hamileyken emzirmek

kiricisiniz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
557
378
23
merhaba kızlar ben 17haftalık gebeyim 9aylık da oğlum var sütüm gayet iy ilerliyordu emzirmeye devam ediyordum. tandem emzirme planlıyoruz. ama 1-1bucuk aydır sütüm azalmıştı normalde fışkıran süt sızıntı halime dönmüştğ ve son zamanlarda hiç süt çıkmıyor. oğlum emiyor ama boşa. yutkunmuyor bile. sağım yapıyorum doktorum sağarak coğaltırsın dedi ama sağarken bile 10damla ancak geliyor. basına gelen var mı geri gelir mi sütüm. oğlum troid takipli onun icin ilaç içiyordum sütümden ona geçiyordu bu ay değeri yüksek geldi süt içmediği için ilactan da faydalanamadı. kafama en cok takılan da bu zaten

merhaba kızlar ben 17haftalık gebeyim 9aylık da oğlum var sütüm gayet iy ilerliyordu emzirmeye devam ediyordum. tandem emzirme planlıyoruz. ama 1-1bucuk aydır sütüm azalmıştı normalde fışkıran süt sızıntı halime dönmüştğ ve son zamanlarda hiç süt çıkmıyor. oğlum emiyor ama boşa. yutkunmuyor bile. sağım yapıyorum doktorum sağarak coğaltırsın dedi ama sağarken bile 10damla ancak geliyor. basına gelen var mı geri gelir mi sütüm. oğlum troid takipli onun icin ilaç içiyordum sütümden ona geçiyordu bu ay değeri yüksek geldi süt içmediği için ilactan da faydalanamadı. kafama en cok takılan da bu zaten
Bebek emzirmek erken doğum riskini arttırıyor ve karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor büyük ihtimalle vücut hem süt üretip hem bebeği hem de seni besleyemedigi için sütun olmuyordur

Bebek emzirmek erken doğum riskini arttırıyor ve karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor büyük ihtimalle vücut hem süt üretip hem bebeği hem de seni besleyemedigi için sütun olmuyordur
hayır bu bilinen bir yanlış malede. anne adayı iyi beslenirse ikisine de yetiyor. düşüğe de neden olduğu kanıtlanmamış hatta aksi ispatlanmış. doktorlar da bunu söylüyor

hamileyken emzirmenin anneye de anne karnındaki bebeğe de emzirilen bebeğe de zararsız olduğunu biliyorum. sorduğum konu sütümü nasıl yeniden arttırabilirim? lütfen bana bebek gelişmiyo vs demeyin çünkü gelişiyor gayet güzel. doktor onaylı zaten ben de hemşireyim merak etmeyin arkadaşlar bebeklerimi de kendimi de riske atmam. ama hamilelikte artan progestandan dolayı bazı gebelerim sütü benim gibi kesilebiliyomuş. bazılarına bisi olmuyormuş. ben kesilen kısımdayım. benim gibi olup çare bulan var mı? beslenmeme dikkat ediyorum en az 3lt su içiyorum sigara vs icmiyorum gece uyuyamazsam gündüz uyuyorum baska tavsiyesi olan var mı belkş basına gelen olmuştur. sütün ekşir diyenler olmuştu sütümün de tadına baktık gayet tatlı normal gebe değilken bi kez daha bakmıştım o zamanki gibi aynı tadı da değişmedi

hamileyken emzirmenin anneye de anne karnındaki bebeğe de emzirilen bebeğe de zararsız olduğunu biliyorum. sorduğum konu sütümü nasıl yeniden arttırabilirim? lütfen bana bebek gelişmiyo vs demeyin çünkü gelişiyor gayet güzel. doktor onaylı zaten ben de hemşireyim merak etmeyin arkadaşlar bebeklerimi de kendimi de riske atmam. ama hamilelikte artan progestandan dolayı bazı gebelerim sütü benim gibi kesilebiliyomuş. bazılarına bisi olmuyormuş. ben kesilen kısımdayım. benim gibi olup çare bulan var mı? beslenmeme dikkat ediyorum en az 3lt su içiyorum sigara vs icmiyorum gece uyuyamazsam gündüz uyuyorum baska tavsiyesi olan var mı belkş basına gelen olmuştur. sütün ekşir diyenler olmuştu sütümün de tadına baktık gayet tatlı normal gebe değilken bi kez daha bakmıştım o zamanki gibi aynı tadı da değişmedi
emzirmenin erken doğuma sebep olduğu tezi de çürütüldü yapılan araştırmalar sonucu bebeğin anne göğsünü uyarması rahimi kasmaya yeterli değil. düşük riskiniz herhangi bir sağlık probleminiz yoksa düşüğe sebep olması konusu da yok. erken doğuma da sebep olmuyor tabii ki. hatta burda bir hanımefendi yazmıştı ilk bebegini 38. haftada dogurmus 2.yi gebeyken emzirdiği halde 39da dogurmuş ve 2.daha kilolu doğmuş tabii ki 1hafta geç doğunca. o yüzden doktorumdan bilgi aldım merak etmeyin googleden bakıp doktora gitmeyen tiplerden değilim doktor sağarak çoğaltırsın dedi ama sağınca da gelmiyo gelmeyen sey nası cogalcak süt arttırıc seyler yiyorum incir şerbet falan ama bana mısın demiyor. heralde kimsenin basına gelmedi:(

benim doktorum emzirmeyi en kisa zamanda bitirmemi istemisti. iyi bir profesordur. bitirmem zaman almisti tabi 13.haftda ancak son verebilmistim. iyikide bitirmisim zaten bebek dogduktan snra ne olacak ikisi bi aradami emecek sut hangisine yetecek buyuk olan yeterince emmis alacagini almis olacak bebek daha yolun basinda aylarca emmesi lazim yani gereksiz bir macera bence

benim doktorum emzirmeyi en kisa zamanda bitirmemi istemisti. iyi bir profesordur. bitirmem zaman almisti tabi 13.haftda ancak son verebilmistim. iyikide bitirmisim zaten bebek dogduktan snra ne olacak ikisi bi aradami emecek sut hangisine yetecek buyuk olan yeterince emmis alacagini almis olacak bebek daha yolun basinda aylarca emmesi lazim yani gereksiz bir macera bence
hayır tatlım gereksiz bi macera değil. alacağını alamadan hamile kaldım üzgünüm. tandem emzirmeyi araştırmanı öneririm. evet bazı doktorlar kesilmesi gerektiğini söylüyor sebebi anne sağlığı ama benim doktorum benim hemsire oldugumu kendime dikkat edeceğimi bildiği için bana bu öneride bulunmadı. evet ikisi bir arada emecek. bunu yapan cok anne var. yapma kararı alan da cok anne var. süt ikisine de yetiyor merak etme süt oranı yok senğn vucudunda günlük şu kadar üretim diye bisi yok. arz talep meselesi. ne kadar talep o kadar süt. yani cok talep cok süt. kücük aylarca emer büyük vakti gelene kadar emer tandem emzirme budur zaten. ikiz bebeği olup emziren anneler nası emziriyor. çok araştırdım cok makale okudum en faydalısı bu. anne kendine iyi baktıgı sürece. yoksa anne kötü olur.

arkadaslar ben sizden bu durumu yasayıp geri sütü gelen vs oldu mu bunu sordum bana yok gereksiz yok saçma yok yanlış böyle cümlelerle gelmeyin ben yanlıs olmadıgını gereksiz olmadıgını biliyorum ama bilmeyen birisi buna inanabilir insanları yanlıs yönlendirmeyin. doktorunuz size bırak demis olabilir sizi bünye olarak zayıf görmüştür sizin kötü olmanızı istenmemiştir bu öneride bulunmuştur. bakın normal doğum kararı bile annenin bünyesine göre verilir. zayıflık falan değil bu. mesela anne normal dogumu kaldıramıcak potansiyelde olursa drlar sezeryana yönlendirir. tıpta bazı şeyler böyledir. biz hastaları genelde tanıyoruz görüyoruz anlıyoruz ve tedavi kararı verirken bile buna göre veriyoruz. yani benim yapacağım konu yanlıs değil riskli değil. doktorum sağarak coğalt dedi sadece denedim ve olmadı belki baska önerisi olan olur hani ne bileyim birisi der ki ben pompa şu marka aldım onla sağım güzel olmuştu vs yani bhna ihtiyacım var benim siz doktor değilsiniz neye göre karar veriyosunuz? doktorunuzun sizin için verdiği karar sizi kapsar arkadaşlar. size verilen karar her gebe icin geçerli değildir. prof olması falan da bi şeyi değiştirmez kim bilir neye göre karar verdi belki senin değerlerin düsüktü sınırdaydı emzirmek seni yoracaktı sen yorulunca karnındaki de yorulacaktı doktor da böyle bir karar aldı. merak etmeyin benim icin önce ben sonra cocuklarım ben iyi olursam onlar iyi olur. o yüzden yok riskli yok dr bana kes dedi gereksiz demeyin dr sana kes demiş bana devam dedi hatta gece emzirmeyi kesmemize 3ay var kesme onu da devam et dedi ve bu bir dr fikri değil tek doktorla kalmadım asla ilk gebeligimde de bunda da. yani insanları verdigi kararları sorgulayack olumsuz düşündürecek seylerle gelmeyin bu şekilde geliyorsanız hiç yazmayın sizden istedigim şey için tavsiyeniz yoksa saçma sapan bilgi dışı dr bana böyle dedi kesin tanı budur diye bilmeden etmeden yazmayın teşekkür ediyorum yine de.

Siz de zaten hemşireymişsiniz, bilinçli birisiniz.
Bu kadar endişe ettiyseniz formül süte geçmeyi neden düşünmüyorsunuz?

cocuk doktorumuz geçme dedi ek gıdayı arttır sütün geri gelecek dedi. o yüzden geçmiyoruz
Bazen doktorlar da gereksiz ısrarcı olabiliyorlar bazı konularda. Minnoş 9 aydır emmiş zaten misler gibi, ek gıdaya da geçmişsiniz, endişe etmeyin bence artık. Endişe de sütünüzü azaltıyordur, biliyorsunuz.

arkadaslar ben sizden bu durumu yasayıp geri sütü gelen vs oldu mu bunu sordum bana yok gereksiz yok saçma yok yanlış böyle cümlelerle gelmeyin ben yanlıs olmadıgını gereksiz olmadıgını biliyorum ama bilmeyen birisi buna inanabilir insanları yanlıs yönlendirmeyin. doktorunuz size bırak demis olabilir sizi bünye olarak zayıf görmüştür sizin kötü olmanızı istenmemiştir bu öneride bulunmuştur. bakın normal doğum kararı bile annenin bünyesine göre verilir. zayıflık falan değil bu. mesela anne normal dogumu kaldıramıcak potansiyelde olursa drlar sezeryana yönlendirir. tıpta bazı şeyler böyledir. biz hastaları genelde tanıyoruz görüyoruz anlıyoruz ve tedavi kararı verirken bile buna göre veriyoruz. yani benim yapacağım konu yanlıs değil riskli değil. doktorum sağarak coğalt dedi sadece denedim ve olmadı belki baska önerisi olan olur hani ne bileyim birisi der ki ben pompa şu marka aldım onla sağım güzel olmuştu vs yani bhna ihtiyacım var benim siz doktor değilsiniz neye göre karar veriyosunuz? doktorunuzun sizin için verdiği karar sizi kapsar arkadaşlar. size verilen karar her gebe icin geçerli değildir. prof olması falan da bi şeyi değiştirmez kim bilir neye göre karar verdi belki senin değerlerin düsüktü sınırdaydı emzirmek seni yoracaktı sen yorulunca karnındaki de yorulacaktı doktor da böyle bir karar aldı. merak etmeyin benim icin önce ben sonra cocuklarım ben iyi olursam onlar iyi olur. o yüzden yok riskli yok dr bana kes dedi gereksiz demeyin dr sana kes demiş bana devam dedi hatta gece emzirmeyi kesmemize 3ay var kesme onu da devam et dedi ve bu bir dr fikri değil tek doktorla kalmadım asla ilk gebeligimde de bunda da. yani insanları verdigi kararları sorgulayack olumsuz düşündürecek seylerle gelmeyin bu şekilde geliyorsanız hiç yazmayın sizden istedigim şey için tavsiyeniz yoksa saçma sapan bilgi dışı dr bana böyle dedi kesin tanı budur diye bilmeden etmeden yazmayın teşekkür ediyorum yine de.
Öncelikle tebrik ederim. Kararınız çok güzel.

Sıcak kompres, zeytinyağı ile masaj iyi gelecektir diye düşünüyorum

Bazen doktorlar da gereksiz ısrarcı olabiliyorlar bazı konularda. Minnoş 9 aydır emmiş zaten misler gibi, ek gıdaya da geçmişsiniz, endişe etmeyin bence artık. Endişe de sütünüzü azaltıyordur, biliyorsunuz.
evet biliyorum evet cok güzel emdi sütüm harikaydı fışkırmaz süt derler ya alakası yok benimki fışkırırsı hatta eşime falan fışkırtır şaka yapardım sütümle milleti ıslatırdım taa uzaktan falan ne diyim geldiği yere kadar emdi kalanı da doğumdan sonra kardesiyle emsin emerse tabi o zamana kadar kendisi bırakıcak memeyi süt gelmiyo sinirleniyo aşırı azalttı zaten boşa emdigi için emmek istemiyor

Öncelikle tebrik ederim. Kararınız çok güzel.

Sıcak kompres, zeytinyağı ile masaj iyi gelecektir diye düşünüyorum
sıcak kompres denedim zeytinyağı masajı denemedim deneyeyim zaten yağ sürüyorum göğüslerime çatlak oldu malesef sag zeytinyagım var deneyecegim teşekkür ederim🥰

Merhaba öncelikle gözünüz aydın hamileliğiniz sağlıklı ve güzel geçsin konuyla alakalı değil ama benimde 9 aylık oğlum var bende emziriyorum size sorum şu korunurken mi hamile kaldınız acaba bende çok korkuyorum hap kullanamıyorum emzirdiğim için spiral içinde uygun değilim çünkü bitmeyen bi enfeksiyonum var antibiyotik te kullanamıyorum yani eşim korunuyor ama onada güvenemiyorum bu bir korunma yöntemi değil biliyorum sadece plansız bir gebelikmiydi sizinkisi eğer başıma gelirse ne yaparım bilmiyorum yaşım 34 zaten ergen bi kızım ve ufak bebeğim var siz nasıl atlattınız bu psikolojiyi affınıza sığınarak konuyla alakasız bi soru sordum ama deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

Merhaba öncelikle gözünüz aydın hamileliğiniz sağlıklı ve güzel geçsin konuyla alakalı değil ama benimde 9 aylık oğlum var bende emziriyorum size sorum şu korunurken mi hamile kaldınız acaba bende çok korkuyorum hap kullanamıyorum emzirdiğim için spiral içinde uygun değilim çünkü bitmeyen bi enfeksiyonum var antibiyotik te kullanamıyorum yani eşim korunuyor ama onada güvenemiyorum bu bir korunma yöntemi değil biliyorum sadece plansız bir gebelikmiydi sizinkisi eğer başıma gelirse ne yaparım bilmiyorum yaşım 34 zaten ergen bi kızım ve ufak bebeğim var siz nasıl atlattınız bu psikolojiyi affınıza sığınarak konuyla alakasız bi soru sordum ama deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
merhaba estagfurullah sağlıkla büyüsün cocuklarınız. biz kondom ile korunuyorduk bi de cok acık konusucam ben cok korktum dogumdan sonra dikislerim açılmıştı çok canım acımıştı iyileşene kadar zaten 2-3ay birlikte olamadık benim korkum yüzümden. sonra sadece bir kez korunmadık o da yumurtlama günüm değildi diye çok takmadık ama dogumdan sonra ben 2kez regl oldum o 2ayda da yumurtlama hesabını dogru yapamamısım cünkü regl düzeni dogumdan sonra değişiyo bu sekilde hamile kaldım yani başta ilk cocuguma ihanet ettigimi düsündüm nası yapıcam dedim cok zor bi oğlum var çünkü suan bile bunu yazarken darlıyor beni kenardan :D sonra alıştım ama simdi sabırsızlıkla bekliyorum ve bu da erkekk 2 erkek annesi olcam araları da 14-15ay olacak biraz zor olmucak cok zor olacak biliyorum ama hazırım kendimi hazırladım allah büyüktür bakalım işi de bıraktım ikisini beraber büyütücem insallah 🙏🏻

merhaba estagfurullah sağlıkla büyüsün cocuklarınız. biz kondom ile korunuyorduk bi de cok acık konusucam ben cok korktum dogumdan sonra dikislerim açılmıştı çok canım acımıştı iyileşene kadar zaten 2-3ay birlikte olamadık benim korkum yüzümden. sonra sadece bir kez korunmadık o da yumurtlama günüm değildi diye çok takmadık ama dogumdan sonra ben 2kez regl oldum o 2ayda da yumurtlama hesabını dogru yapamamısım cünkü regl düzeni dogumdan sonra değişiyo bu sekilde hamile kaldım yani başta ilk cocuguma ihanet ettigimi düsündüm nası yapıcam dedim cok zor bi oğlum var çünkü suan bile bunu yazarken darlıyor beni kenardan :KK70: sonra alıştım ama simdi sabırsızlıkla bekliyorum ve bu da erkekk 2 erkek annesi olcam araları da 14-15ay olacak biraz zor olmucak cok zor olacak biliyorum ama hazırım kendimi hazırladım allah büyüktür bakalım işi de bıraktım ikisini beraber büyütücem insallah 🙏🏻
Amin sağlıkla büyüsün evlatlarımız bende çok pimpirikli bi anneyim çocuklarıma çok fazla zaman ayırmaya çalışıyorum ve tabi hep yetememek duygusu acaba yanlış bişey yaparımda travma kalır bütün hayatlarını etkiler diye hep panik haldeyim Rabbim evlatlarımıza hayırlı ömürler hayırlı kapılar ve hayırlı insanlar nasip etsin.. Benimde zor bir doğumum oldu normal doğum yaptım ama 2 gün suni sancı yedim atlatmam zaman aldı ama şükür geçti bizde kondom kullanıyoruz ama herzaman değil bu beni korkutuyo eşim korkma bişey olmaz ben dikkat ediyorum dese de güvenemiyorum.. demekki sizin tamamen korunmasız dı ki maşallah bebiş hemen tuttu bu dünyada yicek ekmeği varmış Rabbim nasip etmiş ne güzel beraber büyürler 🥰 inşallah sütünüzü de artırırsınız bebek emzirmek muhteşem bi duygu ilk büyük kızımı emzirememiştim biraz cahillik bilmemezlik tabi hiç sütüm yok sanıyodum ama çok üzülüyodum her mama yaptığımda ağlıyodum çok şükür şimdi kocaman genç kız oldu şimdi bebeğimi doyasıya emziriyorum gerçekten harika bi duygu o anki temas duygu geçişi tarifsiz.. eğer başıma böyle bişey gelirse tekrar sizi rahatsız ederim mutlaka 🤭 ufaklık sağlıkla gelsin oğluşunuzu da benim için öpün bal yanaklarından vaktinizi aldım helal edin sağlıcakla kalın 🥰🌸

hayır tatlım gereksiz bi macera değil. alacağını alamadan hamile kaldım üzgünüm. tandem emzirmeyi araştırmanı öneririm. evet bazı doktorlar kesilmesi gerektiğini söylüyor sebebi anne sağlığı ama benim doktorum benim hemsire oldugumu kendime dikkat edeceğimi bildiği için bana bu öneride bulunmadı. evet ikisi bir arada emecek. bunu yapan cok anne var. yapma kararı alan da cok anne var. süt ikisine de yetiyor merak etme süt oranı yok senğn vucudunda günlük şu kadar üretim diye bisi yok. arz talep meselesi. ne kadar talep o kadar süt. yani cok talep cok süt. kücük aylarca emer büyük vakti gelene kadar emer tandem emzirme budur zaten. ikiz bebeği olup emziren anneler nası emziriyor. çok araştırdım cok makale okum en faydalısı bu. anne kendine iyi baktıgı sürece. yoksa anne kötü olur.
"bence" gereksiz bir macera demisim ya tatlim "BENCE"

Back
X