Siz hiç tiksinmediniz mi hamileliğinizde?
Bide benim eşim sigarayı bırakalı 2 sene oldu. ben hala içiyordum bebişim vesile oldu, kurtardı babasını küllükten :64:

merhaba arkadaşlar

bende hamleyim 10-15 senedir günde 1 paket kadar sigara içiyordum. 14+5 haftalık hamileyim. hamileliğimi öğrendim. 1 hafta filan günde 3-4 tane içiyordum. Sonra bi tiksindim. Şuanda 2 ayfilan oldu hiç içmedim. O sigara kokusu nası geliyo varya kusacak gibi oluyorum. Siz hiç tiksinmediniz mi hamileliğinizde?
Bide benim eşim sigarayı bırakalı 2 sene oldu. ben hala içiyordum bebişim vesile oldu, kurtardı babasını küllükten :64:

merhana bende 2011 eylül anne adaylarındanım belki hatırlarsın ne yazıkki ben bırakamadım hamileleikten önce astıma yakalandım bırakamadım doktor cigerlerin şişmiş berbat dedi ve buhara başladı buhardan hemen sonra yine içiyordum sonra hamileligimi ögrendim astım ilaçlarına devam edemedim ama sigaraya yine devam hergün bugün son diyorum çok utanıyorumda off ya ne iradesizim

Cnm benim kader arkadaşım aynen bende öyleyim nolcek bu halimiz bilmiyorum...

:5:
merhana bende 2011 eylül anne adaylarındanım belki hatırlarsın ne yazıkki ben bırakamadım hamileleikten önce astıma yakalandım bırakamadım doktor cigerlerin şişmiş berbat dedi ve buhara başladı buhardan hemen sonra yine içiyordum sonra hamileligimi ögrendim astım ilaçlarına devam edemedim ama sigaraya yine devam hergün bugün son diyorum çok utanıyorumda off ya ne iradesizim

hakkaten ya hiç mideniz bulanmıyormu? benimde ilk haftalarda çok canım çekiyodu ama yapamadım kendime zarar vermek kolayda o savunmasız yavruya yapamam dedim inatla içmedim sonra mide bulantılarım başladı ve sigara kokusu iğrenç gelmeye başladı öyleki eşim yan odada camı açıp içiyor kapı altından gelen kokudan midem bulanıyor..

hamileliğimi öğrendiğim anda bıraktım şimdi eşim içiyor yanımda iğrenç ötesi kokuyor katlanamıyorum kokusuna bebeğim vesile oldu bırakmama en kısa zamanda bırakmayı nasip etsin allahm hamilelere çünkü bebek için bi çok zararı var bebeğinizi düşünün onun için şartlandırın kendinizi ilk başta zor oluyor ama 1 hafta sonra kokusu bile tiksindiriyor

sigarayı bırakamayan arkadaşlar kendinizi bırakacağım diye şartlandırmayın bence.10 sene gibi bir süre içtim. Bende hamile kalmadan önce 1 paketten fazla içerdim. Hamileliğimi öğrendiğim zaman içmemem gerektiğini biliyordum ama isteğimin önüne geçemediğim zaman günde 1-2 kere sigara yakıp 1-2 fırt çekip söndürmeye başladım. Doktora "sigara-alkol hiç mi yok" diye sordum bana cevabı "nekadar az olursa okadar iyi ,çok canın istediyse haftada bir kere bir sigara içmende sakınca yok yada 1 kadeh şarap olabilir, Hamilelik yasaklama dönemi değildir" dedi. Sigaradan kesinlikle tiksinmedim. Şimdi, Eşim yanımda içiyor, rahatsız olmuyorum hatta bazen arada sırada onun sigarasını ben yakıp veriyorum içime çekmeden 1-2 çekiyorum, geçenlerde 1 kere yanlışlıkla içime çektim, ciğerlerim yanıyor sandım. Beni bukadar rahatsız edeceğini hiç düşünmemiştim. Artık içim rahat. Sigarayı bırakıcam diye şartlanmadım, soranlarada "bırakmadım, ara verdim" diyorum. Böylelikle Psikolojik olarak sigarasız dönemimi hem rahat geçiriyorum, hemde bebeğime zarar vermiyorum. Sizede öneririm :)

Bende 7 haftalık hamileyim.Daha yeni öğrendim hamile olduğumu.Hamile olmadan önce hamile olup sigara içenlere çok kızıyordum.Ama onları şimdi anlıyorum.Yanlış olduğunu biliyorum ama anlıyorum.Bende 2 günde bir paket sigara içiyordum.Hamile olduğumu öğrendiğimden beri.İçmek istemiyorum ama çok zorlanınca içiyorum.Nasıl bıracağımı bilmiyorum.Bırakanlardan destek bekliyorum.Hepinize sağlıklı bebekler dilerim.

Maşallah takdir ettim gerçekten, inşallah bende içmemeyi denicem. Evet haklısın içtiğim zaman söndürdüğüm anda tekrar cnm istiyor ama içmediğimde o kadar cnm istemiyor. Deneyip yapıp sizlerede gururla sevinçle bunu söylemek istiyorum. Ben artık SİGARA İÇMİYORUM ARKADAŞLAR demek istiyorum. Lütfen bana dua edin.

Malesef bende anca 4-5 adete düşürebilenlerdenim :(((

merhaba bu konu açılalı çok olmuş bebeğinizi çoktan kucaklamışsınızdır.Ancak yinede hala içenler için yazmak istediklerim var.Tüm hamileliği boyunca sigara içen birinin bebeğinin nekadar zayıf ve erken doğduğuna gözlerimle şahit oldum.üstelik bebeğini sigara yüzünden kendi sütüyle besleyemedi.çünkü süt değil sanki simsiyah nikotin akıyordu bunuda ilk kez gördüm ömrümde.Hem sağlıksız bir bebek doğurarak onun hayatıyla oynamış oldu hemde onun rıskı olan sütü ona veremedi.her nefeste onun kanına karışıyor o zehirler.kayınvalidem 'biz hep içtik cahildik ama allahtan bişi olmadı çocuklarımıza' der sürekli ama benim eşim sigara içmediği halde çocukluğundan beri merdiven çıkamaz nefes nefese kalır çok uzun koşamaz akciğer kapasitesi çok azdır bunun tek sebebi anne karnında bukadar çok sigaraya maruz kalmasıydı.ve 37 yaşında hala 9 aylık hayatının bedelini ödüyor.bunların keni bebeğinizin başına gelmesini istemezsiniz eminimki.karnınızdaki canlı herşeyiyle size muhtaç iyi bakarsanız iyi olur kötü bakarsanız kaderine razı olur ...

Back
X