• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim...mutsuzum...yanlızım...

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
merhaba,
ailemin istemediği ama olasında demedikleri ben istiyorum diye rıza verdikleri bir evlilik yaptım. ne ailemin şehrindeyim ne kaynanamların.evlendik eşim açıktan dersaneye giderek okul bitirdi sonra askere gitti geldi işsiz şimdi ve ben hamileyim ayrıca öğretmenim çalışıyorum. herşeyin hep iyiye gideceğini düşlerken gittikçe kötüye gitti.eşim bana çok kötü davranıyor bana sarılmıyor öpmüyor yüzüme bakmıyor küçümseyerek konuşuyor...ailesinin olduğu şehre gitmemiz için baskı yapıyor ama ben evlenmeden önce bunun kesinlikle olmayacağını söylemiştim kabullenerek evlenmişti.hamileliğim zor geçiyor aşırı miğde bulantısı kasık ağrısı baş dönmesi var ve eşim yanıma oturup başımı dahi okşamıyor o kadar üzülüyorum ki her gün ağlıyorum.niye böyle olduk bilmiyorum hiç bir zaman işsizliğini başına kakmadım yüzüne vurmadım ne yaptım bu adama bilmiyorum.akşama kadar bilgisayar başında yüzüme bile bakmıyor ha bu arada bebeği çok istedi istemeden olan bişi değil.gitti evden o kadar miğdem bulanmasına rağmen hazırladığım masaya oturmadı gitti dışarıda yiyecek büyük ihtimal. hep düşünüyorum suçum ne bilmiyorum bunları kimseyede anlatamıyorum çok yanlızım hemde çok kimsem yok.
bu arada konumu okuyanlardan ricam ne olur savcı gibi bana sorular yağdırmayın suçlamayın yargılamayın ben çok bunaldım ve rahatlamak için paylaştım sadece içimi dökmek istedim o kadar...

canım benim hamilelik hassaslığında var tabii, sanırım daha ilk aylardasın insanın bu zamanda çok ihtiyacı oluyor şefkate erkekler kadınlar gibi aynı sıkıntıları .çkemediği için hiç birşeyi anlayamıyor, seni biraz daha kötü hissettiren hamilleikle beraber değişen hormaonların olabilir, moralini ne olursa olsun yüksek tutmaya çalış bebişini şarkılar ninniler söyle karnını okşa, kendini asla yalnız hissetme herşeyden önce seni Yaratan Rab seni senden daha çok seviyor çok bunalınca dua et, Allah a sıgın elbette seni n içini ferahlatıcaktır hem hamilelerin duası çok makbul, kabul olunur inşAllah

Hamilesin biraz ilgi beklemen cok normal... Ama birde şöyle düşün sadece yakındıgın konu ilgisizlik anlattıgın kadarıyla siddet hakaret yok... Belki hamileliğin verdiği psikolojik sorun olabilir... Eşin cocugunuzun gelecegını dusunuyordur stres yapıyordur halıyle..Sonucta sen dogum yapınca bır sure calısamıycaksın.. O yuzden aılesının yakınına gıtmek ıstıyordur.. Destek olmaları için.. Askerlık yapmayanın evlnemesını ters buluyorum işte bu yuzden cunku ısı oturmamıs oluyor malesef.. İnşallah en yakın zamanda sorunlarınız hallolur ama inan abartılcak birşey yok... Eşin seni ve cocugunu dusunuyorsa iş bulur yeterkı istesin limon satar.. Sende fazla kafana takma cocugunu dusun esıne sarıl rabbim başka dert vermesin inşallah :16:

yapacak pek fazla bişey yok, yaşam koşullarının aşkı-sevgiyi-saygıyı erkenden bitirmiş.
eşine biraz acındır kendini şefkatli davranması için. biraz daha az iletişimkur. kavga etme.
şiddet yoktur inşallah. varsa bile boşanmayacaksın eminim, ama olmaması için çaba gösterin.

cok hassas bi dönemdesin canım.ya bi sac okşamkatda falan ne var ki aslında bi kadının gönlünü alması cok basit ama erkekler bunu inadına yapmıyo.inş hatasını anlarr ne diyeyim allah yardımcın olsun

yapacak pek fazla bişey yok, yaşam koşullarının aşkı-sevgiyi-saygıyı erkenden bitirmiş.
eşine biraz acındır kendini şefkatli davranması için. biraz daha az iletişimkur. kavga etme.
şiddet yoktur inşallah. varsa bile boşanmayacaksın eminim, ama olmaması için çaba gösterin.

Bunları ücü birden nasıl bittiğini anladınız ?

Hamilelikte böyle hissetmeniz cok normal..Ben hamileyken incir ekirdegini doldurmayacak mevzular yüzünden aglama krizine bile girerdim..Bu durumu esinizle paylastinizmi bilmiyorum ama onunla paylasin ona ihtiyaciniz oldugunu söyleyin...Birde esinizin, ailesinin yanina gitmek istemesi sanki onlardan uzakta ne yapacagini bilememesi ve bir ailenin sorumlulugunu almak icin kendini hazir hissetmesi gibi geldi bana..Birde siz calisiyorsunuz ama esiniz issiz, siz ne kadar bunu onun yüzüne vurmasanizda o yeterince kendi icinde bunu kendine defalara söylüyordur, heleki simdi hamilesiniz dahada cok rahatsiz oluyordur bu durumdan..Herseye ragmen biz kadinlar öylesine güclüyüzki, inanin bir erkek yeterki bizi sevsin yaptiramayacagimiz sey yoktur..
Onunla acik acik konusun, herseyin yoluna girecegini, elbet onunda is bulacagini, bugünlerinde gececegini, bebeginizle sizin daha güclü bir aile olacaginizi, yeterki birbirinizin yaninda olmanizi falan söyleyin..
Belki suan sizin ihtiaciniz var ilgiye, sevkate, el üstünde tutulmaya ama bana inanin onun icdünyasi sizinkinden daha firtinalidir suan..Bebegi olacak, ailesinden belkide ilk kez uzakta, issiz, karisinin kazandigi ile giciniliyor...Onuda anlamaya calisin..

http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/336026-esimle-sorunlarimizi-cozemiyoruz-yardim-eder-misiniz.html
Sizin konunuzu hatırlıyorum.
Bu konunuzda size ayrılın bile demiştik...
Sizse sorunların düzeleceğine inanmıştınız, herşeyde boşanılmaz demiştiniz ama sonuç ortada.
Allah yardımcınız olsun...
Görünen köy kılavuz istemiyor maalesef.

http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/336026-esimle-sorunlarimizi-cozemiyoruz-yardim-eder-misiniz.html
Sizse sorunların düzeleceğine inanmıştınız, herşeyde boşanılmaz demiştiniz ama sonuç ortada.

Hayyal in bahsettigi konuyu inceledimde; eger kocaniz gercekten bunlari yapan adamsave siz bütün bunlari halletmeden bu adama cocuk doguruyorsaniz bence bize degil, en kisa zamanda bir uzmana danismanizda fayda var...

canım her evde olabilecek sorunlar asslında hiç olmaz dediğimiz anda başımıza gelen tatsız durumlar bunlar . eşin askerden gelmiş ve işsiz ve eşi hamile . belkide bunlar canını sıkıyordur yani işide yok oda bunalıma girmiştir. benim snaa tavsiyem eşinin fazla üsütne gitme kendinide üzmemeye çalış hamilesin bebekte etkilenir. ben yazını okurken bi yandan üzüldüm bi yandan seni çok şanslı buldum bende bebek isitiyorum ama hala yok bu bence dünyadaki en güzel armağan en güzel duygu bunu düşün her canın sıkıldığında rabbimin hedşyesini düşün emin ol sabır sonsuz mutluluk getirir hele bi bebeiş gelsin bak eşin nasıl değişecek allah yar ve yardımcın olsun

gerçekten de o konuyu okuduktan sonra yazacak başka bir şey yok

bu nasıl bir yorumdur eşine acındır kendini sen evlenince öyle yaparsın neyse
ilk önce yanlızlıktan kurtulmak istiyorsan tayini ailenin olduğu şehire aldır kocanda gelirse gelirse gelir gelmezse gelmez mutsuzluğa mahkum etme kendini değer ver kendine

canım bunları eşinle konuşsana.bir de o yanına gelmiyorsa sen git.yemek meselesini de takma ama yemek de kendini zorlayarak yapma.yapmadım yemedinya dersin.bir de o dışarı çıkarken nereye gidiyorsun ben de geleyim demedin mi?sana söylemeden kendi kendine çıkıp gitmiyor herhalde.

Hayyal in bahsettigi konuyu inceledimde; eger kocaniz gercekten bunlari yapan adamsave siz bütün bunlari halletmeden bu adama cocuk doguruyorsaniz bence bize degil, en kisa zamanda bir uzmana danismanizda fayda var...

gerçekten de o konuyu okuduktan sonra yazacak başka bir şey yok

evlilikte sorunlar bitmiyor.orada anlattığım sorunlarımızı bayağı aştık gerçekten çok yol katettik ama hayat öyle birşey ki hep önünde aşılması gereken bir dağ var birini aşıyorsun bakıyorsun bir tane daha...
geçmişime bakıp ona atfederek yazdıklarınızı ilk görünce birden kırıldım sanki üzüldüm evet demişlerdi dedim sonra o yazıyı tekrar okudum içim daraldı ama dediğim gibi ne kadar zor konuları zaman alsada hiç bitmeyecek gibi gelsede bittiğini gördüm...dediğim gibi sorunlar bitmiyor ve bende etrafımda paylaşacak kimse bulamadığım için burada paylaşıyorum belki zaman sonra buda bitecek ve ben başka bir sorunla uğraşacağım ama inşallah rabbim beni bu yanlızlıktan kurtarır ve etrafımda dertleşebileceğim dostlarım olur ve her ne kadar bu topikin amacı paylaşım olsada hayatımdaki sorunlar buraya yazma ihtiyacı hissetmem

canım benim hamilelik hassaslığında var tabii, sanırım daha ilk aylardasın insanın bu zamanda çok ihtiyacı oluyor şefkate erkekler kadınlar gibi aynı sıkıntıları .çkemediği için hiç birşeyi anlayamıyor, seni biraz daha kötü hissettiren hamilleikle beraber değişen hormaonların olabilir, moralini ne olursa olsun yüksek tutmaya çalış bebişini şarkılar ninniler söyle karnını okşa, kendini asla yalnız hissetme herşeyden önce seni Yaratan Rab seni senden daha çok seviyor çok bunalınca dua et, Allah a sıgın elbette seni n içini ferahlatıcaktır hem hamilelerin duası çok makbul, kabul olunur inşAllah

Hamilesin biraz ilgi beklemen cok normal... Ama birde şöyle düşün sadece yakındıgın konu ilgisizlik anlattıgın kadarıyla siddet hakaret yok... Belki hamileliğin verdiği psikolojik sorun olabilir... Eşin cocugunuzun gelecegını dusunuyordur stres yapıyordur halıyle..Sonucta sen dogum yapınca bır sure calısamıycaksın.. O yuzden aılesının yakınına gıtmek ıstıyordur.. Destek olmaları için.. Askerlık yapmayanın evlnemesını ters buluyorum işte bu yuzden cunku ısı oturmamıs oluyor malesef.. İnşallah en yakın zamanda sorunlarınız hallolur ama inan abartılcak birşey yok... Eşin seni ve cocugunu dusunuyorsa iş bulur yeterkı istesin limon satar.. Sende fazla kafana takma cocugunu dusun esıne sarıl rabbim başka dert vermesin inşallah :16:

cok hassas bi dönemdesin canım.ya bi sac okşamkatda falan ne var ki aslında bi kadının gönlünü alması cok basit ama erkekler bunu inadına yapmıyo.inş hatasını anlarr ne diyeyim allah yardımcın olsun

Hamilelikte böyle hissetmeniz cok normal..Ben hamileyken incir ekirdegini doldurmayacak mevzular yüzünden aglama krizine bile girerdim..Bu durumu esinizle paylastinizmi bilmiyorum ama onunla paylasin ona ihtiyaciniz oldugunu söyleyin...Birde esinizin, ailesinin yanina gitmek istemesi sanki onlardan uzakta ne yapacagini bilememesi ve bir ailenin sorumlulugunu almak icin kendini hazir hissetmesi gibi geldi bana..Birde siz calisiyorsunuz ama esiniz issiz, siz ne kadar bunu onun yüzüne vurmasanizda o yeterince kendi icinde bunu kendine defalara söylüyordur, heleki simdi hamilesiniz dahada cok rahatsiz oluyordur bu durumdan..Herseye ragmen biz kadinlar öylesine güclüyüzki, inanin bir erkek yeterki bizi sevsin yaptiramayacagimiz sey yoktur..
Onunla acik acik konusun, herseyin yoluna girecegini, elbet onunda is bulacagini, bugünlerinde gececegini, bebeginizle sizin daha güclü bir aile olacaginizi, yeterki birbirinizin yaninda olmanizi falan söyleyin..
Belki suan sizin ihtiaciniz var ilgiye, sevkate, el üstünde tutulmaya ama bana inanin onun icdünyasi sizinkinden daha firtinalidir suan..Bebegi olacak, ailesinden belkide ilk kez uzakta, issiz, karisinin kazandigi ile giciniliyor...Onuda anlamaya calisin..

canım her evde olabilecek sorunlar asslında hiç olmaz dediğimiz anda başımıza gelen tatsız durumlar bunlar . eşin askerden gelmiş ve işsiz ve eşi hamile . belkide bunlar canını sıkıyordur yani işide yok oda bunalıma girmiştir. benim snaa tavsiyem eşinin fazla üsütne gitme kendinide üzmemeye çalış hamilesin bebekte etkilenir. ben yazını okurken bi yandan üzüldüm bi yandan seni çok şanslı buldum bende bebek isitiyorum ama hala yok bu bence dünyadaki en güzel armağan en güzel duygu bunu düşün her canın sıkıldığında rabbimin hedşyesini düşün emin ol sabır sonsuz mutluluk getirir hele bi bebeiş gelsin bak eşin nasıl değişecek allah yar ve yardımcın olsun

çok teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz için sağolun. dediğiniz gibi hamilelik çok farklı bir dönem birde sorunlu bir zamana denk gelmesi işleri zorlaştırdı. kadın olarak hem çok güçlüyüz hemde çok zayıf ve sanırım en büyük besin kaynağımız sevgi...sevgiyi hissetmediğimiz anda tüm dengelerimiz bozuluyor.e bende bebiş bekleyen bir anne olarak dengem çok hassas bozulması çok kolay.sağolun dediğiniz gibi inşallah herşey yoluna girer...

Egerki bu adam benim sevdigim adam, benim bebegimin babasi olabilecek adam diyorsan, gecmisteki yasadigin sorunlarida haledebildiysen ve esin sorunlari birlikte asabilecegin insansa, inan bana bu hamilelik dönemindekilerde gecici..Esinin su an itibariyle issiz olmasida bu yasananlarda büyük etken..Ama bence en iyisi böyle hissettigin zaman esinle konusmak..Bazen biz bayanlar anlatmadan karsi taraf ne istedigimizi anlasin istiyoruz..Esine güvendigini, elbet is bulacagini, cocuguna iyi bir baba olacagini, onun tüm sorunlarin üstesinden gelebilecek bir insan oldugunu falan söyle..
Nasilki biz kadinlarin, sevkate, sevgiye, ilgiye, destege, güvene v.b ihtiyacimiz varsa eslerimizinde var, onlarda baslarini bir omuza koymak ihtiyaci hissederler..

Tgul merhaba canım seni burda görünce şaşırdım nasıl da asker yolu gözlemiştin çok üzüldüm ben de 17haftalik hamileyim çok hassas bir donem gercekten ve erkekler bizi hiç anlamıyor malesef esin de zor günler geçiriyor anlaşılan ins en kısa zamanda üstesinden gelirsiniz

Tgul merhaba canım seni burda görünce şaşırdım nasıl da asker yolu gözlemiştin çok üzüldüm ben de 17haftalik hamileyim çok hassas bir donem gercekten ve erkekler bizi hiç anlamıyor malesef esin de zor günler geçiriyor anlaşılan ins en kısa zamanda üstesinden gelirsiniz

merhaba hatice,
seni gördüğüme sevindim hayırlı olsun bebişin gözün aydın.

merhaba,
çok hassas bir dönemdesin, daha fazla ilgi, daha fazla şefkat istemek en doğal hakkın. Erkekler malesef kadınlar gibi yaklaşamıyorlar olaylara. Aslında karşılıklı iletişim kurulabilse, böyle içine döneceğine neden böyle olduğu karşılıklı konuşulabilse belki de herşey çok daha anlaşılabilir olurdu. Durum onun açısından, senin düşündüğünden çok farklı olabilir. İşsiz olduğu için çocuğun ihtiyaçlarını, senin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını düşünüyor olmalı. Sen de işi bir süre bırakacağın için ailesinin yanına gitmeniz ona en doğru çözümmüş gibi görünüyor olabilir. Hamile olduğun, dinlenmeye en çok ihtiyacın olduğu halde çalışıp ekmek getiren sen olduğun ve bu konuda hiçbir şey yapamadığı için sofraya da oturmak istemiyor olabilir. Bence eşinle yapıcı bir şekilde konuşmaya çalış ve elbette ki çalışmamasını başına kakma. Elbet iş bulacaktır. önemli olan bu zor zamanlarda birbirinize destek olabilmeniz. Unutma bebeğin senin hissettiğin herşeyi hisseder. sev okşa onu. mutlaka işler yoluna girecektir siz sağlıklı olun yeter.

sen başına kakmıyorsun ama o kendi kendine bi eziklikmi hissetdiyo acaba, işsizliği ile ilgili
isteklerini açık açık söyle bence, sevgiye şevkate ihtiyacın olduğunu, ne bileyim sen git sokul, pc yi koltuk önüne taşıyıp kucağına yat.
Sorunlarınızı rafa kaldırın doğuma kadar, malum huzura ihtiyacın olduğu bi dönem

Back
X