Hamileyim ve boşanmak istiyorum

Merhaba arkadaşlar 10 aydır evliyim ve 5 aylık hamileyim . Hamilelik sürecinde eşimden çok soğudum herkes hormonlar diyor ama maalesef asla tahammül edemiyorum . Oda zaten hamileyim diye üstüme titremiyor . Ailem başka şehirde ben başka şehirdeyim bayramda onlara gittiğimizde ordan dönmek istemedim evime geldiğimde kendımı çok yalnız hissediyorum . Napıcam bilmiyorum . Eşimin ailesinide hıc sevmiyorum annesi beni 5 aydır bir kere bile görmeye gelmedi kötü bi hamilelik geçirdim mide bulantısı kusma falan yeni yeni azaldı hıc demedi ki yemek yapıyım varmı bişeye ihtiyacın diye . Kendimi değerli görmüyorum. Bu yüzdende boşanmak istiyorum sadece yapabilirmiyim güçlü olurmuyum diye çok düşünüyorum . Akıl verirmisiniz
Gerçekten hormonlar insanı bambaşka biri yapabiliyor, pişman olmamak için en azından doğum sonrası 6 ayı geçir derim ben. Doğum da yaptım daha önce şimdi yine hamileyim bence beklemen salim kafayla karar vermen gerekli.

hamilelikten önce esinize hisleriniz nasılsı?

yani bana çok ciddi bir sorun gibi gelmedi. tabii ki değer görmeli ve değerli hissetmelisiniz özellikle hamilelikte. ama hamilesiniz diye de siz bağırdığınızda esinizin alttan almasını istemeniz tamamen hormonlara bağlı 😂

bence sakinleşin. hele bi bebeğinizi kucağınıza alın sağlıkla. esiniz bebek olduktan sonra sizi eksik hissettirir, desteksiz bırakırsa o zaman düsünürsünüz bunları.

ben de hamileyken sürekli cocugumu yalnız büyütmeyi düsünüyordum. ben rahat uyuyamazken esimin 10-15 saat deliksiz uyuyabilmesine sinir olur bilenirdim 😂 ama bebek doğduktan sonra iyi ki bu adamla evlenmisim dedim. beni de bazı düsüncesiz laflarıyla kırdı gebelikte. hala daha hiçbirini unutmadım. ama bebekten sonra o kadar cok destek oldu, saçma sapan triplerimi bile anlayıp rahatlattı ki yeniden aşık oldum resmen. o yüzden demem o ki biraz zaman verin. henüz çok yeni evliliğiniz de gebelik durumu da.. çoğu evlilik ilk 2 yıl düse kalka gidiyor zaten. bu duruma alışmak, birbirini tanımak için zaman vermek, sabırlı olmak gerekiyor.
Geçenlerde bi konu yüzünden tartıştık ve bana el kaldırdı desem

Yani ben emin olamadım açıkçası geçerli bir sebep mi diye. Tamam evli kalmak zorunda değilsiniz okey de 5 ay önce çocuk yapmaya karar verip de 5 ay sonra eşimden soğudum deyip boşanmak istemek 🥴 bilemedim
Bence hormonlardan
Çocuk planlı olmamış.Aniden oldu diyor yorumların birinde

Hamilelik yaşamadığım için bişey diyemem.Arkadaşların çoğu hormonlardan demiş öyledir belki de.Ama anladığım kadarıyla senin sevgin bitmiş bu da boşanmak için yeterli bir sebep.Sen şimdi kendine ve bebeğine odaklan.Bebişini sağlıkla al kucağına ondan sonra oturup bir karar verirsin 🌸

Hamilelik yaşamadığım için bişey diyemem.Arkadaşların çoğu hormonlardan demiş öyledir belki de.Ama anladığım kadarıyla senin sevgin bitmiş bu da boşanmak için yeterli bir sebep.Sen şimdi kendine ve bebeğine odaklan.Bebişini sağlıkla al kucağına ondan sonra oturup bir karar verirsin 🌸
Ki zaten kadına el kaldıran bir adamdan boşanmayı düşünmek gayet normal

Ben de hamileyim ve gece uyuyamıyorum. Sağdan sola dönemiyorum. Kaburgalarım batıyor. Gece yanımda uyuyan kocamı görünce bile sinir oluyorum. Ama sabah ona hadi bu gece de kurtuldun diyorum, birlikte gülüyoruz.
Kayınvalidelerin gelmesi bir dert gelmemesi bir dert nedense. Artık bu insanlarda nasıl davranacağını bilemez oldu herhalde. Evlenme sorumluluğunu almış insanlar ailelerden birsey beklememeli. Sormadı, yemek yapmadı gibi şeyler bana saçma geliyor. Beklentiniz sadece eşinizden olmalı ve o yapmıyorsa sorun olmalı.
Eşimin olgunlaşmasını bekliyorum yazmışsınız ama sizde yeterince olgun değilsiniz. Asıl problemi gözden kaçırmışsınız. Eşim çalışmama izin vermiyor ne demek? Yani bu evlenmeden önce konuşulacak bir konu bile değil bence. Çünkü yalnızca eşim değil etrafımda beni tanıyan herkes hayattaki duruşumu bilir. Evlilik, eşlerin birbirinin ayağına pranga takması değildir. Kadınların, kocam çalışmama izin vermiyor diyip sessizce otururken, prensesçilik oynayamadı diye mızıldanmasını anlayamıyorum.

Erken yorum yapmışım. Bir de el kaldırdı yani. Burada her olaya boşan yazılıyor diye eleştiri alınıyor ama bazı sınırlar var ki asla aşılmamalı, bazı hatalar hiç yapılmamalı, bazı davranışlar ve sözler hiç affedilmemeli. Kimsede araya girip düzeltmeye çalışmamalı. Ben insanların bosanmak için başkalarını ikna edecek makul sebepler sunmak zorunda olmadığını düşünüyorum. Sevgim biter ayrılırım, gözünün üstünde kaşın var der ayrılırım. Birde bir an bile düşünmeden, acaba demeden soluğu adliyede almayı gerektiren sebepler var ki, kadınların ama kocamı seviyorum diye susup oturmasına, biz aslında çok iyiyiz kayınvalidem, görümcem yüzünden sorun yaşıyoruz demesine, o kadın benim kocamı kandırdı aklına girdi diye bahaneler bulmasına büyük öfke duyuyorum. Ayyy çok şey yazarım da gerçekten sinirlendim. Kötü şeyler söyleyebilirim. Bir kadın olarak, kadınların bu kadar ezik olmasına tahammül edemiyorum. Omuzları düşük bir kadın görünce tutup dik durdu diye silkelemek istiyorum.Konudan bağımsız okuyan bütün hemcinslerime söylüyorum. Ne olur ya ne olur, kendinize saygınız olsun. Kimsenin size saygısızlık etmesine, hayatınız ile ilgili kararlarınıza karışmasına izin vermeyin.

Hormonların etkısımı degıl mi bilinmez el de kaldırma var cunku ve psikolojik şiddette var parasız kalmıssın hayatın da degıtmiş il de değismiş.ben hamileyken eşim bana batmamıştı.ama eşinden rahatsız olan arkadaşım vardı.bende agrım olunca uyuyamayınca eşimi de uyandırıyordum.uyutmuyordum onu:))))sebepsiz aglamalar :) zaten normalde bu donem dengesiz oluyoruz eş kişiside üstüne böyle davranınca ekleniyor.önce dogur sağlıkla kucağına al evladını sonra baktın aynı hisler var yol ver .ama bu gebe halinle boşanmaya kalkışma. Dogru karar mı degılmı o daha tam netlesmemıs ve tek basına doguma gelen cok anneye şahit oldum inan bir kanadı kırık yaşatma bunu kendıne.hani kendıne evladına sans ver doğumdan sonra boşan bosanacaksan.

Eski evimi kendimi yaşantımı özlüyorum başka bi şehire gelin geldim ve burda bunalıyorum eşimde fazla rahat . Ee hamileyim bu sürecide pek iyi geçirdim sayılmaz yeri geldi kavga etti yeri geldi ben bagırınca oda bana bagırdı bendede birikti biraz
Hormonlardan falan değil siz prenseslik sendromuna yakalanmışsınız. Allah etrafınızdakilere sabır ihsan eylesin.

Bir an önce boşanın kopamadığınız ailenize dönün bakalım kaç gün size dayanacaklar.

Back
X