hamileyim folik asit kullanayim mi cevap acill

angelraaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
75
1
1
İstanbul
Merhaba sevgili anneler ve hamiş arkadaslarim.. bu benim ilk hamileligim cok istiyordum rabbim verdi.. ama benim bilmedigim cok sey var. Doktorum 3 haftalik hamilesin dedi. Ve folik asit kullanmami soyledi. Folidoce adle bir ilac almami istedi. Tok karna 1 adet alcakmisim. Simdi Korkuyorum kullanayim mi bebegime birsey olur mu daha once hic kullanmadim. Hamilelikten once de. Ptesi doktoruma gidicem muayene olucam. Sizce ne yapayim
Hamilelikte ilac kullanilmaz derler ya ondan cok korkuyorum.. daha cok yeni cunku.. Allahim sen koru bizi..

ah canım öncelikle hayırlı olsun. folik asit ilaç değil vitamin. ilaç düşmanı olarak ben gönül rahatlığıyla aldım. ama yok illa hap içmem dersen, içinde folik asit olan besinlere yüklenmen lazım. çünkü bebek ve senin için elzem bi vitamin. internetten araştırınca göreceksin.

Bebeğin sağlıklı gelişimi için doktorlar kullanımını tavsiye ediyorlar.
Ben ilk 3 ay doktorun tavsiyesiyle kullanmıştım.
Kullanmayanlar da var.
Kullanmayarak bebeğin gelişimini riske atmaya değmez diye düşünüyorum.

Anladim bir sorum daha olucak simdi Kusura bakmayin. Bilmedigimden
SON Adet tarihim : 1 HAZIRAN
ama 7 Temmuz 2014 tarihinde kanda beta hcg yapildi ve 320.79 deger cikti. O gun de 2 haftalik hamilesin dediler bana.
Ama son adet tarihinden hesaplaninca farkli buluyorum ben daha dogrusu bilmiyorum ki :) bugun 9 temmuz simdi ben kac haftalik hamisim :))))

Evet alın 3ay.hamile kalmadan almaya başlanıyor bu ilaç

Benim de bildiğim son adet tarihinden itibaren hamilelik tarihinin başladığı. Kan tahlilinde beta hcg değeri için adetin geçtiği gün ve diğer günler kan tahlili yapılabiliyor o da en az 4 haftalık hamilelik demek diye düşünüyorum.
Benim adetim geçtikten 2-3 gün sonra beta hcg değerin 160 idi yanlış hatırlamıyorsam.

Tesekkur ederim canim bana da oyle geliyor :))

Mutlaka kullanmalısın. Ben gebelikten 3 ay önce başladım kullanmaya solgar ın folik asidini ve gebeliğimin ilk 3 ayı boyunca da kullandım. doktorum tavsiyesiyle tabii. öncesinde kullanarak da çok iyi yaptığımı söylemişti doktorum. (ki kendisi acıbadem hastanesinde profesör) Bebeklerde düşük riski ve Nöral tüp defekti gibi doğumsal anaolalileri önleme de çok fayda oldugunu belirtmişti. yani bırak gebelikte kullanmayı öncesinde başlaman bile önemliydi. zaten gebelikte de 3. ayın sonunda onu kesip elevit e başlatıyolar + demir hapına. elevitin de zaten içinde folik asit var. tabii doğal yollarla gıdalardan da almak lazım ama günümüzdeki hiçbir sebze vs. ye ben güvenmiyorum artık. o yüzden ilaç takviyesini de şart olarak görüyorum. Çok şükür Allahıma bir gün aksatmadan doktorumun verdiklerini kullandım hep ve neredeyse sorunsuz bir gebelik geçiriyorum. herkese sağlıklı gebelikler :)))

Cok tesekkur ederim canim
Hepimize hayirli gebelikler gecirmek dilegiyle..

Ilac degil cnm des tek takviye Hemen baska Hemen bugun Ben folic plus kullandim gunde 3 defa😉

Saglik ve afiyette kal 🌹

Takviye alirken bitkisel agirlikli olani tercih edin domuz jelatinliler var 😉

Saglik ve afiyette kal 🌹

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…