hamileyim:) testler hakkinda yardim

umanam

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
37
0
6
İstanbul
Merhaba kizlar 5 haftalik hamileyim persembe medipolden randevu aldim gidicem. Saglik ocaginda kan tahlilu yaptırdığmda bulasici hastaliklar testinide yapti kadin sağolsun doktor a gostermem icin.peki hamilelik boyunca toplam kac test yapılıyor hangilerini saglik ocagi yapiyor hangilerini hastane.ozele gidecegim ins.

Merhaba kizlar 5 haftalik hamileyim persembe medipolden randevu aldim gidicem. Saglik ocaginda kan tahlilu yaptırdığmda bulasici hastaliklar testinide yapti kadin sağolsun doktor a gostermem icin.peki hamilelik boyunca toplam kac test yapılıyor hangilerini saglik ocagi yapiyor hangilerini hastane.ozele gidecegim ins.

bendee aynen senin gibi bunlarii bilmiyorum.. hamile degilim ama ben de merak etdim))
Canim INSALLAH bebisini saglikla kucagina ailirsin

Öncelikle tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin.
Testler için acele etmene gerek yok doktorun zaten her gittiğin kontrolde gerekli olan testleri söylüyo.
Şimdi kalp atışını görene kadar test istemez.Kalp atışını gördükten sonra kan tahlili isticek işte guatr,rubella,sarılık,kan sayımı falan gibi şeylere bakılması için.Rubella hariç hepsini aile hekimlikleri yapıyo.11-14 haftalar arasındada yine doktorun söylüyo ne zaman olacağını ikili test isticek.Sonrasını bende bilmiyorum :)doktora gittikçe öğrenicez.

bende 12 hafatalık hamileyim bende gebelik testimi sağlık ocağında yaptırdım sonuçu almaya gidince pozitif olduğu için dosya açtılar bana ve kart verdiler 15 Ağostosta çağırdı bidaha aşı için bide şeker yüklemesi yaptır dışarda dedi sonucu getir dedi onun haricinde başka bişi yapmadılar bende özele gidiyorum cnm benim bildiğim 2li,3lü,4lü testler ve şeker yükleme testi yapılıyo ama illa özelde yaptırcan diyede bişi yok ssk dada yaptırabilirsin ben özele gidiyorum hemde haftaya ssk ya gidecem inş bu testler için ücrretsiz yaptırmak için sonuçları sonra kenndi doktoruma göstericem..

Back
X