Hamileyim,Safra kesemde taş varmış ve sonrasında kaşındıran döküntüler var ne yapmalıyım?

Kediliyimben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
82
18
3
Merhaba hanımlar, 32+4 haftalık hamileyim. Dün gece karnımın üstünden başlayan bir ağrı oldu. Derin nefes aldırmıyordu. Omurilik ve kaburga bölgesine yayılıyordu. Kadın doğum acil bizlik değil,bebek iyi dedi.Sadece karaciğer değerleri yüksek çıkmış. Her hafta kontrol edelim dedi.
Normal Acilde ise baktılar safra kesesinde taş ve çamur varmış. Ağrı kesici serum yaptılar hemen geçti ağrı. Sabahına genel cerraha yönlendirdiler. Genel cerrah, bu taşlar normal herkeste var. Vs deyip önemsiz dedi. Karaciğer değeri normal dedi. Sabahtan itibaren elimin içinde,üstünde kaşıntılar başladı. Uyuz gibi kaşınıyordu. Akşamüstüne doğru da bedenime yayıldı. Döküntüler var.Ne yapayım? Bu döküntüler beni mahvetti. Pzt kadar çare bulmalıyım. Safra kesesi böyle döküntü yapar mı?
Not: Küçük ildeyim sadece 1 tane devlet hastanesi var. Özelde 1 tane var ama hep devlete sevk ediyor düzgün görevli yok çünkü.

Eklentiler

• IMG_20250523_212311.webp
    IMG_20250523_212311.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 33
Gebelik kolestazı olabilir kadın doğum doktorunuza danışın mutlaka ben de yakalandım sezaryenle doğum yaptım sizin haftanız daha erken ciğer geliştirici vurabilirler alt ast değeri bakılmış mıydı?

Gebelik kolestazı olabilir kadın doğum doktorunuza danışın mutlaka ben de yakalandım sezaryenle doğum yaptım sizin haftanız daha erken ciğer geliştirici vurabilirler alt ast değeri bakılmış mıydı?

Eklentiler

• Screenshot_2025-05-23-21-39-54-645_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2025-05-23-21-39-54-645_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2025-05-23-21-38-29-197_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2025-05-23-21-38-29-197_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2025-05-23-21-38-11-421_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2025-05-23-21-38-11-421_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 29
gebelik kolestazinda en önemli marker ggt, seninde yüksek, gebelik kolestazi olabilir, karin agrin varsa acile basvurablirsin, yoksa pzt doktora gitmeyi ihmal etme

Merhaba hanımlar, 32+4 haftalık hamileyim. Dün gece karnımın üstünden başlayan bir ağrı oldu. Derin nefes aldırmıyordu. Omurilik ve kaburga bölgesine yayılıyordu. Kadın doğum acil bizlik değil,bebek iyi dedi.Sadece karaciğer değerleri yüksek çıkmış. Her hafta kontrol edelim dedi.
Normal Acilde ise baktılar safra kesesinde taş ve çamur varmış. Ağrı kesici serum yaptılar hemen geçti ağrı. Sabahına genel cerraha yönlendirdiler. Genel cerrah, bu taşlar normal herkeste var. Vs deyip önemsiz dedi. Karaciğer değeri normal dedi. Sabahtan itibaren elimin içinde,üstünde kaşıntılar başladı. Uyuz gibi kaşınıyordu. Akşamüstüne doğru da bedenime yayıldı. Döküntüler var.Ne yapayım? Bu döküntüler beni mahvetti. Pzt kadar çare bulmalıyım. Safra kesesi böyle döküntü yapar mı?
Not: Küçük ildeyim sadece 1 tane devlet hastanesi var. Özelde 1 tane var ama hep devlete sevk ediyor düzgün görevli yok çünkü.
Bende de safra kesesinde taş var. Önemli olan taşın boyutu ve taşın nerede olduğu? Kanala girmiş mi kanaldan geçecek boyutta mı diye. Şuan henüz tetiklemedi ama bende bekliyorum birşey olacak diye. İlave olarak, benimkisi sınırdaydı en son 8 ay önce kanala girerse sıkışacak ameliyat ettirecek boydaydı ancak hiç döküntüm olmadı. Şiddetli ağrılar ve kusmalar yapardı. Narkoz dozunda ağrı kesiciler aldığım dönemler oldu. Kaşıntı olması sıkıntı mutlaka kadın doğum doktorunuza bunu söyleyin önlem amaçlı ilaç verebilir. Bizde kaşıntı takip ediyoruz sürekli

Back
X