hamileyim

FOKURFOKUR

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
458
1
118
Diğer
kızlar 10 aylık bebegim var.bugün evde test yaptım çift çizgi.gece çok bulantı ve baş dönmem vardı.çok şaşkınımkafamçokkarıştı

Herkes hayırlı olsun demiş ama ben sana hayırlı olsun mu desem, geçmiş olsun mu desem bilemedim ki...
Vücudunun bir hamilelikten sonra toparlanması en az iki yılı buluyor. Öncelikle bebeğini hala emziriyorsan, sütten kesmek zorunda kalacaksın. Bebeğin daha 10 aylık, ıkinci doğarsa o zaman 19 aylık olacak. Tam gece kalkmaları, yemesi vs. si düzene girdi, birazcık rahat edeceğim derken ikinci bebek doğacak. Tabi bu arada hamileliğin esnasında bebegin yürümeye baslayacak, devamlı peşinden koşmak zorundasın, hamileliğin ilk 3-4 ayı uyumak isteyeceksin, mide bulantıların nasıldı bilmiyorum ama (ki ilk bebekte varsa ikincide de var olacak, ya da tam tersi olmayacak diye bir durum yok) belki bulantıdan basını kaldıramayacak halde olacaksın ama kalkmak zorundasın çünkü bebegin var. Bu seni yıpratacak, senin sinirlerin bozuldukca, yorgunlugun arttıkca salgılanan hormonlar karnındaki bebeğe zarar verecek. Bebeğin kucagına gelmek isteyecek, alamayacaksın. Bebek doğacak sen yine sil bastan yapacaksın üstelik ilk bebeğin de senden hala maksimum ilgi beklerken çünkü o da daha bir bebek olacak. Diğer bebeğin gelmesiyle birlikte kıskanacak, düzeni bozulacak. Zarar vermenin ne demek oldugunu bilmediği için bebeği devamlı korumak kollamak zorunda kalacaksın, çünkü sevmek isterken gözüne parmagını sokacak mesela... Vücudun yıpranacak, sinirlerin yıpranacak, eşinle sex hayatınız belki yeni yeni düzene giriyorken yine her şey bozulmaya baslayacak vs. vs. vs. Yani zor, çok zor... Bilemiyorum ikinci çocuk düşünüyor muydun, düşünüyorsan kaç yıl sonra düşünüyordun, eşin de seninle aynı fikirde miydi, maddi durumunuz bunu kaldırabilecek mi bunlar da önemli kıstaslar tabi karar vermekte ama bence senin için de, eşin için de, bebeğin için de ve doğacak bebeğin için de çok erken... ılkini bir büyütün, keyfine varın, biraz bebek özlemi düşsün içinize, özleyin, gerçekten isteyerek yapın ikinciyi...

Bu arada, zaman geçirmeden bir doktora git bence. Belki kimyasal gebeliktir, belki baska bir durum vardır. Bir an önce ögren, hem belki doktorun müsade etmeyecek doğurmana saglık nedenleriden dolayı, her şey çıkabilir.

Son düzenleme:
biraz erken olmuş ama sonuçta karar senin hayırlısı olsun :)))))

eh hayırrlı olsun..tabı bebek kelımesı guzel...benı oğlumun bana zorlugu 2,5 yasına kadar surdu ve hıç bebek kelımesını duymak ıstemedım...sımdı dusunuyorum 3,5 yasında cunku..ama ılk bebegının tadını barı sımdıden doya doya çıkar..9 ay sonra mecburen ılgın 2 ye bolunecek çunku...
hayırlı olsun...

Bence kk da "Aranızda ilk bebeği 10 aylıkken ikincisine hamile kalanlar var mı?" diye bir başlık açarsan bunu tecrübe etmiş olanların fikirlerini alabilirsin, karar vermende yardımcı olur canım.

hayırlısı olsun
meraklı felaket tellalı gibisin neden olaylara bu yönde yaklaştın anlamadım
şuanda onun psikolojisini ondan başka kimse bilemez
destek yerine köstek gibi olmuş

fokur fokur geciktinde mi test yaptn
yoksa sadece miden bulandığı içinmi
bazen evdeki testler yanlış çıkabiliyo

içini ferah tut evet biraz zorluk çekeceksin ama en azından
2si bir anda büyüyüp gidecek sende önündeki yıllarda rahat edeceksin
bnm başıma gelseydi bende doğururdum
Allahın verdiği canı Allah alır
ben böyle şeylerden çok korkarım
Allah yardımcın olsun

hayırlısı olsun

Allah yardımcın olsun

Bana göre de senin yaklaşımın iyimserlik abidesi gibi geliyor mesela... "2si bir anda büyüyüp gidecek sende önündeki yıllarda rahat edeceksin" demek bana göre züğürt tesellisinden başka bir şey değil. Ha, olan olmuş, arkadas da senin gibi düşünüyor, ben doğururum diyorsa, tabi ki bu tesellilerden baska yapacak bir şey yok. O zaman hayırlısı olsun, Allah kolaylıkla büyütmek nasip etsin derim ama fokurfokur arkadaş sanki biraz kararsız geldi bana... Bu yüzden pembe bir tablo çizmedim, pembe tabloyu çizmek de yaşamak da kolay çünkü... Ama bir de işin zorluk kısmı var. Zor taraflarını da düşünsün, gözden kaçmasın istedim sadece...

bu konuda nedesek belki yanlış olur ne doğur denebilir nede doğurma ikisininde kararını eşin ve öncelikle sen verceksin..birde kan tahlili yaptırp kesin ne olduğunu öğrenmeni tavsiye ederim..zor bir durum ..

doğum kontrolünde artık üç aylık iğneler doğumdan hemen sonra yapılabiliyor vede emzirmeye hiçbir yan etkisi yok...bunuda paylaşmak istedim kazaya kurban gitmemek için..aynı durum bizim bir arkadaşımızın başınada geldi ve onun bebeği daha yeni 6 aylıktı...o doğurmaya karar verdi ..

Herkes hayırlı olsun demiş ama ben sana hayırlı olsun mu desem, geçmiş olsun mu desem bilemedim ki...
Vücudunun bir hamilelikten sonra toparlanması en az iki yılı buluyor. Öncelikle bebeğini hala emziriyorsan, sütten kesmek zorunda kalacaksın. Bebeğin daha 10 aylık, İkinci doğarsa o zaman 19 aylık olacak. Tam gece kalkmaları, yemesi vs. si düzene girdi, birazcık rahat edeceğim derken ikinci bebek doğacak. Tabi bu arada hamileliğin esnasında bebegin yürümeye baslayacak, devamlı peşinden koşmak zorundasın, hamileliğin ilk 3-4 ayı uyumak isteyeceksin, mide bulantıların nasıldı bilmiyorum ama (ki ilk bebekte varsa ikincide de var olacak, ya da tam tersi olmayacak diye bir durum yok) belki bulantıdan basını kaldıramayacak halde olacaksın ama kalkmak zorundasın çünkü bebegin var. Bu seni yıpratacak, senin sinirlerin bozuldukca, yorgunlugun arttıkca salgılanan hormonlar karnındaki bebeğe zarar verecek. Bebeğin kucagına gelmek isteyecek, alamayacaksın. Bebek doğacak sen yine sil bastan yapacaksın üstelik ilk bebeğin de senden hala maksimum ilgi beklerken çünkü o da daha bir bebek olacak. Diğer bebeğin gelmesiyle birlikte kıskanacak, düzeni bozulacak. Zarar vermenin ne demek oldugunu bilmediği için bebeği devamlı korumak kollamak zorunda kalacaksın, çünkü sevmek isterken gözüne parmagını sokacak mesela... Vücudun yıpranacak, sinirlerin yıpranacak, eşinle sex hayatınız belki yeni yeni düzene giriyorken yine her şey bozulmaya baslayacak vs. vs. vs. Yani zor, çok zor... Bilemiyorum ikinci çocuk düşünüyor muydun, düşünüyorsan kaç yıl sonra düşünüyordun, eşin de seninle aynı fikirde miydi, maddi durumunuz bunu kaldırabilecek mi bunlar da önemli kıstaslar tabi karar vermekte ama bence senin için de, eşin için de, bebeğin için de ve doğacak bebeğin için de çok erken... İlkini bir büyütün, keyfine varın, biraz bebek özlemi düşsün içinize, özleyin, gerçekten isteyerek yapın ikinciyi...

Bu arada, zaman geçirmeden bir doktora git bence. Belki kimyasal gebeliktir, belki baska bir durum vardır. Bir an önce ögren, hem belki doktorun müsade etmeyecek doğurmana saglık nedenleriden dolayı, her şey çıkabilir.
demek ole ne kolay karar verdin yavrucagin kalemini kiriverdin sen bole diyon ama rabbim ne der dusun bi digreri icin rahati icin aldirsin onu eee elindekine ki allah korusunda birsey olmayacaginin garantisi varmi ne insansin yaaa moral vercegine birde git omur boyu azabini cekecegin bi gunaha gir diyorsun tebriklerrr dogrusu dogru herkes vijdan sahibi dimi 3yili zor gececek diye anasina aci yavrusuna acima mantiga bak yaaaa
kızlar 10 aylık bebegim var.bugün evde test yaptım çift çizgi.gece çok bulantı ve baş dönmem vardı.çok şaşkınımkafamçokkarıştı
bak canim hic bosuna gunahina girme kayinvaldem bundan 36 sene oncesi o yetersizliklerde beslenme yok doktor yok esime hamile kalmis esiminde abisinin de hicbi saglik problemi yok hatta esim abisinden daha iri bi bebekmis ki kayinvaldem gibi tarla hayvan da bakmayacagina gore azicik sik disini canim gerci senin kararini bilmiyorum tabikide bence hic birsey o vebale degmez hem simdi her turlu imkan mevcut ilaclar mamalar vitaminler bakarsin ugrun olur dimi
hayırlısı olsun

Allah yardımcın olsun
muge canim aynen senin gibi dusunuyorum

Bana göre de senin yaklaşımın iyimserlik abidesi gibi geliyor mesela... "2si bir anda büyüyüp gidecek sende önündeki yıllarda rahat edeceksin" demek bana göre züğürt tesellisinden başka bir şey değil. Ha, olan olmuş, arkadas da senin gibi düşünüyor, ben doğururum diyorsa, tabi ki bu tesellilerden baska yapacak bir şey yok. O zaman hayırlısı olsun, Allah kolaylıkla büyütmek nasip etsin derim ama fokurfokur arkadaş sanki biraz kararsız geldi bana... Bu yüzden pembe bir tablo çizmedim, pembe tabloyu çizmek de yaşamak da kolay çünkü... Ama bir de işin zorluk kısmı var. Zor taraflarını da düşünsün, gözden kaçmasın istedim sadece...

meraklı misafir kullandğınız kelimeleri doğru seçin ..!

ben buraya teselli vermek için yazmıyorum
senin yaklaşımın çok yanlış
senin düşündüklerini kendiside düşünüyodur elbet
çok şükür herkesin kendine yetecek kdr aklı bilgisi vardır
ben doğruları yazdım senin gibi köstek olmadım en azından
kız buraya hangi psikolojiyle girdi kimbilir

ne kdrda rahat söyleyebiliyosun pembe tablo çizmemişmiş
buraya yazdıklarını ilk önce kendi başına gelecekmiş gibi bi düşünde öyle yaz

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için.doguracagım yaşım 32 eşim çok sevindi maddi durumumuz iyi.hayırlısı bana çok zor olacak ama yapacak bir şey yok şu anda.aldıramam o günaha giremem .ve en önemlisi arkadsaşlar benim 1, bebegim tedaviyle olmuştu 4, denemede kalmıştı. hamile kalamam dogal yoldan diye düşündügüm için korunmayı yapmıyordum.ama allah verdi.hepinize teşekkürler.

bir arkadaşımız gelmiş burada evlat haberi veryor malum kişi çıkmış aldır diyor bu ne ya şok oldum arkadaşın hamilelik haberine değil tabiki aldır diye felaket senaryoları yazan arkadaşa.kendisinin karekterini az çok biliyoruz da meraklı misafir SEN ALLAHIN BAHŞETTıĞı CANA KIYILMASI ıÇıN NASIL TELKıNDE BULUNURSUN SEN DOKTOR MUSUN? sağlık problemleri varsa tabiki doktorları yönlendirir sen nasıl başka zorluklardan dem vurarak arkadaşın psikolojisini bozuyorsun EVLAT BU ALLAHIN VERDıĞı 2. EVLAT 1.SıNDEN NE FARKI VAR??? KINIYORUM KINIYORUM KINIYORUMMM VE TOPıKTEN SORUMLU ARKADAŞLARIN MÜDEHALE ETMESıNı ıSTıYORUM BUNLAR SÖYLENECEK LAFLAR DEĞıL...

Back
X