hamileyken uçak yolculuğu

KELEBEK_SU

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
31
0
16
İzmir
Merhaba arkadaşlar. 7-8 haftalık hamile iken uçak yolculuğu yapılır mı ne gibi sıkıntıları olur. olmayabilir mi. lütfen yardımcı olun. hamile iken uçak yolculuğu yapan ya da doktor tavsiyesi alan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar. bilgilendirirseniz sevinirim. sevgiler.

Ben 3 aylik hamileydim Tr ye gitmek istemistim doktorum izin vermemisti.3saat kadar bir yolculuktu.Uzun yolculuklar
Ilk aylarda tehlikeli demisti doktorum.Sizinki kac saat acaba?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 7-8 haftalık hamile iken uçak yolculuğu yapılır mı ne gibi sıkıntıları olur. olmayabilir mi. lütfen yardımcı olun. hamile iken uçak yolculuğu yapan ya da doktor tavsiyesi alan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar. bilgilendirirseniz sevinirim. sevgiler.

Slm canım, ben doktora sordum. 30. haftaya kadar galiba uçağa alıyolar demişti. Öncesinde zaten sorun olmaz demişti. ben basınç zarar vermez mi diye sordum, o eskidenmiş, uçakalrda basıncı kontrol altında tutuyorlarmış. yani sorun yok uçak yolculuğunda. Uzun yol yapmayı da sormuştum. 3 saatte 10 dk yürüyüş yapmak kaydıyla dünyayı gez dedi. Uçaklarda da kısmen de olsa hareket etmekte fayda var diye düşünüyorum uçuş süresine göre...

canım ben 6 haftalık hamileyken ankaradan antalyaya uçakla seyahat etmiştim 40-45 dk bi seyahatti. tabi gitmeden önce doktoruma gitmiştim. ultrasonla muayene etti daha sonra herhangi bi sakınca yok binebilirsin demişti. bildiğim kadarıyla 8. aydan sonra yasak saten 8 aylık hamile bayanlara firmalar bilet vermiyo seyahat yasağı var yani :) bende bi problem olmadı. ama sen yinede bi doktoruna görün ne olur ne olmaz ondan onay al.

uçakla seyahat zarar vermez ama x-ray zarar verir o yüzden gebe olduğunu mutlaka belirt ve o cihazdan geçme.

merhaba..ben 28 haftalıkken antalyadan almanyaya gittim..doktorumdan son kontrolleri yapmıstım..En rahat yolculuk hamileler için uçak yolculuğu demişti benim kadın doğum uzmanı..arkadaşların dediği gibi doktorunuza sorun öyle yolculuk yapın.

merhaba arkadaşlar. 7-8 haftalık hamile iken uçak yolculuğu yapılır mı ne gibi sıkıntıları olur. Olmayabilir mi. Lütfen yardımcı olun. Hamile iken uçak yolculuğu yapan ya da doktor tavsiyesi alan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar. Bilgilendirirseniz sevinirim. Sevgiler.

kelebek_su' cum otur oturduğun yerde yasak sana :d

Canım ben 5.5 aylık hamileyken 3-4 saatlik ucak yolculuğu yapmıştım. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama doktorundan izin al ve uçağa binmeden check in işlemlerinde hamile olduğunu bildir.

ben daha dün doktora gittim
uçağa binmekte sıkıntı yok
hatta alışveriş merkezi ve havalimanlarındkai kontrollerden de gecebilirsin bir zararı yok dedi .

KK belki hayatımızın her anında ama böyle sorularda sorulmaz ki !!!

Bir hamile vardır binebilir, bir hamile vardır binemez. Her hamilelik kendine özeldir. Buradaki X hanım bindi diye binerseniz ve başınıza birşey gelirse bunun hesabını kim verecek ?

Derseniz ki doktora sordum zaten, o zamanda niye buraya yazıyorsunuz denir.

unutmadan , ben değil uçağa binmek, riskten dolayı toplu taşım araçlarına bile binemedim.

ucak yolculuguylq ilgili bilgileri tasiyici firma web sayfalarindan ogrenebilirsin.

28-36 hafta arasinda doktor raporu ile ucusa kabul edilir hamileler, cogul gebeliklerde ise 28-32 haftaya kadar doktor raporuyla ucusa kabul edilirler.

ben 3 ila 4 aylıkken yaptım hatta aktarmalı , hatta yalnız,
hatta işler ters gitti bi kaç saat de otobüsle.....(ama yola çıkmadan doktoruma sormuştum oda muayene etmişti onay vermişti tabii)

bişey olmadı çok şükür... zaten son aylarda riskli diyor uzmanlar.....
dr bana variz çorabı tavsiye etmişti, ben giyeemedim gerçi....

yinede kişiden kişiye değişirmi bilemem bunuda eklyeyim cnm

Son düzenleme:
Merhaba,

ben 6 haftalık hamileyim ve 3saat uçak yolculuğu yapacağım.Umarım sorun olmaz :(

Millet doğurmaya okyanus ötesine gidiyor

Herkesin durumu farklı bunu en iyi senin doktorun bilir

Ben uçtum bir şey olmadı desek siz de uçsanız bir şey olsa ama siz olmaz demiştiniz mi diyeceksiniz

Ben 11 haftalık Almanya'ya uçtum, 1 hafta sonra da döndüm, kızımda 5 haftalıkken Fas a gitmiştim, kontrollerden de hep geçtim bi sorun yaşamadım, ben bişey olacağı varsa evde yatarken de olur diye düşünenlerdenim

Ben 11 haftalık Almanya'ya uçtum, 1 hafta sonra da döndüm, kızımda 5 haftalıkken Fas a gitmiştim, kontrollerden de hep geçtim bi sorun yaşamadım, ben bişey olacağı varsa evde yatarken de olur diye düşünenlerdenim

Merhaba Sevgili Nergis 26

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere.Ben de sizinle aynı fikirdeyim,ama bu konuda tecrübesi olan arkadaşların uyarıları/dikkat etmem gereken hususları paylaşmalarıydı..

Sonuçta doktora gidip bilgileri aldığımız halde internetten dünya kadar siteyi okumuyor muyuz hergün?

Merhaba Sevgili Nergis 26

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere.Ben de sizinle aynı fikirdeyim,ama bu konuda tecrübesi olan arkadaşların uyarıları/dikkat etmem gereken hususları paylaşmalarıydı..

Sonuçta doktora gidip bilgileri aldığımız halde internetten dünya kadar siteyi okumuyor muyuz hergün?
Dr umA da sordum, annelerimiz at üstünde düşürmeye çalışırlarmış düşmezmiş, uçak yolculuğu en konforlu yolculuk, moralini yükseltecek bir tatili kaçırm git demişti:)

Back
X