hamileyken sigarayı bırakamayanlar...

BUNU İZLEDİKDEN SONRA DEVAM EDERMİSİNİZ BİLMEM....:1shok::1shok:
[youtube]dn50mTEGnrU&feature=related[/youtube]

ay kötü yaaa korktum vallah.eşimede göstermek istiyorum akşam mutlaka izlettireceğimm

ben de 9 haftalık hamileyim.ilk 4 ay bılmeden gunde 1 paket ictim sonra 5 hafta gunde 6 falan ictim artık bıraktım ama icim hic rahat degıl ya bebısıme zarar verdıysem die en cokda gelisim ve ogrenme guclugu yasamasından korkuyorum.bılgılerınız benm icin cook onemlı

arkadaşlar malesef bende sigara içiyorum hemde çok çok çok, bebek istediğimden beri 7 tane falan içiyorum en fazla daha hamile değilim ama kalırsam bunu öğrendiğim an bırakıcam çok zor birşey keşke hiç alışmasaydık

Bende hamile kalmadan daha dogrusu hamile kaldigimi bilmeden iciyordum . Hamile kaldigimi ogrendim son kez yaktim :) Bir daha icmedim . Ama yalan yok dogum yaptiktan sonra bi duble raki ve bi sigara icmek istiyorum kaydirigubbakcemile2

bende ilk 4 hafta yani hamile oldugumu ogrenene kadar 1 pakete yakın ictim.sonra 9 hafta dahil olmak üzere 7 ye falan dusurdum dun bıraktım ve ıcmıycem umarım bugune kadar cok zarar vermemısımdır sizce bı sorun olmusmudur kafamda hep bu soru

bende ilk 4 hafta yani hamile oldugumu ogrenene kadar 1 pakete yakın ictim.sonra 9 hafta dahil olmak üzere 7 ye falan dusurdum dun bıraktım ve ıcmıycem umarım bugune kadar cok zarar vermemısımdır sizce bı sorun olmusmudur kafamda hep bu soru

inşallah bebişine çok zarar gelmemiştir. ama işte herkes basbas bağırıyor yapmayın diye çok zor biliyorum ama en azından zararın neresinden dönersen kardır canım iyi beslende bari bebikin iyice toparlasın canım.
bende içiyorum sigara güyya nikotin değeri çok düşük sigara ama asıl düşünmeye başladığın an bırakmak gerekte uuf uuufffffff azalttım bayağı ama hamiş kaldığımı öğrenince ancak bırakabilirim çok denedim çünkü başaramadım

benim yakın bir arkadaşım bebek istiyoruz dedi bıraktı 3 ay sonrada maşallah hamiş kaldı doğurdu çokta şeker bir kızı oldu bi sene geçmedi bi tane daha istiyorum dedi bir arada büyüsünler ikinci ayında hamiş kaldı onuda doğurdu maşallah .
aslında sigara yumurtalarımızın kalitesinide etkiliyor hamiş kalmamızı zorlaştırıyor ama maşallah sende kalmışsın allah tamamına erdirir inşallah darısı benim ve isteyen bütün bayanların başına

arkadaşlar şöyle düşündünüzmü hiç evet kesinle tavsip etmiyorum sigarayı ama tiryaki olan bir kişi hamilelikte sigara içmediği zaman daha çok strese giriyor sırf bu yüzden hamileliğini stresle gecıren kışıler olablılyor peki bu sıgara kadar zararlı degıl mi sizce. bebege yanlış anlamayın ben hamilelikte kişinin bu stresı yasamamsı ıcın bazı doktorların gunde 2 veya 3 tane ye musade ettıklerını bılıyorum gunde ıkı veya 1 sıgara o stresten daha zararlı olmadıgı ıcın gunde 1 veya ıkıtaneye musade ediyolar dıye dusunuyorum...ama genede vizdanı olan hiç içmez tabiki..ama bu kadarda yuklenmemek lazım kısının elınde olsa stres yapmıyosa ıcmesın tabıkı ama ıcmemek onu strese sokuyosa (ki bu da kişinin elinde olan bişey degıl bence)gunde 1 tanenın cok cok zararı olacagını dusunmuyorum içmeyen biri olarak...ama 2 yı gecmemli bence daha fazlasını ıcen her turlu seyı hakedıyor o zaman..

evet cnm bende aynı sekılde suan 5 haftalık hamıletım ve sıgarayı bırakamadım cok korkuyorum bebegıme bırsey olur dıye gunde 5taneye kadar ıcılebılırmıs dogrumu acaba :(

evet cnm bende aynı sekılde suan 5 haftalık hamıletım ve sıgarayı bırakamadım cok korkuyorum bebegıme bırsey olur dıye gunde 5taneye kadar ıcılebılırmıs dogrumu acaba :(
valla bende ilk çocuğumda içtim..evet günde 5 tane içtim..çok şükür sorunsuz dünyaya geldi ama çok zayıf bir çocuk...ama şimdi hamile kalmayı planladığım için artık hiç içmiyorum...

İçmeyenler çoğunlukta galiba ne güzel yaa. bu arada ben şunu belirtmek isterim. doktor kontrolünde içiyorum. yani ne kadar sigara içtiğimi doktorum biliyo. çok zararlı olduğunu çok iyi biliyorum yani bilinçsiz felan değilim. ama işte diyorum ya maleseffkii içiyorum. ama benim gibi çok uzun yıllar içen biri olarak özellikle ben çok içtiğim içinn önceleri 3 tane sigara benim için şu anda yapılanın en iyisi. KEŞKE DAHA İYİSİNİDE YAPABİLSEM

gelincik sen bu yazıyı yazalı çok olmuş hala siteye üyemisin bilmiyorum ama yinede sormak istedim ben şimdi 5 haftalık hamileyim günde 2-3 tane sigara içiyorum.sen doktor konturolunde içtiğini söylemişsin bi sorun oldumu hamilelikte çok merak ettim

benım dr um 5 taneye kadar ızın veriyor bunun sebebı kendını strese sokup bebegi iteklemektense içebilirsin diyor bır ark hamileleliğinde1 paket içti savunmuyorum kesinlikle ama bebeği cok saglıklı su anda 8 aylık allahın istediği olucak arkadaslar eger içmememk size daha fazla zarar vericekse 5 i gecirmememk kaydıyla sorun olmadıgını söyluyor uzmanlar ama genede herkes kendi dr uyla görüssün..

bence kendinizi kandırmayın..hiç bir doktor 3 e 5 e filan müsade etmez..hatta değil kendiniz içmek ; içilen ortamda bile bulunmamanız gerekiyor..Günde 1 paketi fosur fosur içiyorsanız doktor da naapalım 5 i geçme bari deyip sizi rahatlatıyor olabilir.Bir kez sigara içmezsem stresli olurum fikrini kafadan atmak lazım bence..

şimdi sen de çok biliyor gibi konuştun diyenleriniz çıkacaktır ; şu şekilde anlatayım..13 senedir günde 1,5 paket ekstra sert bir sigara(isim vermeyeyim)içen bir insandım.Uyanır uyanmaz daha gözümü açmadan sigara yakmazsam asla ayılamazdım ; aç karnına kahvaltı öncesi en az 5-6 sigara içmiş olurdum ; o kadar çoook sigara içmeyi seviyordum ; hala da aklımda değil desem yalan söylerim.9 haftalık hamileyim ; hamile kalmış olabileceğimi düşündüğüm andan beri değil sigara içmek ; açık havada bile dumanından kaçıyorum..Ki midem filan da bulanmıyor ; gayet içebilir durumdayım..Yani ben bile içmiyorsam hepiniz bırakabilirsiniz hanımlar..%1 bile başınıza geldiğinde dünyanın en yüksek ihtimalidir.Komşunun - eşin dostun çocuğunun bu şekilde sağlıklı doğması sizin bebeğinizin de sağlıklı olacağı anlamına asla gelmez ve sağlıklı bile doğsa ileriki dönemlerde buna bağlı sorun yaşamayacağını garanti etmez..ilk bir kaç gün zor geçebilir ; ama sonra vicdanen ve bedenen inanın o kadar hafifleyeceksiniz ki o güne kadar bırakmadığınız için üzüleceksiniz.

Arkadaşlar, benim bir arkadaşıma doktoru günde 5 taneye kadar içebilirsin demiş, gerekçesi de sigara içmemenin yaratacağı stresin bebeğe daha çok zarar vereceğiymiş... Ben de kendi doktoruma sordum, bu konu hakkında ne düşünüyor diye, çok sinirlendi ve "açıkçası hiçbir konuda hiçbir meslektaşımı eleştirmeyi uygun görmüyorum ama bunu söyleyen hekimlere de inanamıyorum, hamilelerin içebileceği, bebeğe zarar vermeyen antidepresanlar var, hastama onları yazarım, ama asla hiçbir hastama sigara iç diyemem" dedi. Çünkü 5 sigaranın hatta 1 sigaranın bile bebeğe hiçbir zarar vermediği bilimsel olarak kanıtlanmış değil. Ben de burada birkaç yerde okuduğum şeyleri paylaşmak istiyorum, benim bırakmamda çok faydası oldu:

1- Bir sigara tiryakisi için hiç sigara içmemek, sigara sayısını 5 ile sınırlandırmaktan daha kolay. Gerçekten de öyle, çünkü içmiyorsan sigara içmiyorum kardeşim diyorsun, ama 5 tane içeceksen, bütün gün 5 sigara hakkımı nasıl değerlendirsem diye düşünüp, aklınızı sigara ile meşgul ediyorsunuz..
2- Şimdi sorsam bebeğinize bir kaşık dolusu zehir içirir misiniz diye, kimse evet demez, ama sigara içerek bir kaşık dolusu, hatta belki daha fazlasını bal gibi içiriyorsunuz kardeşim, bu kadar net..
3- (bu da benden) Kimse sigara ile doğmadığına göre, varoluşumuzun yegane sebebi olmadığına göre, kafaya koyunca bırakılıyor bu meret.

Herkese allah kolaylık versin, inanınca gerçekten bırakılıyor..

Kızım da kan testi yaptıracağım günün gecesi sabaha kadar içtim.Hissediyodum içimde olduğunu ve pozitifi gördükten sonra da bııraktm hamileliğim stresli geçti toplasan 15 sigara içmişimdir 9 ay da.
Arkadaşım hiç kesmedi sürekli içti.hamileykende içti. aynı zamanda hamile kaldık.doğdu emzirirken içti kucağındayken içti vs.. olanları sayıyorum.Damarları ince,derisi ince,3,5 yaşında söyleneni algılasa dahi cevap vermiyor,Bir şey öğretemiyor,Birde doğduğunda göz kanalları tıkalı idi.doktorumuz aynıydı arkadaşıma söylediğini kulaklarımla duydum ; bırak dedim bırakmadın.

Olay bu yani arkadaşlar kısa süre zevkimiz oluyo ok ama sonra yavrular bizden hesap soracaklar diğer tarafta bu şekilde düşünülse belki faydası olur.Bu arada bende şuan kullananllardanım ama en az kaç içebilirsem diye hazırlıyorum kendimi bebek için uğraşıyoruz çünkü..Bırakmak isteyenlere Allahtan irade ve sabır diliyorum :54::54::54::54:

Back
X