Hamileyken sigara içilmesi

penti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
441
17
98
İstanbul
Merhabalar kızlar 4 haftalık hamileyim dün öğrendim fakat sigarayı henüz bırakmadım.Aranızda hamile olupta içenler varmı.İnş en kısa sürede bırakabilirim.

Merhabalar kızlar 4 haftalık hamileyim dün öğrendim fakat sigarayı henüz bırakmadım.Aranızda hamile olupta içenler varmı.İnş en kısa sürede bırakabilirim.

hayırlısı olsun canım bende 4 haftalık hamileyim sigarayı bırakman şart çocuğun için. çünkü gelişecek. içsen bile kendini kandır içine çekme emi. sağlıkla kucağına alman dileğimle

tatlım hayır bian önce bırak. içine çekmesen nolcak. yanında biri 6 tane içse sen 1 tane sigara içmiş oluomuşsun.. bende sigara kullanan biriydim. pazartesi öğrendim hamile olduğumu ve 1 tane bile içmedim. bi kez eşim içerken mutfağamı ne girince hemen bi tane çekiyim dedim sonra gittim ağzımı falan yıkadım pişman oldum.. ne umutlarla ne hayallerle beklioruz bebeklerimizi, kendimize verdiğmiz zarardanda kurtulmanın tam sırası işte.. içindeki meleği korumalısın arkadaşım. bırakmaya çalış lütfen çok zararlı.. pamuk gibi bembeyaz bebeklerimiz olsun

kendinizi düşünmüyosanız bebeğinizi düşünün.onun suçu ne ya sigaradan zarar görecek anne karnında ki umarım b süre zarfında bir zarar görmemiştir.ne hamileler var daha önce tiryaki olduğu halde hamile olunca 1 tane bile içmeyen.

ayrıca yanında içiliyoda sen içsen nolurda diye birşey yok.direk bebeğe de gidiyo.özürlü olma riski var allah korusun

merak etme yakında mide bulantıların başlar başta sigara olmak üzere herşeyden nefret ederesin canım ama karnındaki masumu düşün o daha küçücük şimdiden kötü alışkanlıklar yükleme ona

Malesef bende bir sigara içiçi olarak, geçen Ctesi 6 haftalık olduğumu öğrenince jilet gibi kestim sigarayı. İş ve sosyal çevremde herkes deli gibi sigara içiyor.Ne yalan söyliyim zaman zaman acayip canım istiyor ama şuan düşük riskim olduğu için, vicdanımdan pakete bile bakmıyorum.

Bu zaman kötü alışkanlıklardna kurutlmak için çok ideal bir zaman. 9 ay hamilelik minumum 6 ay emzirme süreci derken hooop 1 seneden fazla içmiyince bi daha da başlamazsın işte. Ne güseeel :)))

Lütfen bir an önce sigarayı bırakmaya çalış ben 2009 mart ayında hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ve şu an oğlum 22 aylık ve hala içmiyorum 20 aya kadar emdi çok şükür sağlıklı bir bebek ama eğer içseydim belkide çok büyük problemlerle karşılaşacaktık ve ben çok vicdan azabı çekecektim düşünsene senin içinde ve çok savunmasız herşeyiyle sana muhtaç inanki çok pişman olursun içersen üstelik öyle iç içine çekme diye bişey yok bebişini sağlıkla kucağına almak için o kötü alışkanlıktan vazgeçceksin hepsi bu. Benim ablam hamileliği boyunca hiç bırakmadı sigarayı ve oğlu doğduğunda diğer odadan nefesini duyabiliyordun bebeğin düşünsene hırıltılı bir şekilde nefes alıyyordu nefes borusunda problem vardı ve tek sorun sigara ablam çok vicdan azabı çekti bu konuda ve benim hamile olduğumu duyunca sadece bana vicdan azabı çekmek istemiyorsan bebeğinin sağlığı için bırak ablam demişti iyikide bırakmışım. Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Merhaba canım;

Bende 2009 mart ayında hamile kaldım ve gerçekten de sigarayı bırakamam derdim ...Normalde gunde yarım paket sigara içerdim,stresimi güya ondan çıkartırdım.Hamile kaldığımı öğrenince ilk işim doktoruma sigarayı sormak oldu.Bırakacaksın dedi ve ben iş stresinden barı gunde 1,5 içeyim diye yalvarırdım..İçtim ve bebeğim 2,890 kilo doğdu..Kilo gelişimi hala yaşıtlarına göre az..Sütümü 3,5 ay verebildim çünkü yoktu...Çok sıkıntı çektim,yeni okuduğum haberde sigara içen annenin bebeği 130 gram kafadan düşük doğuyormuş. Şimdi yine hamile olduğumu öğrendim daha doktora gitmedim ama galiba 4 haftalık :)Lütfen içme o bebeğe dumanını çektirme....

Bırak sigara seni köle edeceğine ,sen sigaranı köle et....

Bilgin olsun istedim:)Hayırlı doğumlar :)

Bebeğime hamile olduğumu öğrenmeden önce arada da olsa günde yarım pakete varana kadar sigara içerdim.Bebek falan da istemiyordum tamamen karşıydım anneliğe hiç hazır değildim.Ta ki ne zaman hamileliğim kesinleşti ve ben oğlumun kalp atışlarını duydum işte o anda bütün dünyam bir anda değişti.Ben o andan itibaren bebeğim için yaşamam gerektiğini ve onun bana Allahın bir hediyesi olduğunu düşündüm.O gün bugündür ağzıma 1 sigara bile koymadım eşimde yanımda içmedi saolsun.O sigaranın içinde fare zehirine varıncaya kadar bin türlü zehir var arkadaşlar.Böyle bir zehiri o savunmasız meleklerin vucuduna sakın almayın.Büyüyünce sigara içen annelerin bebeklerinde bir sürü rahatsızlıkları ortaya çıkıyor.Bu durumda vicdan azabı çekmeyecek misiniz?

İlla ki çevrenizde sevdiğiniz kanınızın kaynadığı bir bebek vardır. Ona zorla sigara içerken hayal edin kendinizi. Hamileyken yediğimiz içtiğimizle bütün ömrünün sağlık yatırımını yapıyoruz bebeğimizin. İnanıyorum bebeklerimize duyduğumuz sevgimiz her türlü azmi verecektir bizlere.
Sigara size verdiği damar zararını bebeğinize de veriyor tek bir farkla. Ona verdiği zarar daha hızlı ve daha fazla.
Ve unutmamalı bebek ölümlerinde erken doğuma bağlı akciğer ve kalp sorunları büyük yer tutuyor.

bende 10 senedir günde 1 paket kırmızı paket uzun sigara içen biri olarak hamile olma ihtimalim başladığında azalttım ve sigarayı değiştirdim (white diye sigara görünümünde ama dumanı ve zehiri çok az olan bi markanın sigarasından) ve hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. sigara içmeyi çok seviyorum ama bebeğimi daha çok seviyorum, anne olmak kolay değil fedakarlık ister bence, içen arkadaşlar da zamanla ciddiyeti hissedip bırakacaktır ben inanıyorum ki. ama en önemli zamanı da ilk 3 ay, geç kalmadan bırakmalı içen varsa

hamileyken sigara içen tanıdıklarımın hepsi sağlıklı bebekler doğurdular ancak şuan hemen hepsi 5-6 yaşında olmasına rağmen yaşlarından çok daha küçük gösteriyorlar. sağlıklı doğması onun ileride hastalanmayacağı anlamına gelmiyor. ileriki yaşlarda da solunum yollarıyla ilgili şikayetleri büyük ihtimalle olacak o çocukların ve hastalıklara daha kolay yakalanıcaklardır. bununda 20 li yaşlarda bi örneğini görmüş biri olarak bebeğinize reddetme ihtimali olmayan kötü bir miras bırakmamanızı diliyorum.

Son düzenleme:
merhaba kizlar
nisandaki kurtajdan sonra dagildim ve 10 yildir agzima surmedigim sigaraya baslaim tekrar.
normalde yaninda icirmeyen biriydim.
simdi ise bebek dusunuyorum en afif sigarayi aliyorum. 2-4 gun snra hamile olup olmadigimi ogrenecegim.
o zamanda tamamen birakmayi dusunuyorum. cunku yavruma eziyet etmeye hakkim yok.
ins hamileyimdir

sizi çok tebrik ediyorum
kesinlikle annelik fedakarlık ister
rabbimin bizlere verdiği emanetlere en iyi
şekilde bakmak zorundayız.
kesinlikle bie kadın anne olmayı DÜŞÜNDÜĞÜ AN
sigarayı hayatından bir daha hiç sokmayacak şekilde çıkarmalı...

Şuan 20.haftamdayım bugüne kadar bir veya iki tane içtim bu aralar yine abartmaya başladım 3e 4e çıktım.

Şuan 20.haftamdayım bugüne kadar bir veya iki tane içtim bu aralar yine abartmaya başladım 3e 4e çıktım.

Elbette ki bebeğinizi sizin kadar düşünemem ama bir iki ufak bilgi vermek istiyorum.

Sigara içmeyi bırakın içilen ortamda bile durmak bebeğinizin plesantasının yaşlanmasına dolayısıyla bebeğinizin beslenememesine yol açabilir.

Düşük doğum ağırlıklı bir bebeğiniz veya erken doğum yapma riskiniz hep olacaktır ne yazık ki!

Onun savunmasızlığını,çaresizliğini düşünün.Onun şuan sizden başka kimsesi yok sadece size muhtaç..Kıymayın bebeğinize

cnm hayırlı olsun sağlıkla bebişini alırsın inş kucağına.
bende sigara kullanıyordum şu ad tam 11 hafta 1 gün benim bebeğim :)
öğrendiğimde sigarayı hemen bırakamadım azaltarak günde 2-3 tane yarım içerek bıraktım
şimdi tam 1 aydır hiç içmiyorum keşke ilk anda bırakabilseydim
sonuç olarak bıraktım o pis şeyi kendimizi zehirliyoruz tamam ama o meleğin ne suçu var yazık bebişe
umarım sende bırakırsın zor değil inan iste yeter ki :)

ben de hamıle kaldığımı öğrendiğimde gunde yaklaşık 2 paket sıgara içiyordum.ve hemen bırakamadım.40 sogaradan 10-11 e daha sonra zamnla 3 e kadar düştüm ve maalesef 6 ay boyunc içtim.
sonra bı gun bı anda yeter dedım ve bıraktım.martta 3 yıl bıtecek değil içme k elıme bıle almadım.bebeğim 3 800 gr doğdu.söylenenlerın aksıne düşük kılolu değildi. ya da bugune kadar ciddi bı sağlık sorunu yaşamadı.yaşıtlarından boy gelişim olarak vs önde.AMAAAAAA BU benım sıgara içmiş olmamı haklı çıkarır mı ASLA.
HAYattakı en buyuk pişmanlıklarımdan bırı bu.insan belkı elıne alımadan yuzünü görmeden evladın kıymetını anlamıyor.sizin şu an hıssetıklerınız yuzunu gördukten sonra hıssedeceklerınızın yanında hiçbirşey.

şu an 20 haftalık hamıleyım gene.içim çok rahat bebeğime karşı.ama buyuk kızım allahıma mılyonlarca kez sağlıklı doğduğu ve olduğu halde ona karşı vıcdan azabımı ben biliyorum sadece.

tıryakıye hiç bir laf kar etmez ama bı arkadaş guzel söylemiş.sevdıgınız bı bebeğe sigara içirirken hayal edın kendınızı....o zaman kıyamazsınız...

Devam ederseniz ciddi ciddi erken doğum yapamaya aday bir annesiniz. Biliyorsunuz değil mi? Hiç 28 haftalık 1600 gr doğan bir bebek gördünüz mü? solunum cihazında nefes almaya çalışan...

Devam ederseniz ciddi ciddi erken doğum yapamaya aday bir annesiniz. Biliyorsunuz değil mi? Hiç 28 haftalık 1600 gr doğan bir bebek gördünüz mü? solunum cihazında nefes almaya çalışan...

bebeğimi düşündüğüm için zaten o gelişim aşamasındayken günde bi tane belki içtim belki içmedim. O dedikleriniz benim sürekli aklımda zaten hep düşünüyorum ama sonuçta paket pakette tüktmiyorum bu zıkkımı. Ya konu sigara oluca kendimi çok kolay kandırabiliyorum. En kötüsüde bu heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…