canım öncelikle tebrik ederim sağ salim kavuşursun inşallah bebeğine
böyle düşüncelerle hem kendini hemde bebeğini yorarsın
sana tavsiyem bişilerle oyalan mesela bebeğine yelek ör yürüyüşe çık alışveriş yap
insan hamilelikte hassas oluyor tabi daha duygusal ve endişeli oluyor
ama rahat olman çok önemli kendini boşuboşuna sıkıntıya sokma
engüzeli bebeğine bir oda hazırla kıyafetlerini eşyalarını şimdiden almaya başla
çünki ilerleyen aylarda dışarı çıkman zorlaşacak
kafanı başka şeylerle meşgul et
ben hamileyken gazete okumadım haberlere ve beni etkileyecek dizilere bakmadım
eğer bu durumla başedemiyorsan terapi almanı tavsiye ederim seni çok rahatlatıcaktır
çünki doğum sonrası bu endişelerin bebeğine yönelik olabilir ve heran ona bişi olacağı
korkusu seni sarabilir
canım bende senin gibiyim malesefBu durumdan çok rahatsızım ama yapacak birşey bulamıyorum bende yoğun olarak hamileyken başladı saçma sapan bir sürü düşünce bebeğim olduktan sonra iyice tavan yaptı. Evde bana birşey olur bebeğim tek kalırsa diye balkonu açık bıraktım ki balkondan girip bebeğimi kurtarırlar diye.Vasiyet yazdım bebeğime kim bakmalı , Dışarı çıktığımda ya bebeğimi kaçırırlarsa, kimseye misafirliğe bile gitmedim yok öperler hastalık geçer diye bunun gibi bir sürü örnek.. Daha sonra psikiyatriye gittim bebeğim 10 aylık falandı sanırım o bana 2 tane ilaç verdi ama emzirdiğim için kullanamadım görümcem psikolog onunla konuşmak rahatlattı beni. Sana da söylim belki faydası olur aklına böyle olumsuz düşünceler geldiğinde bunun kanıtı ne diye kendine sormalıymışsın kendi kendine çözebiliyorsun inan. Arada kötü olaylar izlediğimde yine saçma düşünceler sarıyor beni ama kontrol etmeye çalışıyorum. Eğer imkanın varsa bence hemen bir psikologla görüş doğru düşünme yöntemini öğrenmek için bebeğin olduğunda benim gibi olmanı istemem.. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.
hamilelik sürecinden ve sonrasından çok korkmaya başladım.2 yıllık evliyim ve 2 aya kadar da bebek planlıyoruz.bazıları hamilelik iyi gelcek daha iyi hissedeceksin diyor.ama böle şeyleri okuyunca da bende de böyle olursa diye çok korkuyorum.
Geçmiş olsun.
Sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inş.
Aramamak için çaba harcıyor musunuz gerçekten?
Eğer herşeye rağmen dur diyemiyorsanız kendinize,
bir yardım almanız faydalı olabilir, alıyor muydunuz bilmiyorum ama.
İnsan kendi kendine başa çıkamıyorsa birşeylerle, mutlaka yardım almalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?