Hamileyken işten çıkartma

ElifMert24

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
3
0
6
İstanbul
Merhabalar,

ben şu an 30 hafta + 5 GÜN hamileyim. Özel sektörde çalışıyorum ve 17.mart tarihinden 28.mart tarihine kadar erken doğum tehtiti nedeni ile raporluydum. Bu süre içinde bana mail ile ev iş gönderildi ve bende işleri evden yaptım. Doktorum yasal doğum izine kadar rapor vermek istediği halde ben dün (31.mart) işe gittim. fakat çok zorlandığım için bugün tekrar rapor almak zorunda kaldım. bu durumu duyan işveren beni telefon ile arayıp bana çıkışımı verdi.
01.temmuz 2012 den beri ben bu şirkette çalışıyorum. Yasal haklarım nedir? beni şu an işten çıkarabilr mi? 10.nisan da zaten yasal doğum izinine ayrılcaktım. benim bildiğim bu süre içinde işten çıkartamıyor. ve daha sonrada 6 ay ücretsiz izin kullanırsam bu süre içindede çikartma hakkı yok. yani anca şubat 2015 de ihbar süresine uyarak çıkartabilir tazminat ödeyerek yoksa farklı bir uygulama varmı?
Teşekkürler.

Merhaba;
Endişe etmenize gerek yok.
Bu durumda sizi işten çıkartırsa gerek ihbar gerek kıdem tazminatınızı alırsınız.
Eğer işyerinizde 30 kişiden fazla kişi çalışıyor ise işe iade davası da açabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Endişe etmenize gerek yok.
Bu durumda sizi işten çıkartırsa gerek ihbar gerek kıdem tazminatınızı alırsınız.
Eğer işyerinizde 30 kişiden fazla kişi çalışıyor ise işe iade davası da açabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Sn. Av. Necdet Bey,

Ben bir şirkette 2,5 yıldır çalışıyorum ama sgk girişim 1 yıl 8 ay 3 gün olarak doldu dün maaş yattıktan hemen sonra işten çıkarıldığımı söylediler sözlü olarak hamileliğin zor geçiyo burda başına bişey gelse başımız ağrısın istemeyiz dediler sonra perfonmansın nedeniyle de seni işten çıkardık dediler sözlü olarak elime hesaplamış oldukları kıdem ve ihbar Tazminatı bordrosunu tutuşturdular imzala diye imzalamadan çıktım o kağıtları da yanıma aldım işyerim çalışan sayısı 28 kişi iş güvencesi kapsamına girmediği için hiçbir hak talep edemiyor muyum?? Notere gidip ihtar çekip elimdeki kıdem ve ihbar tazm. Bordrosunu. Imzalayıp işyerine yollarsam ihbar çektiğim için haklarımı ödememe gibi bi hakları var mı?? Kötü niyet Tazminatı ve Eşitlik ilkesine Aykırı davası açarsam haklarımı alır mıyım ya da bu davaları açma hakkım var mı?? Ispat sorumluluğum varsa hamile olduğuma dair sağlık Bakanlığı'nda kaydım var bu durum ıspat yerine geçer mi ve maddi olarak öyle gücüm de yok ki iş mahkemesinde sadece dava açmam yeterli olacak mıdır?? Lütfen acilen yardımcı olur musunuz??? Sanırım sözlü olarak yaptıkları için ben de o kağıtları imzalamadığım için önümüzdeki hafta 3 gün işe gelmedi diye ihtar çekebilirler Napıcamı şaşırdım Allah'ım onları beter etsin inşallah

Merhaba,
Bu durumda doğrudan mahkeme başvurabilirsiniz.Ancak başvurmadan önce hesabınıza para yatırıp hazırladıklarını kontrol edin.Yatırmışlarsa ve beklentimizin altındaysa aradaki farkı talep edin.Ayrıca fazla çalışma v.s. alacağınız varsa onları da talep edebilirsiniz. Ayrıca bir avukatla yüz yüze görüşmeniz de fayda var.
İyi günler dilerim.

Back
X