hamileyken spiralin cikarilmasi

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
ben 2 yil once ilk dogumumdan sonra spiral taktirdim. 3 ay once kontrol ettirdim ve yerinde oldugunu
ogrendim fakat u ay adetim gecikti yapilan kan ve idrar testlerinden sonra 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. spiralle hamilelikte yuksek dusuk riski, enfeksiyon ve erken dogum riski oldugunu
ve spirali cikarmak gerektigini doylediler
ama ipleri gorunmuyor. dr denedi ama cikaramadi ameliyat olmami doyledi.
bebegi kaybetme riski var ama bu sekilde devam ederse yine kaybetme riski var ustelik enfeksiyonda beraberinde olucak. bu ameliyat hakkinda bilgisi olan var mi? ameliyattan sonra antibiyotik kullanacakmisim bu cocuga bir zarar verirmi? bu durumda kalan biri oldumu?
bastan istemedim bebegi ama su an eger saglikli olucaksa dogmasini istiyoruz. lutfen bilgilerinizi
benimle paylasin
simdiden tesekkurler.

tedirgin oldum şimdi bende geçen hafta taktırdım 2.ye
ağır filan mı kaldırdınız ki nasıl oldu kayması bende çok dikkat ediyorum umarım bişey olmaz başka bi dr gidin gösterin dr tecrübesinden tecrübelisinede fark var

En buyuk korkum :(
dogumdan sonra ılk reglımde spıral taktırdım 2 ayda bı gıdıp kontrol ettırıyorum kaymasın dıye.arkadaslarım arasında spıralle hamıle kalanlar var.
Baska doktora daha gorunsen ıyı olmazmı?

Ayyyy bende daha dün taktirdim,korktum simdi yaa.Zaten dünden beri cok sancim var.Birde burada Almanya'da cok pahali.Insallah sag salim 3 seneyi atlatiriz.3 senelik taktirdim cünkü.

Senin sorum hakkinda hic bilgim yok arkadasim.

bu olaydan sonra spirali hic tavsiye etmiyorum.
hap sanirim en iyisi. Ben aslinda sansliyim. spralle hamile kaldiginizda
buyuk ihtimalle dis gebelik oluyor ve tupunuzu kaybedebiliyormussunuz.
simdi ben tupumu kaybetmicem ama buyuk ihtimalle bebegi kaybedecegim
Ameliyattandan da cok korkuyorum.
ben cok agir kaldiran biri degilim
sadece arada kizimi kucagima aliyorum 12 kilo ondan mi oldu kaymasi bilemiyorum
ama bir sekilde oluyor iste 3 ay once yerindeydi benim kiz 6 aydir ayni kiloda.

Back
X