Hamileyim,emziriyorum ve kuvvetli ağrı kesici aldım

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Aslında her bayanın tatmak istediği bir duygu benim şuan yaşadığım ama nedense içimde çok garip duygular var.Emzirdiğim için reglim düzensiz,eşimde korunduğu için hamilelik hiç aklıma gelmemişti.Nerden estiyse bilmiyorum bugün test yaptım ve silik ikinci çizgi de belirdi.Kan testi yapmadan kesinlik olmaz tabiki ama şuan aklım karıştı çünkü kızım 9 aylık(3 yaşını bitirmiş bir kızım daha var) ve onu emziriyorum.Emmeye düşkün bir bebek.Hamileyken emzirilir mi??Ayrıca diğer konumdan bilenler bilir.Diz ağrım vardı 1 tane tilac hap almıştım(kuvvetli bir ağrı kesici).Bu bebeğimi etkiler mi?Ayrıca 21 inde mr a girecektim şimdi giremem sanırım?.
Aklımda bir sürü soru var.Doktora da şu sıra gidemem herhalde çünkü iyi bir doktor bulup gitmek istiyorum.Diğer iki kızımdaki doktorlarım zorla suyu bittti deyip sezeryan yapmak istemişlerdi.Bu konularda bilgisi olan var mı??

Son düzenleme:
Hamile olmasanız bile kuvvetli ağrıkesicinin emen bebeğe zararı yok mu?

Doktorum vermişti söylememe rağmen zaten araştırınca bir daha almadım sadece bir tane aldım.Etkisi araştırılmamış bir ilaçmış.

aa bir de hamilemiymissin
hayırlı olsun, hamilelikte döllenmeden sonraki ilk 15 gün yani adet olana kadar ya hep ya hiç kuralı işler
yani ilaç veya maruz kaldığın baska zararlı seyler,ya bebeğin düşmesine neden olur ya da hiçbir sey yapmaz

ne yaptın tilacı içtin mi,mr cektirdin mi, insallah daha cektirmemişsindir
iyi bir fizik tedavici ararken şimdi iyi bir kadın doğumcu lazım oldu:)

insallah bebeklerinin ikisine de bir zararı olmamıstır ilacın,ki bence büyük ihtimal hiçbir sey olmaz merak etme
tekrar hayırlı olsun

Bebeğinizle beraber acilen doktora gitmenizi öneriyorum. Büyükler için önemli olmayan miktarda dozlar bebekler için zararlı olabiliyor.

emzirdiğin bebeği bilemem ama karnındakine ilacın zararı olduğunu sanmıyorum bende hamile olduğumu bilmeden saç boyattım ağırlık taşıdım perde astım hatta diş tedavisi yaptırdım Maşşallah :nazar:bebeğimin birşeyi yok. Bir an önce kan testi yaptırın.

hamileyken asla emziremezsiniz diye biliyorum dinimizce de caiz degil tibben de sakincali emen bebekde hastalik yapar canim derhal kesmelisin sutten bebegini allah yardimcin olsun

aa bir de hamilemiymissin
hayırlı olsun, hamilelikte döllenmeden sonraki ilk 15 gün yani adet olana kadar ya hep ya hiç kuralı işler
yani ilaç veya maruz kaldığın baska zararlı seyler,ya bebeğin düşmesine neden olur ya da hiçbir sey yapmaz

ne yaptın tilacı içtin mi,mr cektirdin mi, insallah daha cektirmemişsindir
iyi bir fizik tedavici ararken şimdi iyi bir kadın doğumcu lazım oldu:)

insallah bebeklerinin ikisine de bir zararı olmamıstır ilacın,ki bence büyük ihtimal hiçbir sey olmaz merak etme
tekrar hayırlı olsun

Evet canım fizik tedavi doktoru ararken şimdi kadın doğum doktoru arayacağım :)).Tilac ilacından 1 tane aldım sadece o da zaten 2 hafta oluyor sanırım alalı.Mr ı da daha çektirmedim 21 indeydi randevum o da yattı.Diz ağrısı başıma bela kalacak anlaşılan.

hamileyken asla emziremezsiniz diye biliyorum dinimizce de caiz degil tibben de sakincali emen bebekde hastalik yapar canim derhal kesmelisin sutten bebegini allah yardimcin olsun

hamileliğimin 6. ayına kadar ilk bebeğimi emzirdim doktora danışarak, emen bebeğimde hiçbir problem yok, son derece sağlıklı...

Bu emzirme konusu çok çelişkili.Doktorlar bile ikiye ayrılık fikir konusunda.Kimisi emzirebilirsin(Gerekli vitamin kalsiyum alımında),kimisi de emzirilmez diyor.Emziren de çok emzirmemeyi tercih edip bıraktıran da.Çok ikilemdeyim.

hamileliğimin 6. ayına kadar ilk bebeğimi emzirdim doktora danışarak, emen bebeğimde hiçbir problem yok, son derece sağlıklı...
bu durumda diger bebeginizin yani karninizdaki canlinin rizkindan kesmis oldunuz ki dinimize gore bu vebal cunku onun sizden baska besin kaynagi yoktu halbuki emen bebegi kasik mamasi vs ile besleyebilirdiniz keske bu yonunude arastirsaydiniz:(

bu durumda diger bebeginizin yani karninizdaki canlinin rizkindan kesmis oldunuz ki dinimize gore bu vebal cunku onun sizden baska besin kaynagi yoktu halbuki emen bebegi kasik mamasi vs ile besleyebilirdiniz keske bu yonunude arastirsaydiniz:(

dinimize göre vebal olduğunu nerden biliyorsunuz, nerede yazıyor bu? Merak etmeyin 3600 kg. çok sağlıklı bir bebek doğurdum, diğer bebeğimide sütten kesmeyerek gereksiz sıkıntıya sokmadım. Sizin için kaşık maması seçenek olabilir ama benim için değildi. Eğer birinde sıkıntıya yol açtıysa vitamin vs. eksikliğine sebep olduysa da bu bebekte değil bende olur, zira o alacağını benim depolarımı tüketerek yine alır, ben o açığıda düzenli beslenerek kapattım. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle değil araştırarak yorum yapın. Bu konuda kaç tane kaynak okuduğunuzu merak ettim, dini açıdanda bir kaynak gösterin lütfen, nerde yazdığını çok merak ediyorum.

Back
X