Hamileyim ve kum döküyorum acil yardımmmmmmm:(

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Arkadaşlar merhaba, ben takribi 1 aydır kum döküyorum. önceleri hiç ağrım yoktu, son zamanlarda kasıklarımda ve böbreğimde ağrı baş gösterdi. böreklerimde sorun yok ve bebeğimde de. doktorum bol bol su iç geçer diyor ama 1 aydır günde 2 lt su içmeme rağmen geçmedi. son olarak üroloji doktoruna görün dedi. offfffffffff ne yapacağımı şaşırdım. 30 haftalık gebeyim. bu kum olayının sancılarımı tetiklemesinden çok korkuyorum.

3,4 lökosit
5-6 epitel hücre
ve kum çıktı idrar tahlilimden

merhaba,öncelikle geç olsun.bende her iki hamileliğimde hem kum döktüm hemde idrar yollarından çok sorun yaşadım.bu hamilelikte olağan bi durum aslında,büyüyen karnımızın baskısıyla en çok etkilenen organlarımızdan biri böbreklerimiz çünkü ve durum erken doğumu tetikliyor,keza ben 35 hafta ancak tutabildim oğlumu.o yüzden bilhassa ehemmiyet isteyen bir konu.bana doktorum monural isimli tek kullanımlık suda eriyen antibiyotik ile piyoleseptil isimli idrar yolu temizleyici kapsullerden vermişti.tam anlamıyla sorun giderilmiyor çünkü tekrarlamaya çok yatkın bir sıkıntı bu kum,idrar yolu enfeksiyonları vs. fakat ilaçlar oldukça rahatlatıyor.eminim doktorunuzda yazacaktır,su içmek birincil çözüm olsada ne yazıkki tek başına etkili olmayabiliyor.acil şifalar dilerim Allahtan,sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah

nihaal, hanım çok teşekkür ederim cevabınız için. 2 gün önce NST ye girdim sancı çıkmadı çok şükür. yalnız bu ilerde çıkmayacağı anlamına gelmiyormuş. doktorum 30. haftadan sonra bavulunu vs.. hazırla dedi. çok korkuyorum. aynı durumdaymışsınız ve 35. haftada doğum yapmışsınız. yani aynısı benim için de geçerli olabilir. bana doktorum ürolojiye görün dedi. acaba faydası olur mu??

benim erken doğum sebebim tek başına idrar yolları kaynaklıydı demek yanlış olur,zira şekerde var bende.yani bişey vesile oluyor.kuma yapılacak aman aman bişey yok.suyu yeterince tüketmeyi ihmal etmeyin,enfeksiyon olmasın yeter.ben ürolojiye sevkedilmedim,doktorum bizzat kendisi yazdı ilaçlarımı.hatta kendi ultrasonunda baktı böbreklerime.temkinli olmakta fayda var ancak kendinizi boş yere panikletmeyin.böbrekleriyle ilgili bizden çok daha kötü sorunlar yaşayıp, iki kere vaktinde doğum yapan arkadaşımda var.yani erken doğum yapacaksınız diye bişey yok.doktorlar sorunların üzerinde durmamız için göz korkutabiliyolar haklı olarak.çünkü korkmazsak önlemde almıyabiliyoruz.içinizi ferah tutun,hangi doktora gitmeniz tavsiye edildi ise gidin lütfen.kısacası ihmal etmeyin bu sıkıntıyı,ayrıca hazırlığınızı yapmanızda bi sakınca yok fakat gereksiz paniğede sebeb olmayın.tekrar geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…