Hamileyken patlamış mısır yiyenler yardım

mahkeme86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
41
8
1
39
Arkadaşlar Merhaba
Bir kaç oldu patlamış mısır yiyorum. Hamilelikte yemenin bebekte cilt hastalığı yaptığını öğrendim. Böyle bişey var mı? Hamileyken patlamış mısır yiyen arkadaşlar var mı?
Teşekkürler

Arkadaşlar hiç yok mu hamileyken patlamış mısır yiyen ya nolur bişeyler yazın?

Benimde canım mısırpatlağı çekiyor çektikçede yiyorum ama ciltte problem olurmu bilmem. Bu biraz kocakarı lafı gibi geldi bana sakız çiğnemekte çok iyi değilmiş diyorlardı onuda yapıyorum arada ,bişey olurmu bilmem.Bence çok inanmamak lazım gibi geliyor bana.

Canım ne çekiosa yiyorum ben canım. Bir ton şey söylediler sağ olsunlar bana da...
Çilek yersen izi çıkar, gül koklarsan izi çıkar, yok ciğer yersen kapkara ben olur filan.
İlk defa duydum mısırı ki hatta geçenlerde bi leğen kadar yedim de yani. Cidden, nasıl canım çektiyse artık, patlattım yedim.
Yediğim içtiğim çok da umurumda olmaz, oburiks oldum zaten iyiden iyiye.
Ancak benim bildiğim tek problem, hamilelikte fazla tuz tüketmemen gerektiği.
Mısırı tuzsuz yap ye arada sırada canın çektikçe. Ama tuz, hem sana hem bebişine zarar. Vücudundaki ödemi sabitleştiriyor ve doğum sonrası kilo vermede zorlanırsın. Ben de cips filan diyordum da, uyardılar yani, şişersin diye.
Bi tek o. :)

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler..İnşallah sadece batıl bir inançtan öteye bir şey değildir.İnanın hamileliğimin tadını çıkaramıyorum.Herkes bişeyler söylüyor.Hamilelik bütün mantıklı düşünce halimi de aldı götürdü.Aslında bu patlamış mısır olayını duymuştum.Ama canım istedi ve iki akşam üst üste yedim.Umarım bile bile yemenin de bu anlamda bir sakıncası yoktur.Allah korusun benim yüzümden çocuğuma bir zarar gelmesi korkusu aldı başını gidiyor bende.Hep bir vicdan azabı çeker durumdayım.İnşallah patlamış mısırın hiç ama hiç bir sakıncası yoktur arkadaşlar.

Canını sıkma bişi olmaz, bak ben sana, bizimkilerin bana yaptıklarını anlatayım da gül biraz.
12. Haftamda mıydı neydi ayıptır söylemesi, vitamin olsun diye annemler ciğer yapmışlar. Ciğer ilk aylarda tavsiye edilmez pek ama severim de yani. Ufaktan ufaktan yiyorum. 5-6 Çatal aldım, elime ağzıma bulaştırdım filan, annem içeriden sesleniyo "Kızım elini filan batırıp bi yerine elleme, çocukta kara kıllı ben olur".. O ana kadar hiçbir şeyim yoktu, aldı mı aniden bir kaşınma... Kendimi kaşımıyım diye tutuyorum ama huy girdi işte. Yediğim ciğer de burnumdan geldi.

Sonra kayınvalidemler sağolsunlar kelle paça yapmışlar, kemik suyu vs, bebeğe iyi gelirmiş... Ben de severim sakatat yani. Oturduk yicez, "elini bulaştırmadan ye, iz olur bebede kuvvetli yemek bunlar" dedi. Ay bir ağlama geldi bana "Zıkkım oldu her yediğim" diye... Gülüyolar bi de :) Sonra nergis kokladım, komşumuz, çocuğun yüzünde nergis izi çıkar dedi. Çilek yedim, hem de her yerime elleye elleye. Aynı gün arkadaşım "Benim kızın poposunda çilek izi çıktı, bilerek elledim, denedim" dedi... E canım çekiyo, yiyorum ama kaşıntı tutuyo huydan... Korktum. Gittim doktora sordum. Hurafe olduğunu biliyorum ama korkuyorum yine de bir açıklaması var mı diye. Doktor da "Bizim oralarda da yersen değil, yemezsen-canın çekerse izi çıkar derler. Eee o zaman her halukarda izi çıkması lazım çocuklara" dedi.

Sonra umursamamaya başladım. Hani doğruysa, benim çocuğun vücudunda boş yer kalmaması lazım

Seni çok iyi anlıyorum canım.Daha önce ciğer konusunu ben de açmıştım.Çünkü hem çiğ ciğere dokundum hem de yedim.Bunu duyunca günlerce psikolojim bozuk gezdim.Ben ne yaptım diye..Çünkü bide örnekle anlatıyorlar filanca yemiş böyle olmuş,falanca yapmış böyle olmuş diye..Hatta sağolsunlar ciğer yeyip doğum yapan arkadaşlar beni teselli etmeye çalıştılar.Hamilelik dönemi rahatlanması gereken bir dönemken ben habire üzüntü ve ağlamalarla geçiriyorum.Ve işte bildiğin gibi son gündemim de patlamış mısır oldu.Allahım sizlerin de benim de bebeğimi korusun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…