Hamileyken 20 lik diş çekimi

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
3 haftadır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.35 haftalık hamileyim.20lik dişim çürümüş ve kırılmış ne uykum kaldı ne huzurum.gündüzüm ayrı gecem ayrı dert.32 haftalık hamileyken doktorum izin vermesine rağmen ne çene cerrahı nede normal dişci dişi çekmedi.Şimdi özel doktor aracılığı ile yarın çektiriyorum.Doktorum ısrarla çektir hamileliğin gayet iyi gidiyor bir sorun olmaz diyor.Yarın çektiriyorum.Çektiren varmı aranızda kızlar nasıl bir şey ki.Sonrası çok mu zor oluyor.

Cok gecmis olsun canim, seni cok iyi anliyorum.. Benim 3 cu ayinda baslamisti 20 lik dis agrisi dr cekmedi 4 cu ayla 6 ci ay arasinda cekebiliriz demisti bende mecbur bekledim ama nasil bekleme nerdeyse basimi duvarlara vuruyordum, oturup agliyordum agrisindan :( 4 cu aya girince antibiyotik verdi dr 1 hafta ictikten sonra cekti disi 3 dikis atti, benim dis tamamen yatik pozisyondaydi canim ve sadece ucu gorunuyordu.. Allaha sukur bi sorun cikmadi bebisimde gayet saglikli dogdu :) Sana simdiden gecmis olsun.. Korkma bisi olmaz :)

Yok canım kurtulacak gibi değil.Dişçide anesteziyi aldıktan sonra direk almak daha mantıklı diyor.Gerçekten mahvetti.
Hamile kalmak isteyenlere tavsiyem önce diş muayenelerini tamamlatsınlar valla hamilelikde zor oluyor:(

Çok teşekkürler Ayonurcum hayırlı olsun bebişin.
Benim ilk kızımda doktorum izin vermemişti riskliydi hamileliğim bu hamileliğim rahat olduğu için sıkıntı yok dedi.
Peki bir şey sormak istiyorum dişini çektirdikten hemen sonra ağrıların dindi mi yani ilk gece zor oluyor diyorlar forumlarda bu ağrıdanda daha mı beter oluyor.Çok kanama oluyor mu ne kadar sürüyor.

cok gecmis olsun canim bak cektiren varmis umarim iyi gecer ama ben olsam en fazla 5 haftan kalmis dis agrisida zor ama dayanabildigim kadar dayanmaya clisirdim

ah canım dayanabilsem dayanmaz mıyım,yaşamadan anlayamaz bu acıyı insan inanki.saat geçmiyor bırak haftayı.
çalışıyorum 2 hafta sonra izne ayrılıcam gecelerdir uykusuzum yaşadığım ağrıda cabası.gözaltlarım şiş uykusuzluktan sürekli ağrı kesici kullanıyorum normal br ağrı değil:(bide sezeryandan sonra gidemezsin hemen dedi doktorum 1 ay beklemen gerekir o zaman asıl sıkıntı dedi.dikişlerin patlayabilir ikinci sezeryan olduğu için dedi.düşünsene 1 ay öyle 1 ayda şimdi.2 ay çok zor dayanırım.

cektir o zaman canim doktorunda izin vermis baya kotu olmus disin o zaman ama iltahap varmi iltahapli disi cekmiolar antibyotik kullandinmi cok zor durum valla allah yardimcin olsun

32 haftalıkken dozu çok az kullandım antibiyotik şu an bir apse yokmuş ama çektirdikten sonra kullanabilirmişim.Kendi doktorumlada telefonda görüştü dişçimiz.bakalım neler olacak.çok sağol canım sanada hayırlı doğumlar dilerim

Çok teşekkürler Ayonurcum hayırlı olsun bebişin.
Benim ilk kızımda doktorum izin vermemişti riskliydi hamileliğim bu hamileliğim rahat olduğu için sıkıntı yok dedi.
Peki bir şey sormak istiyorum dişini çektirdikten hemen sonra ağrıların dindi mi yani ilk gece zor oluyor diyorlar forumlarda bu ağrıdanda daha mı beter oluyor.Çok kanama oluyor mu ne kadar sürüyor.

Insanin en cabuk iylesen yeri agzinin iciymis biliyormuydun ? :) aninda gecti agrim canim, zaten agri kesicide yaziyor 4 saatte bi iciyorsun o yuzden cok agrimadi hem ne kadar agrisada diger agrinin yaninda hic kalir bence.. Ben sabah 9 gibi cektirdim yani geceye kadar gecmisti biraz agrisi, kanamaya gelince benim kanim zor pihtilastigi icin biraz kanamisti ama 2 ci gune bisiyin kalmiyor merak etme :) seninde mi dikisli olacak ?

ah canım dayanabilsem dayanmaz mıyım,yaşamadan anlayamaz bu acıyı insan inanki.saat geçmiyor bırak haftayı.
çalışıyorum 2 hafta sonra izne ayrılıcam gecelerdir uykusuzum yaşadığım ağrıda cabası.gözaltlarım şiş uykusuzluktan sürekli ağrı kesici kullanıyorum normal br ağrı değil:(bide sezeryandan sonra gidemezsin hemen dedi doktorum 1 ay beklemen gerekir o zaman asıl sıkıntı dedi.dikişlerin patlayabilir ikinci sezeryan olduğu için dedi.düşünsene 1 ay öyle 1 ayda şimdi.2 ay çok zor dayanırım.

gercektende bilmeyen anlamaz, bende agri kesicide fayda etmiyordu artik :(

Insanin en cabuk iylesen yeri agzinin iciymis biliyormuydun ? :) aninda gecti agrim canim, zaten agri kesicide yaziyor 4 saatte bi iciyorsun o yuzden cok agrimadi hem ne kadar agrisada diger agrinin yaninda hic kalir bence.. Ben sabah 9 gibi cektirdim yani geceye kadar gecmisti biraz agrisi, kanamaya gelince benim kanim zor pihtilastigi icin biraz kanamisti ama 2 ci gune bisiyin kalmiyor merak etme :) seninde mi dikisli olacak ?

Doktor belkide dikiş atmayız dedi.Herşey yarın belli olacak.İnşallahda dikişli olmaz ya.çok sağol rahatlattın beni.:15:

Doktor belkide dikiş atmayız dedi.Herşey yarın belli olacak.İnşallahda dikişli olmaz ya.çok sağol rahatlattın beni.:15:

Rica ederim canim, ne demek :) Yengem gecen yaz cektirdiginde de dikissiz cekmisti doktor ama dedigim gibi benim disim yatikti o yuzden dikis attilar bence.. haa bide ben yurtdisindayim burda cektirdim ve sadece hastanede cekiyorlar burda disleri, yengem TR de cektirmisti canim.. Tekrar gecmis olsun ccanim, ayrica bebisinde hayirli olsun, bi avazda kurtarsin Rabbim :)

bendedişten hergün doktordayım dolgu yaptırıyorum bir gün diğeri başlıyor
ALlah yardımcın olsun

20lik dişimden dün bir kaç dakika içinde kurtuldum:)
Olamaz böyle bir kök ve böyle bir çürük.2 tane iğne yaptı doktorum iyice uyuşması için.Dudak ortasına kadar uyuşunca ikinciyi yapıyor.Dudak ortasına kadar uyuşması sinirlerin uyuşacağını gösteriyormuş.Ağzım burnum yamuldu zaten.
Kayınvalidem yanımdaydı sağolsun elimi tuttu kesip biçeriz diye düşünürken doktor sadece kenarları açıp kerpetenle aldı ve bir kaç dakika sürdü.Sonrada tek dikiş attı.Hiç çektiğim eziyete değmedi haftalardır perişandım çünkü.
Sürekli forum dolaştım hamilelikde neler olabildiğini.Hiç bir sıkıntı yok kadın doğumcunuz öneriyorsa çekmeyin diş ağrısını ben beslenemediğim için 3 haftada bebeğim az kilo aldı.
Dün morfinin etkisi geçtikten sonra ağrım sızım oldu ancak o diş ağrısı gibi nereye vuracağı belli olmayan bir ağrı gibi değildi.Sadece o bölge sızladı.antibiyotiğimide içiyorum ki bunu kendi kadın doğumcum zaten yazdı.
Çok teşekkürler hepinize.

Son düzenleme:
20lik dişimden dün bir kaç dakika içinde kurtuldum:)
Olamaz böyle bir kök ve böyle bir çürük.2 tane iğne yaptı doktorum iyice uyuşması için.Dudak ortasına kadar uyuşunca ikinciyi yapıyor.Dudak ortasına kadar uyuşması sinirlerin uyuşacağını gösteriyormuş.Ağzım burnum yamuldu zaten.
Kayınvalidem yanımdaydı sağolsun elimi tuttu kesip biçeriz diye düşünürken doktor sadece kenarları açıp kerpetenle aldı ve bir kaç dakika sürdü.Sonrada tek dikiş attı.Hiç çektiğim eziyete değmedi haftalardır perişandım çünkü.
Sürekli forum dolaştım hamilelikde neler olabildiğini.Hiç bir sıkıntı yok kadın doğumcunuz öneriyorsa çekmeyin diş ağrısını ben beslenemediğim için 3 haftada bebeğim az kilo aldı.
Dün morfinin etkisi geçtikten sonra ağrım sızım oldu ancak o diş ağrısı gibi nereye vuracağı belli olmayan bir ağrı gibi değildi.Sadece o bölge sızladı.antibiyotiğimide içiyorum ki bunu kendi kadın doğumcum zaten yazdı.
Çok teşekkürler hepinize.

Kac sene olmus konuyu acali ,ama bana azda olsa morel oldu canım,korkuyorum bende 28 haftalık hamile yim,

Evet çektirdin hemde ilk defa dışım çekildi:)

Back
X