Hamileyken uçağa binebilir miyim?

kalbimdurur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
343
0
0
İzmir
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3,5 haftalık hamileyim 15 gün sonra uçak yolculuğu yapmam gerekiyordu yapabilir miyim sakıncası var mı bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler..

28. haftadan sonra hava yolları hamile yolculardan doktorunun uçakla seyahat edebilir onayını istiyor, öncesinde yapabilirsiniz ben yaptım hatta öncesinde doktoruma danıştım sözlü olarak bir sakıncası yok dedi hava yolları da bir sıkıntı çıkarmadı.

canım bende 9 haftalık hamileyim doktorumla konustum bir sakıncası yok dedi gecen hafta ucak yolculugu yaptım.

Son düzenleme:

arkadasinda dedigi gibi 27. haftadan sonra turk hava yollari doktordan bi rapor istiyor .. yoksa doktorunuza danisin dusuk tehlikeniz yoksa yapilabilir..
ben ilk hamileligimde hem 2. ayimda ve 5. ayimda birde 7. ayimda 3 sefer yolculuk yapmistim hic bi tehlike olmamisti ..
hamilelikte en tehlikeli yolculuk sekli araba yolculuguymus .. aklinizda bulunsun

hamileliğimizden haberimiz yokken uçağa binsek bi sorun olurmu peki?

düşük tehlikesi olmadığı sürece 28.haftaya kadar uçağa alıyorlar, daha sonra rapor istiyorlar, 36.haftaya kadar raporlu gidilebiliyor

düşük tehlikesi olmadığı sürece 28.haftaya kadar uçağa alıyorlar, daha sonra rapor istiyorlar, 36.haftaya kadar raporlu gidilebiliyor

canım ben THY de çalışıyorum kuralı söyleyim sana
tek bebeğe hamileysen 28 haftaya kadar raporsuz 28-35 arası da mutlaka dr. raporuyla
çift bebeğe hamileysen 28'e kadar yine raporsuz 28-31 arası yine raporla ucarsın .

raporda da mutlaka 'uçakla uçmasında bir sakınca yoktur' yazısının olması şart ve rapor 7 günden eski olamaz

Eger hamileliginizde onemli bir sorun yoksa ucak yolculugunun sakincasi yok.28.haftadan sonra doktorunuzdan'ucaga binebilir'raporu alarak yolculuk yapiyorsunuz.ben 32 haftalik hamileyken 12 saat ucak yolculugu yapmistim.hic sorun cikmamisti.ucaga binmeden once doktorumun tavsiyesiyle kan sulandirici igne yaptirmistim o kadar.yinede doktorunuza danisin derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…