Hamileyken neler yapılmalı ve neler yapılmamalı

Caglish

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
23
0
16
İstanbul
Hamileyken saç boyanabilir mi?
Hamileyken oluşabilecek çatlaklar için ne yapılmalı?
Hamileyken çiğ ete dokunmama muhabbeti ne?

Hadi bu konulara açıklık getirelim...

benim bildiğim 3. aydan sonra saç boyatılabilirmiş.Ama açıcılar kullanılarak yapılan sarı renk ne kadar sağlıklı olur mesela bilemiyorum. Koyu renkler belki.
Çatlaklar konusunda bebek yağı öneriyorlar.
Hamilelikte çiğ ete dokunma dediler bende dokunmuyorum ama sebebi mikroplardan mı başka bişey mi bilemiyorum.

Hamileyken saç boyamak hatta kokusu da zararlı diye duydum. Ayrıca adaçayı,maydanoz tüketmemek gerekirmiş. Hamileyken ete dokunup vücudumuza sürersek elimizi sürdüğümüz yerde bebeğimizde leke oluyormuş,böyle bir hurafe duymuştum:) Hatta arkadaşım inanmamış kalçasına sürmüş ve bebeğin kalçasında leke var:d Ben inanmıyodum ama büyük de konuşmiyim:)

Onun dışında haftanın 2 günü tavuk 2 gün balık 2 gün de et tüketilmesi gerekiyor, doktor söylemişti.Az pişmiş yumurta ve az pişmiş et iyi değilmiş.Hergün yumurta ve 2 bardak süt veya 1 kase yoğurt yenmeli.

Bildiklerim bunlar kızlar:)

benim doktorum elinde çizik ve yaralar varsa çiğ ete dokunma dedi ayrıca çiğ et salam sosis pişmemiş sucuk da yememem gerektiğini söyledi çiğ ette daha çok zararlı bakteri olduğundan..kola ve çay içebilirsin ama abartmadan dedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…