Hamileyim , karnım hariç her yerim şişti:(

Şekilsiz kilo almadım ama benim de karnım. Hiç yoktu.
37 haftalık doğum yaptım ebe doğuma geldiğimi duyunca çok üzüldü dedim ne oldu yaa... Erken doğumlarq çok üzülüyorum dedi. Dedim kardeş ben 37 haftaligim. Ebe şok ebe iptal.
7 aylık Hamileydim işte oda arkadaşım sen hamile misin dedi yeni far etti 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Hiççç takma kiloyu. Yeter ki Allah sağlıklı doğum nasip etsin. Kilo alınır, verilir önemli değil. Sağlıkla kilo alıp vermek nasip olsun. Kendimden örnek vereyim. Gebelik zehirlenmesinden 7 aylık doğum yaptım. Bu sürede 10 kg aldım.Karnım hiç yoktu.Ama vücudum feci ödemlidi. Bırak ayakkabıyı terlik giyemiyordum. Gözüm kapanmıstı artık. Sonra doğym yaptım. 1 ay kuvez maceramız başladı. O 10 kg dan 9 u kırkım çıkmadan gitti. Ama üzüntüden gitti.
Canım ya çok geçmiş olsun öncelik sağlık tabi kizmiydi hamileligin karnın yokmuş ya

Şekilsiz kilo almadım ama benim de karnım. Hiç yoktu.
37 haftalık doğum yaptım ebe doğuma geldiğimi duyunca çok üzüldü dedim ne oldu yaa... Erken doğumlarq çok üzülüyorum dedi. Dedim kardeş ben 37 haftaligim. Ebe şok ebe iptal.
7 aylık Hamileydim işte oda arkadaşım sen hamile misin dedi yeni far etti 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Kız bebekmi canım 7 aylık ozaman benimde karnim olmucak ama yan simitler hepten hortlqrsa çok kötü olacak. Bu

7 aylık hamileyim, 1.68 boya 69 kiloyla hamile kaldım. İlk kontrolümde 12 kilo senin için ideal demişti doktorum. Geçen ay gittiğimde de 5 kilo almışsın şu an için bi problem yok demişti. Zaten diğer üyelerin dediği gibi başlangıç kilomuz pek de iyi bir kilo değil. Benim göbeğim yeni bu ay hamile göbeği gibi kendini belli etmeye başladı. Çünkü öncesinde zaten vardı göbeğim. Bu ay çocuk büyümeye başladıkça kilo göbeğinden çıkıp hamile göbeğine döndü.

Size tavsiyem gece yemelerinden vazgeçmeniz. Çok mideniz yanıyorsa ve yemeye ihtiyaç duyuyorsanız da hafif şeyler yiyin. Benim aşırı derecede bulantılarım vardı geçen aya kadar, alacağım kiloyu biraz da bulantılarım azalttı yalan değil. Ama çocuğun gelişiminde problem yok diyor doktorum. Onun da sebebi normale göre daha sağlıklı şeyler çekti canım. Meyve daha çok yer oldum, salata ağzıma sürmezdim salata sevmeye başladım. Hazır gıdalardan zaten uzaktım ama bi tık daha uzaklaştım. Ev yemekleri forever takılıyorum. Her gün eşimin zoruyla yediğim 1 kase badem ve cevizim, maden suyum var mesela. Ekmeğin az da olsa çocuğa yararı var diye düşünmeyin. Ekmekten daha yararlı şeyler emin olun var. Diyet diye düşünmeyin ama daha hafif beslenmeye çalışın. Şu karantina günlerinde zaten tıkılıp kaldık eve. Hareketsizliğin üstüne en azından hafif beslenerek dengelemeye çalışın.

Benim karnım 30 a doğru ancak çıkmıştı kilo doğumdan sonra gidiyor takılmayın yeterki süt olsun diye sağlıksız şekerli şeyler yemeyin

Kimilerinde maalesef ödem problemi oluyor, el ayak şişiyor. Sizin de öyledir belki.. Ben de çok şükür hiç şişme olmadı. Ama arkadaşım daha 3 4 aylıkken yüzüklerini takamaz hale geldi elleri şişti. Benim hala bol geliyor mesela.. Şekerli ve tuzlu şeyleri az tüketmeye çalış. Zayıflamaya, yağ yakmaya yönelik spor yapma. Hamile yogası videoları var youtubeda.. Başlangıç seviyelerini yapabilirsin, hareket etmiş olursun hem.. Herkesin kilo alıncavücut şekli ayrı oranda değişiyor. Kiminin kalçası, kiminin beli, kiminin bacakları.. Kafana takma çok da.. Dikkat ettiğin halde aynen devam ediyorsa yapacak bir şey yok. Sen sağlıklı beslenmeye gayret et.

Kimilerinde maalesef ödem problemi oluyor, el ayak şişiyor. Sizin de öyledir belki.. Ben de çok şükür hiç şişme olmadı. Ama arkadaşım daha 3 4 aylıkken yüzüklerini takamaz hale geldi elleri şişti. Benim hala bol geliyor mesela.. Şekerli ve tuzlu şeyleri az tüketmeye çalış. Zayıflamaya, yağ yakmaya yönelik spor yapma. Hamile yogası videoları var youtubeda.. Başlangıç seviyelerini yapabilirsin, hareket etmiş olursun hem.. Herkesin kilo alıncavücut şekli ayrı oranda değişiyor. Kiminin kalçası, kiminin beli, kiminin bacakları.. Kafana takma çok da.. Dikkat ettiğin halde aynen devam ediyorsa yapacak bir şey yok. Sen sağlıklı beslenmeye gayret et.
Bende yaklaşık 10 11 kilo aldım şuan ,hiç kilo almış gibi durmuyorum ama gel gör ki yüzüm 2 kati oldu burnum şişti yanaklarim ,gıdım .. ne olacak bilmiyorum :cry: :110:

Bende yaklaşık 10 11 kilo aldım şuan ,hiç kilo almış gibi durmuyorum ama gel gör ki yüzüm 2 kati oldu burnum şişti yanaklarim ,gıdım .. ne olacak bilmiyorum :cry: :110:
Yani çok normal aslında, aldığınız kilo da haftanıza göre çok iyi.. Ben de 8-9 kilo aldım. Sadece yüzüm fotoğraf çekince şiş gibi durıyor ama aynada öyle görünmüyor, onu da anlamadım 😁 Sizin şişlikler doğumdan sonra düzelir ama bence..

Yani çok normal aslında, aldığınız kilo da haftanıza göre çok iyi.. Ben de 8-9 kilo aldım. Sadece yüzüm fotoğraf çekince şiş gibi durıyor ama aynada öyle görünmüyor, onu da anlamadım 😁 Sizin şişlikler doğumdan sonra düzelir ama bence..
Burnum yanaklarım kiloyu verince gider belkide gıdım için aynı şeyi soyleyemicem :halay: sizde çok iyi almışsınz 8 9 çok çok iyi msllah kuzucuklarimiz sağlıklı olsunda gıdısimiz olsun napalim:KK37:

Sende baya almışsın canım nerereyee 30 kilo naptın peki hiç dikkat etmedinmi bunları soruyorum ki kendi yediklerimle falan kiyaslayacagim hamilelikte anneyi en çok ne şişiriyor falan onları keşfetmek lazim
Dikkat ettim canım. Gebelik şekeri çıkmadı bende. Doktorum acıkınca ayran iç salatalık ye diyodu onları yaptım ama nerdeyse son haftalarda 2şer kilo alıyodum. Bide doğumum ağustostaydı çok şişimde vardı. Ayağımın üstünü bastırırdım geri çıkmazdı. Yiyip alsam zoruma gitmezdi. Mide yanmam vardı kokuya karşı çok hassastım. Bide kız bebeğin anneyi şişirdiğine inanmaya başladım 😊. Bu arada normalde de hemen kilo alan bi bünyem var.

Ben de ilk hamileligim de 73 ile hamile kaldım 86 ile doğuma gittim sonra kilo verme sürecin 3 ay sürdü 73 e yine düştüm ama şimdi yine kilolu hamile kaldım hemde 79 ile dr um en fazla 10 kilo ala ılırsın dedi ne yapacağım bilmiyorum inşallah daha da az kilo almayı başarabilirim

Back
X