hamileyim ve çok hastayim,öneriler;(

aydogdu06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
3.204
4.167
83
Merhaba kizlar, yillardir grip olmayan ben iki gundur gribim.malum raporda vermiyorlar ancak bugun ve yarina yillik izin aldim.sanirim 4.haftam bitmek uzere ve keseyi gorduk. Simdi sorunum şu midem bulanmaya başim donmeye basladi.bunun yaninda sanki birisi narkozsuz disimi cekiyor.o kadar aciyo dislerim.agzimda yara dolu.griptede hic ama hic durmayan bir burun degisen ses,sisen bogaz var.yuzumun sol tarafi şismis sebebini bilmiyorum.
canim bisey istemiyor.sirf midemi bastirsin diye muz falan yiyorum. Iki dr a gittim ilac önerilmiyor. Ihlamur limon icmekten gina geldi. Bu halde gitsem serum verirler mi? Yada neler yapmam lazim.cidden hayatimda bu kadar aci cektigim olmadi desem yeri.birde tecrubesizim...
Simdiden tesekkurler

Canım hamileleikte asla ilaç vermiyorlar. Senin gibi bende çekmiştim.
Mide bulantın için katı şeyler tüket. Mesela ben ekmek yiyordum uyanır uyanmaz yada tuzlu kraker falan. Ama bir sure sonra kusmadan rahat edemiyordum. Mutlaka kusuyordum.5 bucuk aydan sonra azaldı kusmalarim. Bunyeden bunyeye degisiyormus ama.
Kendine dikkat et bol bol meyve suyu iç meyve ye.
Doktora grip ve bogaz agrisi icin gittin mi?
Bu arada hani suya katilan soguk alginligi ilaçlari var ya limonlu gibi. Onlardan icebilirsin ama cok değil az az. Oda ilaç sonucta. Ama biraz olsun rahatlatır.
Odanı nemlendir. Sıcak su doldur biir legene kafana bisey gecir ve buharında bekle.
Rabbim sifa versin. Gecmis olsun.
Hayırlı dogumlar :)
Saglicakla kucagina alirsin insallah bebisini

Gecmis olsun canim dinlen bol su ic ve stesten uzak dur bunlar ilactan daha etkili olacaktir hemdr yan etkisiz...hem mevsimsel hemde hamilelik seni bitkin dusurmus olabilir y en yakin zamanda doktora git

Nane limon. Ballı limon suyu. Ihlamur. Ve doğal boğaz pastili.

Asla başka bi şey kullanma, vikis bile sürme burnuna vs. Bol bol su iç.

Kök zencefil çayı yapın hem bulantıyı alır hem de antibiyotik etki yapar. Bol bol da meyve suyu badem falan . Dipçik gibi olursunuz.

Canım geçmiş olsun.
Bende rahatsızım biraz 1 haftadır iştahım sıfır kırılıyor her yanım.

Bir doktor arkadaşım grip şu ara çok kötü salgın var 20 gün öncesi geçmez geçsede tekrarlar dedi. O yüzden bir iyileşip bir kötüyüm.

Daha gebeliğin başındasın bir de her şeyi öneremiyoruz,bitki çayı hap vs asla almıyorum ben.

Yapabileceğin şey tuzlu şeyleri aperatif olarak tüketmek.
Nane,limon içmek bulantın içinde iyi gelebilir bi nebze.
Bol bol akşamları bari dinlen.
Hastayım diye yememezlik etme,geçmiş olsun ama hamile olunca çok seçenek yok.

Bizim evi görsen herkes grip 2 haftayı buldu bana da bulaştırdılar

Bal zencefil de yarayabilir ama zencefil çok fazla kullanımı gebelikte zarar.
Doktorum bana nane limon harici birşey tüketme,dikkatli olalım demişti.

Kizlar cok tesekkur ediyorum. Fikirlerden yararlanacagim. Sabah sabah esim muz getirdi yedim onu aldi bulantimi dislerim geceye oranla iyi. Basim agriyor ondada parol ilaci alabilirim. Iki dr da tek iznin parol a oldugunu soyledi.belki bir tane icerim.
Bu arada tek icemedigim meyvesuyu paketli gida tuketmiyorum.sekerli geliyor zaten.
Bizim essek sipasi simdiden beni ne hallere soktu

Parol al hamileler kullanabiliyo.

geçmiş olsun...bitkisel bile olsa çok fazla çay falan tüketme bence..sürekli dinlen meyve sebze ye...hatta biraz acı ye..tarhana çorbası iç bol bol..bal ceviz ye...

Sen tekrar bi doktora git ,en azindan gargara vitamin gibi takviyeler verir,
Hamilelikte bagisiklik dusuyor ondan bu sorunlar iyice ortaya cikiyor

Cok gecmis olsun canim. Ust uste binmis tum agri sizi. Bende gribim 3 gundur. Bi onceki grip oldugumda televizyondan duymustum sogan kuru yapmistim. Cok iyi gelmistim. Ah kafam bu sefer akil edemedim cok gec basladim sogan kurune. Smdilik 1 gun kullandim. Az az toparlaniyorum.
Hamile oldugun hic hemen deneme bi once birine danis.

Sogan kuru:
2 bardak suyu tencere koy kaynayana kadar bekle. Buyuk bi kuru sogani 4e bol ve kaynayan suyun icine koy. Tam 5 dk, dk tut, devam etsin su kaynamaya. Snra cikar ve ilit. Sabah aksam 1 cay bardagi suyunu suzup ic. Tek sogan biraz cekilmez oluyor helede soguk bi hal aldiysa. Bende ihlamur limon kaynatiyorm. Soganida yanina ekliyorum daha iyi bi tat aliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…