• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve işveren izin konusunda problem cıkarıyor

Frzee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
3.296
2.830
133
İyi geceler herkese hamileyim ve işveren izin konusunda problem çıkarıyor , 1.5 yıldr burada calışıyorum , stres altında ve mutsuz calışmk istemiyrm ama haklarımıda almk istiyorum , mutsuzum çalışmk istemiyrm beni çıkarın desem kabul etmz istifa et ozmn der, tek taraflı fesih ettiğimde acaba haklarımı alabilirmiyim , hamile çalışan olarak haklarım nelerdir, bu konuda bilgisi ve fikri olan yardımcı olursa cok sevinirim

İstifa edersen tazminat, işsizlik maaşı gibi ödemeleri alamazsın. Hamilelik bunlar için gerekçe olmuyor. Doğum iznini kullanıp işi bırakırsan en azından raporlu olduğun sürede maaşını alırsın. Doğğumm sonrası ücretsiz izin kullandığında sigortan da ödeniyor.

Hiç bir şey alamazsın ki, kendin istifa ediyorsun. Ama az sık dişini doğum iznin vs. olacak vermemem gibi bir lüksü yok. işte o zaman verecek, vermeyecekse de mahkeme verir çatır çatır alırsın...

ne kadar kaldı yasal doğum izni sürenize yani 32. haftaya
ben dayanın derim.. tüm haklarınızı alırsınız

İyi geceler herkese hamileyim ve işveren izin konusunda problem çıkarıyor , 1.5 yıldr burada calışıyorum , stres altında ve mutsuz calışmk istemiyrm ama haklarımıda almk istiyorum , mutsuzum çalışmk istemiyrm beni çıkarın desem kabul etmz istifa et ozmn der, tek taraflı fesih ettiğimde acaba haklarımı alabilirmiyim , hamile çalışan olarak haklarım nelerdir, bu konuda bilgisi ve fikri olan yardımcı olursa cok sevinirim
Hicbir hakkınız yok.

İstifa eden kıdem tazminatını alamaz.

Ancak işverenin size hastane kontrolleri icin izin vermediğini kanıtlayarak istifa ederseniz tazminatınızı alamabilirsiniz.

18.haftamdayım patron direkt muhattabım,ne yaparsam beni işten çıkarmasını saglayabilirim,doktor izinlerimide tüm gün kullanamıyorum kullandıgım zmn ,günde 9 saat çalışıyorum.psikolojik baskı yapıyor bana çok.

Büyük ihtimalle kıdem ödememk için sizin istifa etmenizi bekliyor hatta bunun için zorluyor kanıtlayabilirseniz ihbar kıdem ve işsizlik maaşı alırsınız. Ama sabredin bence doğum raporu aldığınızda biraz rahatlarsınız

Sakın istifa etmeyin, hiç bir hakkınızı alamazsınız. 5 ay yasal izniniz var, sizi çıkartırsa bu tazminat sebebi. Bunu biliyor ve size psikolojik baskı yapıyor. Az kalmış sabredin.

Ne yap et attır kendini. Mahkemeye ile iade davası açarsın. Beni hamile olduğum için iştan attı der bütün haklarını alırsın. Bunu bildiği istifaya zorluyor seni.

Hamile çalışanlar günde 7,5 saatten fazla çalışamaz, 9 saat demişsiniz molalar dahil midir?
Gebe işçilere gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.
İstifa edersen hiç bir hakkı olmaz, benim anladığım kadarıyla hamile iken çalışmak istemiyor gibisiniz, 14 hafta daha dişinizi sıkınız. 32.haftadan sonraki 18 hafta devletten paranızı alacaksınız.
Doğumdan sonraki 6 ayda da ücretsiz izin alıp daha sonrada işinize dönme imkanınız var.

mola ve öglen yemeği kavramlarımız yok bizim masa başı çalışıyrm çokta yorucu bir işim yok fakat patronum cok zor bir adam onun verdiği stres yeter,sabah 9 akşam 6 çalışıyorum , kendimi iiyi hissetmiyorum agrılarım oluyor bazen 1 saat erken çıkmak için izin istiyorum ona bile söyleniyor,istifa etmek hiç istemiyrm zaten neden haklarım boşa gitsin.

Hamile halinle 9 saat calismak da nedemek. Bu cok cok fazla nasil dayanilir.... yasal olarak du bu dogru degildir. Daha fazla calistigini kanitliyamazmisin. Yada doktordan rapor al ama buda bir cözüm degilki

Hamile çalışan olarak haklarım var bu hakları kullanmak istyrm diyeceğim, günlük 9 saat beni yoruyor 7,5 saat calışmayı talep edecegim, periyodik kontrolllerim için ücretli izin hakkım var diyeceğim, bu zmna kdr hak hukuk gütmeden calıştım o kdr sahiplendm burayı , bunlarda işine gelmeyecek tabi ancak bu şekilde caydırıcı olup işten cıkarttırablrm kendimi , ters bi adam bunları söylerken ki tepkisini tahmin edemiyrm :(

Back
X