• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim diye çok korkuyorum

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Beş aylık bebeğim var. Doğumdan sonra ilk kez geçen ay ayın 12 sinde adet oldum. Bu ay hala olmadım. Hamilelikten önce adetim her ay 3-4 gün geri gelirdi. Bu hesaba göre 9 unda olmam gerekirdi, 1 haftadan fazla gecikti yani. Ama doğumdan sonra eskisi gibi olur mu, ne zaman düzene girer hiç bilmiyorum. Bi de her türlü hamilelik belirtisini yaşıyorum. ( mide bulantısı, baş dönmesi, koku hassasiyeti, bel ağrısı vs.) psikolojik de olabilir bunlar. zaten korunuyoruz, ama korunurken hamile kalanları da çok duydum. Off çok korkuyorum, oğlum da minicik, uzun bi süre daha emzirmek istiyodum, ben daha hamilelik-doğum-lohusalık yorgunluğunu üstümden atamadım. Hiç bi şekilde hazır değilim. Eşimse tam tersine seviniyor bu ihtimale. Her gün adet olmayı bekliyorum, geciktikçe daha çok strese giriyorum. Hamilelik testi yapmaya korkuyorum, çift çizgi görmekten korkuyorum. öfff pöfff napcamm ben..:18:

en iyisi bi an önce test yapmak canım bu stresle yaşanmaz.benim de başıma gelmişti. doğumdan bi kaç ay sonra adetim 11 gün gecikti.artık hamile olduğuma emin oldum.en sonunda test yaptım değilmişim.yani hamile olmayabilirsin de.bi test yap bakalım

yarın akşam düğüne gitcez onun için moralimi bozmak istemiyorum. pazar günü yapmaya karar verdik eşimle. inşallah değilimdir ben de.

emzirmek zaten baslı basına bir korunma yöntemidir , eger emzırıyorsan zaten hamıle kalamazsın ..

Son düzenleyen: Moderatör:
emzirmek zaten baslı basına bir korunma yöntemidir , eger emzırıyorsan zaten hamıle kalamazsın ..

bu doğru değil canım.pek çok kadın var emzirirken hamile kalan.sakın bu sözlere inanmayın:34:

böyle bişey yok. adet görüyosan hamile de kalırsın. sütün koruması denen şey şöyle oluyor; emzirirken salgılanan hormanlar adeti geciktirdiği için hamile kalamayabilirsin, olana kadar tabi.

bende emzirirken hep 15 gün adet günümü geçtiği zaman bile oldu.emzirdiğim için düzensiz oluyordm.kesdim sonra düzene girdi.ama bazen gecikdiği zaman yine oluyor.ben adetime yakın miğdem bulanıyor çıkarmıyorum ama özellikle adetime yakın bulantı hissi olur.hamileliğimde istifra hiç etmedim.bence pisikoljik olabilir.korunuyosan korkma en kısa zamanda test yaptır.için rahatlasın.bence düğünden önce yaptır düğünden hiç birşey anlamazsın aklın hep onda olur.bu arada emzirirken hamile kalınır.çok nadir kalmayan var komşum emzirirken hiç hamile kalmıyomuş 2 senedir emziriyor korunmadığı halde hamile kalmıyor.ama kuzenim 6 aylık bebeği varken hamile kaldı herkez bir olmuyor işte.

bu cümleyi kuran arkadaş yeniden hamileymiş,ona yeni bebeği hayırlı olsun diyor ve emzirmekle korunmak arasında bi bağlantı olmadığını bi kez daha örneklendirmiş oluyoruuzz ,,,,,,:))

hamilemiymiş süt korumaz tabi yok öyle bişey neyse hayırlı olsun diyelim ne güzel işte ikisini aynı anda büyütüp ilerde rahat eder

Son düzenleme:
Back
X