Benim hikayem cok uzun aslında acılarla dolu nerden baslamaliyim bilmiyorum icimi dokmek istedim size bu durumda olan varsa bilsin ki her zaman umut var umut sizsiniz hayat sınavlarla dolu ikinciye hamileyim sanırım doğduğunda oglumla 2.5 yaş araları olucak yas arasi cok olmasin diye dusundum hep buyuyunce birbirlerine destek olsunlar tek kalmasınlar ama cift cizgiyi gorunce korku kapladi icimi hikayenin başına gelirsek ben ogluma hamileligimi ogrendigimde guatr ilaci vs kullaniyordum korktugum icin gece nobetci bir doktora gittim safak hastanesi ve beta hcg 58 ken iste bu cocuk kimyasal dussunde kurtalilim bizi ugrastirmasin vs dedi aglamaktan helak olmustum sonra baska doktora gittim ertesi gun sakinelstirdi beni oyle birsey yok bilemeyiz 3 aylik olana kadar vsvs dedi aradan 1 ay gecti gecmedi is yerindeyim bir sanci cikamadim tuvaletten dusuruyorum sandim cocugumuharaket bile edemiyordum ambulansla sacma sapan bi hastaneyedaha gittim ilac veriyorlar gecmiyo agrim naparlarsa gecmediler suleymaniyedeydi sanirim taburcu ettiler beni cocuk iyi diye agrialr devam ediyor capaya gittim bayildim istifar ettim bakmadilar bile adam akilli sonnra medipol. Yattim 2 sonra taburcu derken yine bir agri devlet hadtane ozel hastane kartal arastirma derken 2 hafta helak oldum idrar enfeksiyonu bobregimde 7 tane tas ve 7 buyuklugundeymis en buyugu hic birsey yapamadilar hamileyim derken bi anda topladim bidaha agrisini cekmedim oglum 25 haftalik oldu ve kan geldi pembe cok az yinede doktorumu aradim gel dediler baktiakrki 3 cm acilma kese asagi dusmus 10 gun sonra dogum yaparsin diyio yatis verdiler herseye hazirlikli olun dediler bu arada bu olaydan 1 hafta oncemi bilmiyorum gecmis zaman ayrintili ultrasonra rahim agzim ozellikle sormustum iyi demislerdi neyse medipolde yattim dikisde atamadilar keseden sizinti su geliyormus enfeksiyon kaparsin dediler 10 gun dediler 20 gun yattim dedim evdede yatarim birsey yapmiyorlar ciktim geldim eve zeybeo kamile goruneyim dedim gittim bi intirn doktor vardi erkek cok iyi biriydi hemen yatiriyorum seni dedi yarmak istemiyorum dedim naparsan yap 1 saat dusun gel yatiyosun dedi yatirdi refakatci yok hic kimse yok yalnizsin yattim perinatoloji bolumune 1 ay 1.5 qy yattim cok zordu oglumla tek ben vardim ordada sanirim bi ara tuvalete gittim elime kese geldi dusmus bayagi perinatoloji bolumu cok iyiydi fakat bir gun oglumun haraketlerinin azaldigini hissettim ve hemsireye soyledim bakmadilar ogun kalede almadi o gun ki gorevli agrilari mvardi gece intorn bi kiz doktor geldi birseyin yok dedi serum takti gitti ertesi gun oldu ultrasonla baktialrki oglumun eli kafasi kordoni ucu ayni anda rahime sıkışmış dogum basliyo apartopar sezeryana alcaz dediler dogumhaneye indirdiler dogumhanede beyni cigerleri gelissin diye magnezyum verdielr oda q gun suruyor sanirim kimse yok telefin yasak 10 dk annemi esimi kaynanami gordum sadece sancilarim basladı saat karsimda 30 dk bir 30 sn rahimim kasiliyor soyluyorum nst cihazinda yok diyorlar nst cihaziniz bozuk baskasini baglayin desemde baglamadilar yanimda yatan hastalar bile benim icin uzuldu agladi kendi dertlerini birakip yukari yattigim kata cikan kiza eziyet ediyorlar diyip durmus ertesi gun oldu bir erkek doktor vizitte bi bakim dedi eliyle acilmaya bakarken geri itti artik sezeryana gerek yok cocuk icerde dedi ust kata alin dedim dogum sancim var inanmadilar ultrason cihazlari bile bozuktu acilmiyordu bakamiyorlardi dusunun yine inanmadilar hep aci cektim kollarimda delxek yer kalmadi 3 gun oldu yalvariyorum yine kale almadilar 3.cu gunun gecisi dogum durdurucu qtmislar 3 gun cuvala girdi 3 gunu qttilar sabah 6 gibi bi islaklik hissettim sıcacık dedim suyum geldi benim o ilk gunki intorn gorevliymis sansa geldi bakti yok birsey acilman ayni akintidir odedi gitti sabah 8 de yine vizt sirasi donuyorum ustumu kapatmisim battaniyelerle bi bayan doktor geldi sen cik mu isiyosun dedi evet dedim elini karnima koydu dediki bu kizin dogumu baslamisalttan bakti 9 cm açılma hemen doguma dedi bu arada oglum 32 haftanin sonunda dogdu doguma aldilar bagirma ikin onu yap bunu et biyerden ikinip bi yerden igne takiyorlar ne halt ettikleri belli degil onalrda korktu haliyle oglum dogar dogmaz agladi cok mutlu oldum geride dediler haftasi birsey dedilerkicagima vermeden kuveze koydular bana aciyan bir ebe ambulansa goturulurken uzaktan gosterdi sonra bayilmisim delta hastanesinde kuvezde kaldi oglum 45 gun kucucktu kansizligi cikti bagirsaklari gelismeisti sut verdiler sutun cocuga yaramadi galiba diye teste gonderdiler halbuki kansizliktan oglum kotulesmis sutumden degil ama o korkuyla sutum cekldi oglum mememi reddetti basta tam 9 ay 10 oldu memei aradi sütüm yoktu artik cok sukur 2 ay gecmeden dogumndan yasitlarini yakaladi gerilemesi vs hic birseyi yok suan cok korkuyorum ne yapicam diye aglamaktan helak oldum ayni durumu yasamaktan o dogumdaki surecten dogurma anindan sizlere anlatmak istedim sadece ve zeybeo kamile gudene kadar herkes beni sucladi zupladin ettin vs diye zeybep kamile gidince farkkettim ki herkesin bir derdi var cocugyla benim oglum saglamdi cok şükür ben yasadim sıkıntı o insallah unutucak hatirlamicak sizlere umut olmak icin anlattim ve ne yaocagimi bilemedigim icin suan hamile gözüküyorum