• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim;mutluyum ama korkuyorum..

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
ben 7 haftalık hamileyim.eşimle maddi açıdan hiç hazır olmadığımız zamanda öğrendim hamile olduğumu.hiç belklemiyordum ve çok şaşırdım.benim sorunum ben diğer anneler gibi annelik duygusu içinde değilim.bazen çok seviniyorum bebeğim için bazende işe girip sonra olsaydı çok amansız oldu diyorum.Allah böyle uygun gördü tabiki şükrediyorum bebk isteyipte dünyalar kadar para harcayan insanlar var benim üzüldüğüm maddi açıdan yapabilir miyiz diye?bebeğime uygun anne baba olabilecek miyiz,onu güzel yetiştirebilecek miyim,yaşım 24 erken mi acaba,bebeğim olunca işe girebilcek miyim,bebeğim olunca eşimle geçinebilcek miyim,daha yapıcak planlarım vardı vs.vs. kafamda binbir türlü soru işaretleri var.hayata bakışım değişti çok farklı duygular içindeyim.ben bu duruma çok üzülüyorum bebeğimin sağlıklı doğması tek isteğim şu an ama soru işaretleri kafamdan gitmiyor.şaşkınlık değilde sadece sevinç yaşamak istiyorum.sizce nasıl atlatabilirim?

bebeğin hayırlı olsun cnm plan yap yap nereye kadar plan yapıyosun zaten hiç bişi istediğin gibi olmuyor bırak böyle düşünmeyi allah sana bir melek nasip etmiş buna sevin kaygılarında haklısın tabi ama allah rızkının verir inşş o kararlamıştır işe girme konusunuda biraz ertelersin bebeğin biraz büyüsün öyle girersin hakkında hayırlısı buymuş demekki 24 yaş erken değil bence genç anne olmanın tadını çıkarırısın

bebeğin hayırlı olsun cnm plan yap yap nereye kadar plan yapıyosun zaten hiç bişi istediğin gibi olmuyor bırak böyle düşünmeyi allah sana bir melek nasip etmiş buna sevin kaygılarında haklısın tabi ama allah rızkının verir inşş o kararlamıştır işe girme konusunuda biraz ertelersin bebeğin biraz büyüsün öyle girersin hakkında hayırlısı buymuş demekki 24 yaş erken değil bence genç anne olmanın tadını çıkarırısın
teşekkür edrim haklısın ama bazen bu düşünceler elimde olmadan kafamı karışıyırıyor isteğim bu düşüncelerden kurtulmak..

bence 24 yaş erken değil
sıkmayın canınızı,tadını çıkarın
sağlıkla gelsin bebişiniz:emir_bebek:

bebegin birazcik büyüyüp karninda kipirtilarini hissettigin zaman bunlari düsündügün icin kendine kizicaksin.:49:
rabbimin bi bildigi varki sizi böyle ödüllendirdi.:31:

Valla ben 27 yaşındayım geç kalmışım diyorum.Daha kırkımız çıkmadı oğlumla kokusunu duydukça daha erken yapsaymışım diyorum..kucağına alınca tüm planları unutursun merak etme :))

24 yaş normal bir yaş aslında ...bebeğin hayırlı olsun hiç erken mi;maddi açıdan hazır değiliz diye düşünme sakın.onu kim yarattı?Allah değil mi o halde rızkını da verir unutma..ve inan bebek rızkıyla türlü türlü nimetlerle doğuyor..kızımı öğrendiğimizde 3 aydır maaş vermezlerken maaşı verdiler ve mesai başladı..ordan buradan eşimi ilk defa tanıyan insanlardan hediyeler geldi çok şükür..maşallahımız vardı o yönden..sakın maddiyata takılma..hamilelliğin kıymetini bil kendini güzelce hazırla o döneme şimdiden iş için kafanı yorma derim nasipse zaten oluyor nasip değilse de napsan olmaz.o nedenle güzel anlarının tadını çıkar şimdi anlamazsın.hele bir inşallah karnında hissetmeye başla oynadığını hele bir 5 aylık olsun o zaman çok farklı duygularda olursun ve en bencil zamanlarımdı :27: sadece sana ait çünkü gece gündüz senin içinde sen hissediyorsun onun oynayışlarını..eşim doğsun da biz de sevelim hissedelim derdi:1: doğuma yakın gariptir ama sanki üzülür gibi oldum orada sadece bana aitti ya şimdi herkese ait gibi olacaktı...ay ne düşünce ama :1: hele bir de doğsun kucağına versinler o kokuyu bir çek içine bakalım kalacak mı bu düşüncelerinden eser,,düşünce mi?peşinde koşturmaktan ilk zamanlar he heyy düşünmeye fırsatın olacak mı acep:60:
şaka bir yana canım kıymetini bil şükret.dediğin gibi yerinde olmak isteyen binlerce insan var.Allah aratmadı size bu da ayrı bir nimettir.inşallah sağlıcakla hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına..

Tebrik ederimmmmmmmm =)))

Çok taze anne olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki kucağına aldığında bütün hayatınız değişecek elbette olumlu yönde..Belki her canın istediğinde dışarı çıkamayacaksın bir çok planını gerçekleştiremeyeceksin ama bunlar için üzülmeyeceksin de çünkü kucağında minik bir melek olacak kokusunu içine çekerek bile mutlu olacaksın bütün gününü dolu dolu dolduracak..Eşin ile aranızda inanılmaz bir bağ daha oluşacak..

Bende 24 yaşındayım..4,5 aylık bir oğlum var..Kıymetlim..Herşeyim..İlk 2 ay insan pek bişey anlamıyor ne zaman ki sana dokunmaya başlıyor sesler çıkarıyor işte o zaman ohhh iyi ki doğurmuşum bütün acılara sancılara sıkıntılara değersin meleğim benim diyorsun..

bebeğin karnında hareketlenmeye bi başlasın bak bakalım hiç öyle düşüncelerin kalıyomu:))

cvp yazan herkese çok teşekkür ederim inanın rahatladım..

Dünyaya gelen rızkıyla gelirmiş canım hiççç merak etme. Kendini bu tür düşüncelerle üzme. Keyfini çıkar. Dediğin gibi insanlar bebeğimiz olsun diye ne paralar döküyolar ama sen hiç beklemediğin anda almışsın bu müjdeli haberi.. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallahh.... :49: :emir_bebek:

bebek çalışmak için engel deilki..
bence işten önce hamile olmanız daha iyi olmuş evde rahat hamilelik geçirir çocugunuzu dogurur sonra işe girersiniz.. bende yeni işe başladım sayılır.. şimdi diyorum keşke evde otururken dogursaydım.. hoş bşy farketmiyo hamile olmak çalışmamak anlamına gelmiyor.. hem çalışıırm hem çocuk yaparım:) bence takılma herşey olacagına vardır ha önce ha sonra bşy farketmiyor:)

Merhaba arkadaşım öncelikle bebişin hayırlı uğurlu olsun.Bende 17 haftalık bir hamile olarak düşüncelerimi paylaşmadan geçemeyeceğim.Canım ben 2 yıllık evliyim ve harç borç derken ancak çocuk yapmayı düşündük.Daha doğrusu eşim çok istedi.Çok şükür ALLAH'ım aratmadan verdi.Ama senin gibi 6-7 haftalık olduğumu öğrendiğimde bende çok garip oldum.Daha henüz borcum bitmemişti.Birikim yapamamıştım.Malum özel sektördeyim beni beklemezler diye kendime iyice stres yaptım.İnsanlar sana söylenenleri bana söylediler ama içimde birşey vardı.Acaba doğru zamanmı? Ama canım karnım büyüdükçek bu sözlediklerim bin pişman oldum.Onu hele böyle büyük ultrasyonda görünce felekat heyecanladım.Daha henüz oynamadı ama dedikleri gibi oynadığını hissettiğimde kendimi düşünemiyorum.bu yüzden sen takma sıkma canını gelen rıskı ile geliyor.Çocuk bu bütün dünyayı yiyecek değil ya.O yüzden hamileliğin keyfini çıkar.Ben çalışıyorum ve bazen iser istemez çok strese giriyorum iş yerinde ve hamileliğim tadını çıkartamıyorum.Bu arada yaşın anne olmak için gayet iyi bir yaş ve sen daha rahme düştüğünde bu kadar nasıl bir anne olacağım diye düşünüyorsan eminimki çok düşünceli bir anne olacaksın.ALLAH herkesin bebeğini kucağına almayı nasip etsin.çocuğu olmayanlarada tez zamanda çocuk nasip etsin.

Şuan bu duygularda olman gayet normal.Bebeğini ultrasonda gçrdükçe bir bakacaksın ki onunla ilgili hayaller kurmaya başlamışsın..

Ben 23 yaşındayım kızım 7 aylık.Çok iyi oluyor bence erken olması.Baş etmek daha kolay oluyor.Hiç bir şeyide dert etme herşey Allahın izniyle yoluna girer.

Doğum haberlerini alırız inşallah...

annelik endişelenmek demek zaten canım. bebişin içindeyken ona bakabilecek miyim diye endişeleneceksin. doğacak; yetebilecek miyim diye endişe, koruyabilecek miyim, geleceğini hazırlayabilecek miyim, güzel yetiştirebilecek miyim???? endişelerin hiç bitmeyecek ki... endişeleneceksin ki; daha iyisini yapmaya çalışacaksın çocuğun için...

annelik endişelenmek demek zaten canım. bebişin içindeyken ona bakabilecek miyim diye endişeleneceksin. doğacak; yetebilecek miyim diye endişe, koruyabilecek miyim, geleceğini hazırlayabilecek miyim, güzel yetiştirebilecek miyim???? endişelerin hiç bitmeyecek ki... endişeleneceksin ki; daha iyisini yapmaya çalışacaksın çocuğun için...
haklısın daha çok yeniyken insan korkuyor annelik bu olsa gerek.ilk olduğu için bu duyguyu tam anlayamadm ama bebeğim büyüdükçe bende sevinç içinde olacağım zamanları bekliyorum.

Bebekler gerçekten rıskıyla geliyor buna inan. Kızıma hamileyken eşim hiç ummadığı bi zam aldı, kızım doğdu hiç ummadığımız bi anda ev aldık. Şanslarıyla geliyorlar. Eminim sizin bebeğinizde şansıyla, bereketiyle gelicek. 25 yaşında anne oldum. 24 yaş ideal bence

Back
X