hamileyim ve kizamikcik varmis cok kotuymus bu durum

pembevemaviler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2009
1.644
6
156
merabalar ,ben 9 haftalik hamileyim ve gecen hafta doktora gittik doktor birsuru test istedi dun kan verdim bunlardan biride kizamikcik testiydi ve test sonucu bugun elimize gecti ve henuz doktora gitmemistir,bu sonuclara gore ben kizamikcik gecirmisim hamileyken ve internetten arastirdigimiza gore bu rahatsizlikta gebeligin sonlamasi gerekiyor ,cocuka korluk beyin kalp gelisimi bozukluklari olusturuyormus dogrudan,peki ben buna nasil dayanacagim oysaki oglum ne cok istemisti bu bebegi ,cok istiyorduk alismistim balanmistim nasil olur boyle birsey anlamiyorum,lutfen yardim edin var mi benim gibi olupta normal bebek doguran ,yada yanlis sonuc cikan napicam ben simdi

canım panik yapma lütfen önce doktora hatta birkaç farklı doktora göster test sonuçlarını. bu konuda bilgim olmadığı için faydalı olamıyorum çok üzgünüm ama lütfen sonuçları farklı birkaç doktora göster... inşallah tehlikeli bi durum olmaz, iyi haberlerini bekliyorum

cnm öncelikle sakin ol karamsarlığa kapılma henüz dr.un sonuçlarını görmemiş.Bu testler bu hastalıklara bağışıklığımız varmı birde şu an hastalık geçiriyormuyuz diye bakılıyor.Yazdığından tam anlamadım sen şu an kızamıkcık mı geçiriyormuşsun bağışıklık için baktıkları testte daha önce geçirmişsen sonuç pozitif çıkıyor onunla karıştırmış olabilirmisin yani rubella ıgg nin pozitif ıgm nin negatif olması gerekli

Durum soyle olmasin. Gebelik tespit edildiginde dr bazi tahliller ister. TORCH testi mesela. İste kizamikcik da bunlarin icinde. İlk gebelikte bu test yapildi mi? Ben ilk cocuguma hamileyken bu testi yaptirdim ve kizamikcik pozitifti. Yani daha once bu hastalgi gecirdigimi ve asilandigimi gosteriyor. Vücudum bagisiklik kazanmis oldugu icin ikinci gebelikte bu teste gerek görmedi doktorum. Asil negatif olmasi iyi degil. Su yaziyi bir oku rahatlarsin biraz.

Rubella (halk arasında bilinen adıyla alman kızamığı, veya kızamıkçık) gebeliğin ilk 3 ayında geçirildiği zaman, başta kalp anomalileri olmak üzere, göz ve şiddetli beyin anomalileri bırakır. Bizim toplumumuzda genelde insanlar gebe kalmadan önceki yaşlarda mikrobu bir şekilde alarak, Rubella hastalığını geçirirler. Yani kaba bir tabirle genel olarak hastalarımızın.kk. %95'i Rubella immünglobulin G pozitiftir, doğal olarak aşılıdır ve bir daha hayatı boyunca rubella ile karşılaşmayacaktır. Bu durumda ikinci gebeliğinde artık rubellaya bakmayız. Asıl korkulan durum hastanın daha önce bu hastalıkla hiç karşılaşmamış, temiz hasta olmasıdır. Bu kişi herhangi bir mikropla karşılaştığında hastalığı kapmaya yatkındır. Eğer bu kişi çevreden bir şekilde rubella kaparsa, o zaman bebek için düşük ve diğer anomaliler açısından şiddetli bir risk başgösterir.Bizde henüz hastalara bu anlamda bilinçli bir yaklaşım çok yaygınlaşmadı ama, örneğin Avrupa'da gebelik istemeden önce rubella mutlaka kontrol ediliyor. Ve immünglobulin G ve M negatifse hasta aşılanıyor. G pozitifleştikten sonra (ki bu ortalama 3 aydır) gebe kalmasına izin veriliyor.

cevap yazan arkadaslar cok saolun internetten arastirip galiba fazla evham yaptik,bagisiklik icinde bakilmis ve kizamikcik degil toxoplazma negatifmis yani vucutta bu mikroba karsi kediden kopekten gelen bu mikroba karsi koruyan antikor yokmus ,her uc haftada ir test yaptiricam bebegim benimle insallah ve kimsenin basina gelmesin..

cnm benimde toxoplazmaya bağışıklığım yoktu sadece biraz dikkat etmen gerekiyor.yediğin etlerin çok iyi pişmiş olması ve sebzeleri çok iyi yıkaman gerekiyor.Ben hamileliğim boyunca dışarıda salata tarzı şeyler yememiştim.Allahın izniyle bişey olmaz

evet canim tamda anlatigin gibiymis bosuna korkmus evham yapmisim,doktorum rahatlatti bu konuda,tesekkur ederim.

Merhaba, Kardeşim de geçen sene hamileydi yapılan kan testinde doktoru kızamıkçık virüsü olduğunu söylemişti. Hatta emin olabilmek için 3 kez üst üste tekrarladı testi. Bizde senin gibi çok korkmuştuk ve paniklemiştik. Testler devlet hastanesi laboratuvarında yapılmıştı. Doktor hanım emin olabilmek için son kez özel bir laboratuvarda yaptırmamızı istediğinde sonuç değişmemişti aynıydı. Allah'a havale etmiştik artık. Şuan yavrumuz 14 aylık gayet sağlam çok sağlıklı dünya tatlısı bi velet :) Hiç endişelenme yiyecek ekmeği varsa bu dünyada nasibi varsa muhakkak gelecektir. Rabbim onların acılarını göstermesin bize AMİN..

Ve şuan tekrar hamile 2 ay sonra Allah'ın izniyle birde oğlu olacak.. Hiç sıkma canını sen. Güzel güzel hamişliğinin keyfini çıkar :)

Canım öncelikle geçmiş olsun eminim atlatıcaksın içini rahat tutt
benim görümcem yaşadı aynı şeyi bikaç doktor bu çocuk hasta doğar olmaz aldır falan dedi ama o inat etti
başka başka doktorlara gitti
maşallah turp gibide doğurdu oğlunu hiçbişeyi yok her doktora inanılmıyo canım iyi araştır
İnş sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..

Aynı durumu şuan geçiriyorum naptınız aldirdinizmi lütfen yardımcı olun doktor aldirmami söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…