Hamileyim neler yemeliyim ?

Nedesemolmuyor1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.482
133
33
4 haftalık hamileyim. Neler yemeliyim

1 kase yogurt
2 bardak süt günlük
Ceviz fındık

Yemeye başladım. Başka neler yemeliyim içmeliyim bebeğin gelişimi ve beyin gelişimi için

Ben her sabah bol yeşillikli söğüş salata
Yumurta ve bolca peynirli kahvaltı yaptım.
Kefir tükettim
Sebze bol tükettim
Paketli ve işlenmiş gıdalardan uzak durun, balığı sebzeyi, proteini eksik etmeyin

Canım sana tek bi tavsiyem var daha cok yeni hamilesin yiyebiliyosan cok iyi ama olur ya ileride tiksinirsin yiyemezsin sakın kendini suçlama. Cevrende onu yemeden olmaz bunu yemeden olmaz diyenler çıkacaktır kulaklarını tıka kendini yetersiz hissettirmelerine izin verme. Gebelik biraz daha ilerleyince bulantılar tiksinmeler başlıyor bunları yemek zor oluyor ama merak etme sonra geçiyor hepsini fazla fazla tuketirsin. Suan da ne yiyosan fazlasını yemek için zorlama tadımlık ye o bebege yeter. Bu arada muz, kaşar, balık bunlarda bebek için çok önemli besinler. Folik asite ve d vitaminine baslamadiysan onlara basla bi an once. Sağlıkla kucağına al inşallah

4 haftalık hamileyim. Neler yemeliyim

1 kase yogurt
2 bardak süt günlük
Ceviz fındık

Yemeye başladım. Başka neler yemeliyim içmeliyim bebeğin gelişimi ve beyin gelişimi için
Benimde doktorum her şeyden porsiyonu az olacak şekilde yemelisin özellikle balık, yeşillik, ceviz, çekirdekli kuru üzüm, yumurta, köyden süt geliyor kendim yoğurt yapıyorum, kefir vs.

En önemlisi ise bu zamana kadar tüketmediğin bir şeyi sakın çevrendeki birisi iyi gelir ye dese bile yeme, bünye farklı çalışmaya başladığı için alerji durumu olabilir demişti.

Canım sana tek bi tavsiyem var daha cok yeni hamilesin yiyebiliyosan cok iyi ama olur ya ileride tiksinirsin yiyemezsin sakın kendini suçlama. Cevrende onu yemeden olmaz bunu yemeden olmaz diyenler çıkacaktır kulaklarını tıka kendini yetersiz hissettirmelerine izin verme. Gebelik biraz daha ilerleyince bulantılar tiksinmeler başlıyor bunları yemek zor oluyor ama merak etme sonra geçiyor hepsini fazla fazla tuketirsin. Suan da ne yiyosan fazlasını yemek için zorlama tadımlık ye o bebege yeter. Bu arada muz, kaşar, balık bunlarda bebek için çok önemli besinler. Folik asite ve d vitaminine baslamadiysan onlara basla bi an once. Sağlıkla kucağına al inşallah
Teşekkür ederim ☺️

Bende yememen gerekenleri yazayım ☺️Çok fazla maydonoz,
Medine hurması ve ananas tüketme rahim kaslarını uyarıyor önerilmezler.
Sakatat yasak.

Bağışıklığını güçlüyutacak besinleri önermişler. Mevsime uygun sebze meyve ve et yumurta tüket
herşeyden az ve öz tüket bnce alması gerekeni her şekilde alıyor bebiş

Back
X