Hamileyim ancak...

pelte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
120
42
98
Herkese selam. Cuma günü hamile olduğumu öğrendim. Cumartesi günü doktora gittik. Ultrasonda bebeğin kesesini gördük. Doktor her şey yolunda ama bazen kese oluşur içinde bebek oluşmaz dedi. Dış gebelik değilmiş. Bu ne demek oluyor bileniniz varsa yardımcı olabilir mi???

Size böyle diyen bir doktor olmadı mı? Çok endişeliyim. Yardımcı olabilecek varsa lütfen cevaplasın.

Canim o herkeste olabilecek bir durum bazen kese bos buyuyebiliyor bebisin kalp atislari duyulmadan emin olunmaz bir iki hafta snra kalp atimi icin cagiriyorlar saglikla gelisir bebisin ins ;)

Herkese selam. Cuma günü hamile olduğumu öğrendim. Cumartesi günü doktora gittik. Ultrasonda bebeğin kesesini gördük. Doktor her şey yolunda ama bazen kese oluşur içinde bebek oluşmaz dedi. Dış gebelik değilmiş. Bu ne demek oluyor bileniniz varsa yardımcı olabilir mi???
Canım buna boş gebelik deniliyor. Yani kalp atışı duyulmadan hamile diye kabul edilmiyor tam olarak kişi. Umarım duyarsın ama biraz daha vakit var sanki duymana, endişelenme, hayırlısı olsun.

çok teşekkür ederim arkadaşlar. 5+5 ken gittim 2 hafta sonra gel dedi. bugün için 6+1 oldum. herkes 6 haftalıkken duyuyormuş. neden bana yaklaşık 8 haftalıkken gel dedi. hep çelişkilerle doluyum

8 haftada daha net duyuluyorda ondan ;)

İHTİMALLER ÜZERİNE KONUŞMUŞ YANİ BİLGİN OLSUN DİYE ŞUAN KESEN VAR BEBEĞİNDE OLUŞUYORDUR SEN HİÇ MERAK ETME

çok teşekkür ederim arkadaşlar. 5+5 ken gittim 2 hafta sonra gel dedi. bugün için 6+1 oldum. herkes 6 haftalıkken duyuyormuş. neden bana yaklaşık 8 haftalıkken gel dedi. hep çelişkilerle doluyum
Birincisi kesenin icinde bebek olusmamasi her zmaan olan bisey degil. Dr.un sana en kotusunu soylemis velev ki oldu cok buyuk bir problem de degil. Gec cagirmis cunku muhtemelen alltan degil de karnindan ultrasonla dinleyecektir bebeginin kalp atisini. Alltan 6 dan sonra garanti 7 de. Karnindan da 7 den sonra garainti olarak da 8 de bakiyorlar. Rahat ol hamileliginin tadini cikar. Yalniz dr.un tutumu hosuma gitmedi dr.lar genelde olumsuzu soylemezler hamile kalirsan baska dr.a gitmeni tavsiye ederim. Daha ortada bisey yokkken evham yaptiran dr. Beni biraz korkutur acikcasi

Birincisi kesenin icinde bebek olusmamasi her zmaan olan bisey degil. Dr.un sana en kotusunu soylemis velev ki oldu cok buyuk bir problem de degil. Gec cagirmis cunku muhtemelen alltan degil de karnindan ultrasonla dinleyecektir bebeginin kalp atisini. Alltan 6 dan sonra garanti 7 de. Karnindan da 7 den sonra garainti olarak da 8 de bakiyorlar. Rahat ol hamileliginin tadini cikar. Yalniz dr.un tutumu hosuma gitmedi dr.lar genelde olumsuzu soylemezler hamile kalirsan baska dr.a gitmeni tavsiye ederim. Daha ortada bisey yokkken evham yaptiran dr. Beni biraz korkutur acikcasi
haklısınız sanırım. ben, herkese böyle mi diyorlar acaba demiştim. çünkü ilk hamileliğim ve dolayısıyla hiç tecrübem yok. O doktora da gitmeyi düşünmüyorum. ilk heyecan gece gece gitmiştim.Sizce alttan muayene daha zahmetli bir iş mi? Kalp atışını dinlemek için uğraşmamış olabilir mi? bir de nöbetçi doktordu. mesai saatinde gitmedim.

Yok canim ugrasmamak icin degildir 5 ve 5.5 hafta herneyse cok erken hatta 6 bile erken oluyor. Soyle dusun. Bebek anne rahmine dustukten 40 gun sonra ruhu veriliyor. Bu da 6+2 gun filan yapiyor tabi en erken duyulmasi.Ama tavsiyem eger kanama gibi bir durumun olnazsa 7. Haftayi bekle. Cok cok bekleyemezsen 7. Haftanin icinde git. Alttan muayene zahmetli degil ama bir cok dr. Yapmiyor. farketmez alttan ya da karindan olmasi. Ben ikiz bebeklerime hamileyim kendi dr.um 7. Haftanin icinde bakti kese ve kalp atisini ayni zamanda hatta ikiz oldugunu aynibzamanda ogrendik. Kalp atisini duyduktan iki gun sonra kanamam oldu . Acile gittim karnimdan bakti kesenin birini goremedi zorla gordu sonra ico kan dolmus bebek dusmus dedi filan beni mahfetti. Halbuki oyle bisey yokmus. Simdi 22. Haftam bebeklerim gayet saglikli buyuyorlar elhamdulillah. Rabbim saglikla da dunyaya gelmelerini nasib etsin herkesinkini.
Sen de kendini hamile gibi dusun beslenmene ve hareketlerine dikkat et. 7. Haftada hayirli haberlerle gel ins.

Cok zor olmustur sizin icin cok üzüldüm. Neyse ki simdi her seyi atlatmissiniz. Bundan sonrasi icin de hayırlı haberlerinizi aliriz inşallah. Saglikla ikiz bebeklerinizi kucaklarsiniz umarim. Yarin gideyim diyorum ama siz de haklisiniz. Belki de moral bozmaktan baska bir ise yaramayacak. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim.

Canım öncelikle bebeğin hayırlı hiç üzülme canını da sıkma doktor bundan 2 hafta önce bana da aynısını dedi kese var ama bebeği görmek daha çok erken boş gebelik te olabilir dedi 2 hafta sonra gel dedi bende yarın gidecem bakalım hayırlısı inşallah duyarım kalp atışları nı ama içini ferah tut eminim sende duyarsin iki hafta sonra sen tadını çıkarmaya bak canim

Canım doktorlar en başta herkese bunu diyorlar uyarı gibi birşey..Bana ilk gebeliğimde söyledi aynısını ve bende 5 haftalıkken öğrenmtim 8 hafts gel demişti ben dayanamadım başka doktora gittim salak gibi erkenden kalp atışı yok olması gerekti dedi moralmi bozdu alttan baktı 50 kere doktor doktor gedim sonra en iyisi 8 haftayı beklemek dedm 8.haftada gittim duydum.. ama malesef düşk yaptum çünkü bütün doktorlar kurcaladı... Yani doktorunu dinle ve erken gitme sakın moralini boxmktan başka bir işe yaramaz

Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Bugun aksam gitmeye karar verdim. Ama vajinal muayene derse yaptirtmayacagim. Gerek yok. Bir hafta sonra yine giderim. Acaba doktor ters bir tepki verir mi

karından ile vajinal muayene arasında 1 hafta oynuyor karından yine görünmesse tedirgin olmaz mısın :( ben alttan baktırıyorum, hiç bir problem yokmuş cnm.

Cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Bugun aksam gitmeye karar verdim. Ama vajinal muayene derse yaptirtmayacagim. Gerek yok. Bir hafta sonra yine giderim. Acaba doktor ters bir tepki verir mi

karından ile vajinal muayene arasında 1 hafta oynuyor karından yine görünmesse tedirgin olmaz mısın :KK43: ben alttan baktırıyorum, hiç bir problem yokmuş cnm.

karından ile vajinal muayene arasında 1 hafta oynuyor karından yine görünmesse tedirgin olmaz mısın :KK43: ben alttan baktırıyorum, hiç bir problem yokmuş cnm.
Dogrudur canim.Cevrem pek olumlu bakmıyor. Ufak da olsa bir risk varsa neden yaptirasin bir haftadan olmezsin diyorlar. Ben de ne yapacagimi sasirdim

Benim de 6. haftada kesem boş gözüküyordu.İlk gittiğim doktor haftaya gel tekrar bakalım dedi ama çok negatif bir doktordu başka birine randevu aldım 7. hafta da o diğerinden beter çıktı kalp atışı var ama kanama alanın mevcut düşük riskin var çok kanaman olursa gel tarzında bir doktorduSıkma canını inşallah duyacaksın bebeğinin kalp atışlarını :)

Back
X