Kızlar normalde batıl inançlara inan biri değilimdir. Ama söz konusu bebeğim olunca insan bir tereddüt yaşıyor. 5 haftalık hamileyim. Ve bu benim ikinci gebeliğim. İlkinde hiç saçımı kestirmemiştim ihtiyacım olmamıştı çünkü. Ama şimdi saçlarımı kestirmem gerekiyor. Çünkü çok kırıldı saçlarım + zaten ince telli ve sık yağlanıyor. Ama saçımı kestirecem dediğimde gerek iş çevremde gerekse ev çevremde saçını kestirirsen bebeğin ömrü kısalır şeklinde uyarılar alıyorum. Bu konu hakkında fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim
Çalışan hamile biri olarak saçlarımla zaten ilgilenemiyorum. Korunmayı bıraktıktan sonra aynı ay içerisinde hamile kaldım. Bu kadar çabuk hamile kalacağım aklımın ucundan geçmiyordu. Hatta bu ay hamile kalmayacağımı düşünerek saçımı boyatıp kestirmeyi planlamıştım. Ama Rabbim çok büyük işte. Boya doğumdan sonraya kaldı. Ama saçım zaten uzun birde 9 ay kestiremezsem kafayı yerim açıkcası :)
canım asla inanma böyle şeylere.. ben nettende araştırdım, hocaya da sordum.. hiçbir sakıncası yokmuş.
Dinimizde zaten bu gibi şeylere itibar vermez. benimde ikinci gebeliğim ve 2,5 aylıkken kestirdim saçlarımı. heleki kış gebesi olunca kısa saç kurtarıcı oluyor.
canım asla inanma böyle şeylere.. ben nettende araştırdım, hocaya da sordum.. hiçbir sakıncası yokmuş.
Dinimizde zaten bu gibi şeylere itibar vermez. benimde ikinci gebeliğim ve 2,5 aylıkken kestirdim saçlarımı. heleki kış gebesi olunca kısa saç kurtarıcı oluyor.
Aynen canım benimde ikinci gebeliğim. İlk gebeliğimde evdeydim o zaman çalışmıyordum. Şimdi zaten uyku problemi yaşıyorum. Sabahları o kadar zor kalkıyorum ki Saçımı bile doğru dürüst tarayamadan evden çıkıyorum. Şuan bana herşey çok zor geliyor :)) Saç uzunken kurutmak ayrı bir işkence :)