HAMİLEYİM VE LENF BEZLERİM ŞİŞ

Serenitysss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Kızlar merhabalar biraz uzun olacak şimdiden helal edin hakkınızı. 20 gün önce kan doktoruna gittim elimi çeneme atınca şişlik geldi diye ve doktor bana ultrason istedi. Ultrason sonucunda ise bu çıktı.
Sol level 2 de 26x8 mm boyutlarında hilusu seçilen korteksi kalınlaşmış (4.3 mm) birkaç adet lenf nodu/ LAP
izlenmiştir.
Her iki servikal zincirde kısa aksı 1 cm'yi geçmeyen reaktif görünümlü lenf nodları izlenmiştir.
Sonucu gösterdim doktora geri ama doktor yerine asistan vardı bana antibiyotik verdi 1 hafta kullan 1 hafta beke 2. Hafta gel eğer geçmezse iğneli biyopsi dedi ve çok tedirgin oldum. İlacı kullandım 2 haftayı geçti ama daha gitmedim doktora ve hamile olduğumu öğrendim. Şu an 5 haftalık hamileyim. Çarşamba günü boyun için kontrole tekrar gidicem ama çok tedirginim. Acaba daha önce başına böyle bir şey gelen var mı hamile olduğum içinde korkuyorum ve iğneli biyopsi demesi beni çok tedirgin etti.
Sizce önemli bir şey mi neden direkt iğneli biyopsi dedi

Son düzenleme:
Ne şikayet ile gittin canim ? Öncesinde bı enfeksiyon geçirdin mi ? Boğaz ,diş veya başka bişey.Reaktif çıkmış enfeksiyon kaynaklı birkaç adet lenf nodu gozukmus.Burda önemli olan nokta korteksi kalınlaşmış olması bunun için tekrar çağırmıştır.Ben korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum.

Yorumun için teşekkür ederim canım. Elimi çeneme attığımda oynayan bir şey geldi elime onun için gittim. Dıştan belli olmuyor zaten. Ama direkt iğneli biyopsi beni korkuttu çarşamba günü tekrar gideceğim umarım geçmiştir. Enfeksiyon geçirmedim ama son 2 ay içinde sol tarafta ki yirmilik dişim ağrımıştı çıkmaya çalışıyor o kadar zaten ağrı da uzun sürmemişti.

Korkma temiz çıkar inşallah.Korteksi kalınlaşmış olmasından dolayı takip edilir.Bu lenf nodlari ile sorun yaşayan çok insan oluyor.Ama soylede bişey var reaktifte olsa antibiyotik sonrası çoğu geçmiyor maalesef.Benim kızımın 4 yaşındayken çıkmıştı enfeksiyon sonrası şuan kızım 10 yaşında bu yaşına kadarda çok antibiyotik kullandı ama geçmedi mesela.

Kendinizi üzmeyin büyük ihmal dişlerden dolayı olmuştur. Oynayan, kayadan korkmayın derler antibiyotik iseniz de hemen erimiyor benim 3 yaşındaki oğlumun seneler sonra geçmişti.

Bağışıklığınızı güçlü tutun C vitamini ağırlıklı beslenin. Kırmızı Mor meyve sebze, yoğurt, kefir tüketin.

Merhaba boyutlari nasil acaba. Bizde yakin takibe alindik 2 antibiyotik verdi doktor bi tanesi kuculmus ama bi tanesi hemen hemen ayni 28 mm den 26 mm e dusmus suan grip bide .

Merhaba boyutlari nasil acaba. Bizde yakin takibe alindik 2 antibiyotik verdi doktor bi tanesi kuculmus ama bi tanesi hemen hemen ayni 28 mm den 26 mm e dusmus suan grip bide .
İnan hiç hatırlamıyorum canm.Ama kaybolmadi yani engeksiyon sırasında kızarıyor kaşınıyor

Ne oldu sonucunuz geçmiş olsun

`